Dzisiaj jest 13 maja 2025, 9:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Gdyby wszyscy mieli takie problemy jak brak meczów Turowa czy brak informacji to Świat byłby piękny ]:->
Dajcie im sięprzygotować a informacje i mozliwosc zobaczenia ich w akcji bedziecie mieli w trakcie trwania sezonu :smt028

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

1. Jeżeli prezentacja zespołu Turowa ma wyglądać tak jak pożegnanie ubiegłorocznego zespołu to wolę już "Wielkie nic". Najprawdopodobniej zespół zostanie przedstawiony oficjalnie podczas pierwszego meczu ligowego z Polonią 2011. Mam nadzieję, że w wypełnionej po brzegi hali na Maratońskiej, przy ogłuszającym dopingu kibiców ze Zgorzelca :roll:

2. Obradovic ma bardzo mało czasu aby w sposób dostateczny przygotować zespół do rozgrywek. Co można zrobić w 2 tygodnie? Skład od kilku dni skompletowany ( czy MW przeszedł szczegółowe badania lekarskie?), zawodnicy na różnym poziomie wytrenowania- jedni gotowi do gry inni nie. Nie dziwię się, że treningi są odizolowane od kibiców. Czasu bardzo mało, a pracy z zespołem zapewne multum. Zresztą to nie tylko "ból głowy" Turowa - większość zespołów ma te same problemy, a nawet większe. Na prawdziwą wartość zespołu przyjdzie nam trochę poczekać i oby omijały zawodników kontuzje.

3. Podzielam zdanie, że w trakcie sezonu może dojść do roszad kadrowych.

Tytuł:
pismak
pismak

fan turowa pisze:
W Gdyni jest organizowane ""Mistrzowskie Otwarcie"",gdzie zostanie uroczyście zaprezentowana drużyna,oraz odbędzie się mecz z Cska Moskwa.A u nas co??Wielkie nic!

w Prokomie dyrektorem ds czegos tam jest pani Wiera (czy inna Rosjanka), ktora przez kilka lat byla dyrektorem ds tego samego w Moskwie wlasnie w CSKA. Tak wiec ten mecz z CSKA to "tak po znajomosci". A swoja droga, przebudowane CSKA zapewne bedzie chcialo sie pokazac i tego meczu nie odpusci. A co bedzie jelsi Prokom dostanie w takim prestizowym meczu na dzien dobry -20...? byloby to niezbyt fajne otwarcie sezonu...

W Turowie brakuje jeszcze kogos. Nie wiem kogo. Kogos, kto by "spinal" gre juz istniejacych formacji... Wnioskujac z wypowiedzi Michalskiego i wczesniejszych Obradovicia, mysle, ze ten obecny sklad to "propozycja wyjsciowa". Mozna spodziewac sie pewnych korekt i nowosci. Jesli Wright jest zdrowy i nieotluszczony, to duza przyjemnoscia bedzie ogladanie go w akcji. Deane z opisow i statystyk wyglada na wielce interesujacego gracza, a skoro ma 29 lat to i musi blysnac doswiadczeniem.
Moze to tylko moje marzenie, ale chcialbym, by Chanas odzyskal forme rzutowa. Wtedy na 2 mielibysmy wiekszy komfort gry, szersze pole manewru.

Wiem, ze nie da sie latwo uciec od przyrownywania tego i kazdego nastepnego zespolu Turowa do skladow z czasow saskich, ale musimy przyjac do wiadomosci, ze Obradovic ma inne spojrzenie na koszykowke. Patrzac na sklad, moge domyslac sie co bedzie grane na parkiecie. Szybka koszykowka i czeste zmiany na boisku na pozycjach podkoszowych. To chyba bedzie znak firmowy Turowa.
A Wysocki do pomocy Roszykowi przy Woodsie. I nie wiem czy nie zrobi tego lepiej niz Krzysiek, chocby dlatego, ze jest wyzszy, silniejszy, dobry motorycznie. Oby :)

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2009, 11:38 przez krzywuss, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Anwil przegrał z BK Prostejov 69-70, a jedynym obcokrajowcem co sie wyróżnił był Green autor bodajże 16pkt. Restza po 6 albo 2. Skiba 2pkt a Hyży 6pkt ;]

Michael Wright wygląda tak jak na zdjęciach sprzed kontuzji. Brak jakiejkolwiek nadwagi.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

W Turowie najprawdopodobniej będzie brakowało drugiego PG. Sebastian Szymański to talent, powinien ogrywać się w lidze, ale po pierwsze jest w klasie maturalnej, po drugie puchary i play-off to może być dla niego za wysoka poprzeczka, po trzecie Sebastian ma inklinacje do rzucania a nie rozgrywania. Justin Gray nie jest typowym PG. Może wspomóc w rozgrywaniu ale nie jest nominalnym PG. Wniosek z tego taki, że chociażby nie wiem jakim herosem był Willie Deane, pomny historii z Rodriguezem i Baileyem, sam całego sezonu na pełnych obrotach nie pociągnie. Wyeksploatowanie i kontuzje w takich przypadkach realne. Czyli co? Sebastian przygotowuje się do matury w roku kalendarzowym 2010 a Turów zatrudnia drugiego PG. Drugą luką jest pozycja na centrze. Może klub ma jeszcze kasę i zatrudni w trakcie sezonu zawodnika, który w rubryce "pozycja" ma wpisane tylko "C" a nie "PF/C".

