Dzisiaj jest 14 maja 2025, 22:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35
Cytuj:
Kolejne pomówienie - przytocz ten tekst 8)

Jakie kolejne pomówienie - przytocz poprzednie z łaski swojej...!!!
Szukać mi się nie chce, ale podpowiem Ci, że to właśnie od tej chwili nazywam Cię,.. Utytułowanym...
Jeśli chodzi o rzekome pomówienie z mojej strony, to masz zapewne na myśli popełnioną przeze mnie literówkę w Twoim nicku i użycie potocznej nazwy firmy w której pracujesz. Jeśli tak, to wówczas zaryzykuję twierdzenie, że nie masz bladego pojęcia czym jest pomówienie. Zresztą,.. nie tylko o tym nie masz pojęcia...

Nie wiem, czy aby na pewno zdajesz sobie sprawę czym jest funkcja moderatora forum dyskusyjnego. Zamiast pilnować porządku, tego, żeby forumowicze trzymali się tematu w swoich wypowiedziach,.. Ty nie dość, że tego nie robisz, że zwykle piszesz bzdury które przypominają bezsensowną paplaninę której celem jest przerzucanie się pozbawionymi sensu i treści zdaniami (czym tak naprawdę nabiłeś licznik postów),.. do tego doszło nabijania się z forumowiczów.

Nigdy nie sprawiała mi frajdy dyskusja z Tobą, bo albo nie rozumiałeś o czym się dyskutuje, albo wrzucałeś, o czym wcześniej wspominałem, zdania pozbawione sensu i merytorycznie ubogie - zapewne tylko po to żeby zaznaczyć swoją obecność.
Z ogromną dozą upierdliwości węszysz w każdym temacie w których zabieram głos okazji do prymitywnych żarcików,...
Żenada, Panie Utytułowany,..żenada. :smt021

A teraz, ponieważ moderator jest,.. jaki jest, to ja zmuszony jestem poprosić o powrót do tematu dyskusji. 8)

Ostatnio zmieniony 17 paź 2009, 9:22 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Przekorny nie wspomniał w swoim sprawozdaniu z sesji, że na początku pan Frank Gottschlich został uhonorowany przez burmistrza za "obronę godności Polaków". Pan Gottschlich walczył z biurokracją w sprawie ściągnięcia ze słupów plakatów NPD obrażających Polaków. Być może w obliczu sprawozdania z realizacji budżetu dla niektórych ta informacja to pikuś ale chyba warto podkreślić fakt, że nie tylko my, Polacy walczymy o nasze dobre imię.

Ostatnio zmieniony 17 paź 2009, 12:40 przez PiTeK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK, uhonorowanie odbyło się na początku sesji, a ponieważ ja się na nią spóźniłem, więc nie byłem świadkiem tej podniosłej chwili.

Było tam poruszanych również kilka innych ciekawych spraw, jednak ze względu na dość ograniczone możliwości forum trudno przedstawić je wszystkie. Sesja, jak wiesz, trwała ok. 7-miu godzin...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Przykre to trochę ze to Niemcy w Niemczech walczą o naszą godność. A co „nasze władze” zrobiły w tej kwestii ? Najłatwiej jest dać medal. A tak na marginesie tej walki o cudze sprawy to już kiedyś ZSRR „walczył „ o pokój światowy prześcigając się w zbrojeniach rujnując cały obóz socjalistyczny. Proponuje ciszej nad ta trumną. A jak tam ,,Muzeum wypędzeń"?( to pewno w ramach walki "naszych władz " o godność POLAKÓW)
]:->

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cóż, cudownie nakreślona, jeśli chodzi oczywiście o styl i pomysłowość, apokaliptyczna wizja upadku miasta.
Całość skonstruowana dość zgrabnie i widać w niej naprawdę wielki wysiłek, jaki włożyła w spłodzenie tej arcyciekawej przypowieści garstka niedobitków-opozycjonistów.
Jednakże ze względu na zawartość merytoryczną pozwolę sobie włożyć na półkę ową historyjkę tuż obok opowiadań braci Grimm i baśni J. Ch. Andersena.
Cóż tam bowiem mamy??? Otóż... same spekulacje mające wzbudzić niepokój wśród mieszkańców, kilka liczb których wysokość można jedynie domniemywać oraz totalną krytykę działań burmistrza za to, że chce pracować na rzecz rozwoju miasta.

Pusty śmiech mnie ogarnia na samą myśl, co też wypisywano by, gdyby budżet został nakreślony na podobieństwo tych z lat poprzednich.
Wówczas te same łapki rzucałyby gromy z nieba na władze (za pomocą słowa pisanego), że poprzestają na rządach w których widoczny jest marazm i który nie przyniesie dla miasta niczego rozwojowego.

