fan turowa pisze:
W Gdyni jest organizowane ""Mistrzowskie Otwarcie"",gdzie zostanie uroczyście zaprezentowana drużyna,oraz odbędzie się mecz z Cska Moskwa.A u nas co??Wielkie nic!
w Prokomie dyrektorem ds czegos tam jest pani Wiera (czy inna Rosjanka), ktora przez kilka lat byla dyrektorem ds tego samego w Moskwie wlasnie w CSKA. Tak wiec ten mecz z CSKA to "tak po znajomosci". A swoja droga, przebudowane CSKA zapewne bedzie chcialo sie pokazac i tego meczu nie odpusci. A co bedzie jelsi Prokom dostanie w takim prestizowym meczu na dzien dobry -20...? byloby to niezbyt fajne otwarcie sezonu...
W Turowie brakuje jeszcze kogos. Nie wiem kogo. Kogos, kto by "spinal" gre juz istniejacych formacji... Wnioskujac z wypowiedzi Michalskiego i wczesniejszych Obradovicia, mysle, ze ten obecny sklad to "propozycja wyjsciowa". Mozna spodziewac sie pewnych korekt i nowosci. Jesli Wright jest zdrowy i nieotluszczony, to duza przyjemnoscia bedzie ogladanie go w akcji. Deane z opisow i statystyk wyglada na wielce interesujacego gracza, a skoro ma 29 lat to i musi blysnac doswiadczeniem.
Moze to tylko moje marzenie, ale chcialbym, by Chanas odzyskal forme rzutowa. Wtedy na 2 mielibysmy wiekszy komfort gry, szersze pole manewru.
Wiem, ze nie da sie latwo uciec od przyrownywania tego i kazdego nastepnego zespolu Turowa do skladow z czasow saskich, ale musimy przyjac do wiadomosci, ze Obradovic ma inne spojrzenie na koszykowke. Patrzac na sklad, moge domyslac sie co bedzie grane na parkiecie. Szybka koszykowka i czeste zmiany na boisku na pozycjach podkoszowych. To chyba bedzie znak firmowy Turowa.
A Wysocki do pomocy Roszykowi przy Woodsie. I nie wiem czy nie zrobi tego lepiej niz Krzysiek, chocby dlatego, ze jest wyzszy, silniejszy, dobry motorycznie. Oby