Co do stylu, to sadzę, że więcej będzie ofensywy niż defensywy, choć liczę po cichu, że "średnią na jeża" obronę w tegorocznym Turowie zobaczymy.

[/quote]

Tytuł:
pismak
pismak

michaelos pisze:
Michael Wright wygląda tak jak na zdjęciach sprzed kontuzji. Brak jakiejkolwiek nadwagi.

brak otluszczenia to juz dobry znak, jednak nie znaczy, ze facet ma sile grac tyle, ile bedzie wymagac sytuacja. Ciekawe jak u niego z wydolnoscia organizmu po kontuzji...
moze ma treningi indywidualne i biega wiecej niz inni?

a propos wydolnosci i biegania... pamietacie jak kilka sezonow temu Mariusz Karol zartowal sobie, ze "jego koszykarze" to nie lekkoatleci i dlatego nie prowadzi z nimi zajec na stadionie tylko od razu na hali? i ta jego mentalnosc skapitulowala podczas zeszlorocznego playoff, gdzie Polpharma w serii playoff wysiadala kondycyjnie, a czolowi zawodnicy wloczyli nogami po parkiecie...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
michaelos pisze:

brak otluszczenia to juz dobry znak, jednak nie znaczy, ze facet ma sile grac tyle, ile bedzie wymagac sytuacja. Ciekawe jak u niego z wydolnoscia organizmu po kontuzji...
moze ma treningi indywidualne i biega wiecej niz inni?

Biegać nie wydziałem. Ale chyba dzisiaj został dłużej na siłowni.

Nie jestem pewien ale raczej nei ma więcej biagać, trenuje z zespołem ale na 100% nie wiem.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nie wiem jaka piątka wyjdzie w meczu inauguracyjnym ze Stalową Wolą, ale przypuszczam, że trójka kadrowiczów i 2 Afroamerykanów, czyli Deane-Gray-Roszyk-Witka- Wójcik. Wright pewnie ma indywidualny cykl treningowy i Sasa wprowadzał będzie go "krok po kroku". Nawet jak nie jest "grubasem" to z wydolnością, siłą i kondycją może być nie teges . No i ta kontuzja-oby wyleczona.

Jeżeli Turów wystartuje w turnieju we Włocławku to na turniej we Wrocku chyba już czasu nie będzie. Ostatni tydzień to raczej szlifowanie zagrywek, no chyba, że pierwsze mecze ligowe będą traktowane jako sparingi.

Tytuł:
rekrut
rekrut

hakunamakata pisze:
Nie wiem jaka piątka wyjdzie w meczu inauguracyjnym ze Stalową Wolą, ale przypuszczam, że trójka kadrowiczów i 2 Afroamerykanów, czyli Deane-Gray-Roszyk-Witka- Wójcik. Wright pewnie ma indywidualny cykl treningowy i Sasa wprowadzał będzie go "krok po kroku". Nawet jak nie jest "grubasem" to z wydolnością, siłą i kondycją może być nie teges . No i ta kontuzja-oby wyleczona.

Jeżeli Turów wystartuje w turnieju we Włocławku to na turniej we Wrocku chyba już czasu nie będzie. Ostatni tydzień to raczej szlifowanie zagrywek, no chyba, że pierwsze mecze ligowe będą traktowane jako sparingi.

A co to turniej we Wrocku ma być rozgrywany? ;> W jakim terminie i z jaką "obstawą"!? Jakie zespoły?

Czekam na info,
pozdrawiam :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

tu jest coś o turnieju
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... tball-cup/

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wg informacji jakie otrzymałem od Prezesa J.Michalskiego turniej we Wrocławiu miał się odbyć, ale się nie odbędzie i jedyny turniej, w którym weźmie udział zespół Turowa to Kasztelan Cup.

Z ostatniej chwili:

Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH OD ORGANIZATORA (brak sali) WALNE ZEBRANIE KK TUR ZOSTAJE PRZENIESIONE NA INNY TERMIN !!!

Walne zebranie odbędzie się 12.10.2009 o godz. 18.00 w Auli Technikum Górniczego w Zgorzelcu przy ul. Powstańców Śl. 1

Ostatnio zmieniony 28 wrz 2009, 9:12 przez grengo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

witam, mam pytanie - czy może ktoś podać mi plan rozmieszczenia sektorów w naszej hali?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Chris Daniels w Słupsku. . Leończyk u nas Daniels u nich. Ciekawe kto lepiej na tym wyjdzie.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Brak zatrzymania Chrisa w naszym zespole to wielka porażka władz klubu.Daniles w tamtym sezonie grał najrówniej z wszystkich zawodników,i nigdy nie poddawał się na boisku,oraz nie miał jakiś swoich "humorków".

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Nie przeżyje tego...

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.