Jakże wygodnie być w opozycji. Jak cudownie można manipulować słowem krytykując wszystko i wszystkich, jednocześnie nie biorąc odpowiedzialności za nic.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jakobsprenger Chłopcze zmień dalera :roll: nie często tu zaglądam niemniej jednak nawet dziecko wie że czasy piesków ze smyczą UM czas już dawno przeminął. Ostatnio podsłuchałem niechcący wywód jednego z tak zwanych naszych polityków który żartem zaproponował BM żeby pismo podpisane przez Miro a przywiezione przez Grzecha oprawił w ramkę i powiesił w muzeum łużyckim :smt026 Kiedy będzie ta hala? Nie ośmieszajcie się już chłopcy i błagam już tak niewiele zostało nie zmieniajcie już organizacji ruchu ]:->

Tytuł:
pismak
pismak

jakobsprenger pisze:
Cóż, cudownie nakreślona, jeśli chodzi oczywiście o styl i pomysłowość, apokaliptyczna wizja upadku miasta.

Jakże wygodnie być w opozycji. Jak cudownie można manipulować słowem krytykując wszystko i wszystkich, jednocześnie nie biorąc odpowiedzialności za nic.

W odniesieniu do pierwszego zdania, to w i mieniu opozycji dziękuję za uznanie.

Zdanie drugie to całkowicie odmienne podejście do tematu. Właśnie dlatego dziewięciu radnych złożyło wniosek o odwołanie Przewodniczącego Rady Miasta, działając w sposób jasny i klarowny, bez obiecanek, krętactwa i kłamstw. Złożyliśmy wniosek o odwołanie bo nie zgadzamy się z takim funkcjonowanie zgorzeleckiego samorządu. Zaznaczam, że wniosek złożyli indywidualni radni a nie kluby działające w Radzie Miasta. Świadczy to o odpowiedzialności i braku zgody na stan obecny.
Podobne głosowania w radzie nie stanowią koalicji, stanowią tylko o tym, że z obecnego stanu rzeczy jest niezadowolonych coraz to więcej radnych. (Wystarczy poczytać protokoły z Sesji i zobaczyć, że są też uchwały, które przechodzą jednogłośnie, czy to też jest koalicja)
Wmawianie nam, że to nowa w RM koalicja jest czystą obłudą i oczywistym kłamstwem. Swoją drogą, jeśli tak ktoś rozumie słowo koalicja to nie ma co się dziwić, że dotychczasowy, zgorzelecki kontrakt PO z PiS rozleciał się.

Przekorny
Kolejny raz dziękuje Ci za to, że znajdujesz siły i chęć na uczestniczenie i opisywanie Sesji Rady Miasta Zgorzelec. Wszystkie próby zamknięcia Ci ust są dalszą ucieczką od informowania o prawdzie i obecnym stanie niezadowolenia z władz miasta. Sąd jaki nad Tobą roztoczyła część uczestników dyskusji jest niesmaczny i nie elegancki, bez kontrargumentów i logiki.
Czy można uważać za logiczną wypowiedź stwierdzenie, że nie da się rozdzielić spraw służbowych z prywatnym zdaniem?
Bez wielkich rozważań spytam czy Twoi przeciwnicy, w łóżku z żonami tez zajmują tylko służbowe stanowiska, bez prywatności bo nie da się tego rozdzielić? Ja twierdzę, że się da i jest to naturalne.
Piszesz w tym wątku o Radzie Miasta bo temu tematowi jest on poświęcony i co w tym dziwnego. Zarzuty, że jako rzecznik uczestniczysz w posiedzeniach RM są także bzdurne. Podczas sesji podejmowane są także tematy wspólne dla powiatu i miasta, to właśnie ty możesz być oddelegowany do ich wysłuchania i poinformowania o wątkach władzę powiatu. Dla mnie to jest oczywiste i logiczne. Nic też nie stoi na przeszkodzie abyś o tych sprawach mówił już z prywatnego punktu widzenia, bo nie ma tu żadnych tajemnic, obrady Sesji są jawne.
Słowem trzymaj się chłopie.

Grzegorz
w sprawie ORLIKA na dwa Twoje pytania odpowiadam TAK.
Swoją drogą czy mogę przekazać Ci materiały jakie otrzymali radni w tym temacie. Pozwolę sobie zrobić to za pośrednictwem ADMINA.

Tytuł:
pismak
pismak

CICHY pisze:
A tak na marginesie tej walki o cudze sprawy to już kiedyś ZSRR „walczył „ o pokój światowy prześcigając się w zbrojeniach rujnując cały obóz socjalistyczny. Proponuje ciszej nad ta trumną. A jak tam ,,Muzeum wypędzeń"?( to pewno w ramach walki "naszych władz " o godność POLAKÓW)
]:->

Cichy absolutnie nie kwestionuję Twojej wiedzy na temat "ekonomii socjalizmu", jednak miałem możliwość spotkania się z Rosjanami. którzy z przeważającą większością twierdzili, że to oni swoje pieniądze pompowali w nas.
Coś jak obecnie inny kolos militarny w stosunku do państw, z którymi jest w sporze oraz dozgonnej przyjaźni.

Na dowód moich słów mogą świadczyć roczniki statystyczne dotyczące produkcji i handlu z tamtych lat. Cichy doi dzisiaj jesteśmy na smyczy rosyjskiej poprzez gaz i rope. Cała Europa zresztą też.

P
G

i ciągle ...

[ Dodano: Pon Paź 19, 2009 9:33 am ]
Marko pisze:
Pozwolę sobie zrobić to za pośrednictwem ADMINA.

Jeśli Admin będzie miał ochotę i będzie tak miły, że zeskanuje mateeriały i prześle mi na skrzynkę, to będę bardzo wdzięczny.

Wróciłem właśnie z UM Zgorzelec i załatwiając kolejną strawę służbową przez niedomknięte drzwi, zupełnie przypadkowo usłyszałem pewne treści. Zaznaczam, że głosy słyszałem osób nie, więc tylko opieram się na częsci wiarygodnego przekazu.

Podobno odwołanie aktualnego Przewodniczącego Rady Miasta jeszcze przed uchwaleniem budżetu ma na celu ograniczenie marnotrawstwa finansowego, jakie stawia się aktualnemu burmistrzowi.
Mam już pierwsze typy kandydatów na stołem przewodniczącego.

Czy Admin mógłby zrobić ranking przedwyborczy kandydatów na przewodniczącego RM?
Ja podaję pierwsze nazwiska kandydatów bez mojego komentarza:
Jaśkiewicz
Dołkowski
Cyburt
Wolanin
Aniszkiewicz
Tryc

Poproszę o następne propozycje, nazwiska.
Uważam, że każda forma podziękowania aktualnej władzy jest dopuszczalna, jeśli sprawi, że kres jej rządzenia nastąpi szybko i na zawsze.

P
G

dlatego ...

Tytuł:
VIP
VIP

e... admin nie będzie na tyle miły, żeby zeskanować materiały i wysłać Tobie na maila. Jednak w pośrednictwie udział chętnie wezmę i materiały mogą czekać na odbiór u nas w reakcji. Nie raz byłeś już u nas, więc problemów z trafieniem nie powinieneś mieć. :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

A nasz CHAMPION GRONICZ? :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044

Tytuł:
pismak
pismak

aleksander pisze:
e... admin nie będzie na tyle miły, żeby zeskanować materiały i wysłać Tobie na maila. Jednak w pośrednictwie udział chętnie wezmę i materiały mogą czekać na odbiór u nas w reakcji. Nie raz byłeś już u nas, więc problemów z trafieniem nie powinieneś mieć. :)

Admin = LEŃ ?

Ja bywam w UM Zgorzelec z tuż po otwarciu, kiedy Ty prawdopodobnie przecierasz kaprawe oczka i zastanawiasz się, czy sie obudzić (chyba się nie mylę). Wtedy najwięcej mogę załatwić a i usłyszeć mogę wiele.
Siedziba Twojej firmy jest wtedy zamknieta.
Później te regiony nie są przeze mnie odwiedzane, więc będzie mi ciężko odebrać materiał.
Jeżeli jednak moja prośba jest zbyt wielkim dla Ciebie wyzwaniem, to oczywiście zorganizuję odbiór materiałów. Są dla mnie zbyt cenne.

P
G
nieprzerwanie ...

Tytuł:
rekrut
rekrut

enigma i Marko muszę Was przeprosić za wprowadzenie w błąd. Wkleiłem tekst Przekornego sprzed roku i nie podisałem, że to cytat.

Grzegorz : Moja kandydatura - Myszka Miki

Grzegorz : Ty chyba masz chyba użytkowników tego forum za kompletnych idiotów jeśli sądzisz, że nie można się domyślić że widujesz się z Marko wystarczająco często, że materiały możesz sobie odebrać sam...

Tytuł:
VIP
VIP

Grzesiu, zanim zaczniesz wypisywać swoje teorie spisku zapytaj, a dowiesz się, że od roku w biurze jestem od godziny 8:00. Jeżeli jednak to nadal zbyt późna pora, to wtedy faktycznie możesz mnie ocenić mianem lenia.

Skoro materiał jest dla Cibie tak bardzo cenny, to odbierz bo sobie sam w Urzędzie Gminy, lub w innym miejscu wskazanym przez Marko. U mnie na pewno nigdy nie będzie już żadnych materiałów dla Ciebie.

Tytuł:
pismak
pismak

jakobsprenger pisze:
Grzegorz : Moja kandydatura - Myszka Miki

Jakobsprenger, jeśli wg Ciebie nawet myszka Miki będzie lepszym przewodniczącym od obecnego, to dziękuję za głos i cieszę się, że jesteś tego samego zdania, co ja.

jakobsprenger pisze:
Grzegorz : Ty chyba masz chyba użytkowników tego forum za kompletnych idiotów

Nigdy tak nie napisałem. Nigdy tak nie powiedziałem. Nie próbuj mi coś tutaj imputować.
Coś muszę przyznać. Zastanawia mnie Twój tok rozumowania.

jakobsprenger pisze:
nie można się domyślić że widujesz się z Marko wystarczająco często, że materiały możesz sobie odebrać sam...

Może domysły zostaw lepszym jednostkom (CBA, WSI, AGH, UZ, UW itp.) a sam może pomógłbyś w sprawie.

jakobsprenger pisze:
materiały możesz sobie odebrać sam...

Chciałem tego uniknąć. Chciałem uniknąć kontaktów bezpośrednich w sprawach forum, ale jeśli mnie zmusicie i nie pozostawicie innej możliwości, to dla dobra Zgorzelca .... czemu nie.

aleksander pisze:
owiesz się, że od roku w biurze jestem od godziny 8:00. Jeżeli jednak to nadal zbyt późna pora

Z przykrością muszę Ci donieść, że dla mnie 8.00 to już za późno. Urzędy otwierają od 7.30 i jeśli chcę coś załatwić, to idę właśnie w chwili otwarcia.
Ja niestety rozpoczynam dzień w większości dni od 5.00 lub wcześniej. Taka działalność.

aleksander pisze:
odbierz bo sobie sam w Urzędzie Gminy, lub w innym miejscu wskazanym przez Marko

Zmuszasz mnie, do łączenia forum z życiem realnym. Tego zawsze chciałem unikać.

aleksander pisze:
U mnie na pewno nigdy nie będzie już żadnych materiałów dla Ciebie.

1) Zabrzmiało to jak krzyk rozhisteryzowanego dziecka, które ma wykonać pracę inną, jak samo sobie wyznaczyło.

2) Chciałbym zauważyć, że ja tu przychodzę dla przyjemności swojej i ludzi, z którymi dyskutuję i wymieniam poglądy w przeciwieństwie do Ciebie.
Uważam, że jako osoba zarabiająca pieniądze również dzięki temu forum powinieneś nie tylko rządzić, mieniąc się wszechwiedzącym, ale również przemyśleć a może również wprowadzić uwagi, które przekazują do Ciebie uczestnicy forum. W przeciwnym wypadku oni (czyli my) będziemy się czuć nieswojo.

3) Zauważ, że ja nie stwierdziłem, że jesteś leniem, jednak Ty obruszyłeś się jak księżniczka, która utraciła cześć.

4) Czy teraz ja, jako obrażalska księżniczka powinienem napisać, że MOJA NOGA ANI PALEC NA TWOIM FORUM JUŻ WIĘCEJ NIE POSTANIE? Czy to jest twoim celem?

5) Zabrzmiało to tak, jakbyś kiedykolwiek coś mi przekazywał od uczestników forum lub kogokolwiek innego.

Jeszcze jedna uwaga.

Nie pisz i nie mów nigdy ....NIGDY.

To nie jest dyplomatyczny zwrot. Kładę to na karb tego, że jesteś młody.

Historia kołem się kręci i nie wiesz, czy kiedyś nie będziesz ze mną w jednym szeregu chciał pracować .... na przykład dla dobra lokalnej społeczności.
Chyba, że się mylę?

Wiem ... jesteś młody, gniewny i porywczy ... rozumiem to i wybaczam.

po materiały sam pójdę. zrobię to niechętnie i nie biorę odpowiedzialności za następstwa.

P
G

a wiecie, że ja ...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 13:32 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.