Dzisiaj jest 14 maja 2025, 7:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

turek pisze:
Cytuj:
Bastiat napisał/a:
nie mamy nic wspólnego z tym opisem... to raz...

Zaprzeczasz sam sobie Raz powyższe cytaty Twoich wypowiedzi, dwa po co podałeś link, od którego teraz się chcesz odciąć???

Turek ... Ja podawałem linka, który wyjaśnił mi co to młyn, czy Ty kolego zrozumiałeś mojego posta, albo inaczej czy odróżniasz użytkownika AdrianMarkowski od Bastiat ??
Bo zarówno w swoim pierwszym poście w tym temacie coś pomieszałeś z cytowanie selektywnym, oraz zakradł Ci się błąd skojarzeń w drugim poście :P ale spokojnie ... przeczytasz jeszcze raz i chyba dojdziesz do prawidłowych wniosków ;-)
Oczywiście bez urazy - taka luźna naprowadzające uwaga :twisted:

Wracając do tematu ...
Pomyślałem sobie, że nie należy oceniać sportowców po ich wypowiedziach. Mimo że stwierdzenie
Cytuj:
fanatyzm gorszy od faszyzmu
w wypadku Waszego nastawienia do kibicowanie strasznie mi pasowało, to jednak postanowiłem wybrać się na Wasz trening. Bo sportowcy nie muszą błyszczeć frazą, by stworzyć fajne widowisko - czego przykład będziemy mogli zobaczyć dziś wieczorem w polsacie :)
Nie będę się rozpisywał ... bo ok 12.15, kiedy przybyłem na stadion, chłopcy w wieku 10-12 lat grali w piłkę i nie było to rugby ;-) Poczekałem do 12.40 i stwierdziłem że Bastiat chyba sobie jakieś jaja (za przeproszeniem) robisz ?? :twisted:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
Noooo... jeszcze parę takich wypowiedzi, jak ten ostatni post i zacznę z tym polemizować ;) Choć możliwe, że Twoja inteligencja jest na jednym z wyższych poziomów spośród, Twoich kolegów kibiców, i to pozwala Ci, to na komunikowanie się z nami na forum ;)

Też trenuje z chłopakami oraz jestem na każdym meczu Nysy i jakoś nie wydaje mi się żeby mój poziom intelektualny był jakoś zaniżony przez to. No chyba że inteligencje i elokwencje ocenia się na podstawie sportu jaki się uprawia czy drużyny której się kibicuje........

AdrianMarkowski pisze:
Nie będę się rozpisywał ... bo ok 12.15, kiedy przybyłem na stadion, chłopcy w wieku 10-12 lat grali w piłkę i nie było to rugby ;-) Poczekałem do 12.40 i stwierdziłem że Bastiat chyba sobie jakieś jaja (za przeproszeniem) robisz ?? :twisted:

Niestety jak sam widziałeś boisko boczne było zajęte więc przenieśliśmy się obok stadionu <pomiędzy stadionem,CS i placem za Policją > i spokojnie graliśmy.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Renegat pisze:
Niestety jak sam widziałeś boisko boczne było zajęte więc przenieśliśmy się obok stadionu <pomiędzy stadionem,CS i placem za Policją > i spokojnie graliśmy.

Więc sporo mojej winy, bo byłem ok. 12.15. Tak czy inaczej mam ochotę zobaczyć Wasz trening, a może i trochę pobiegać i powywracać ;-) Nie specjalnie interesują mnie poglądy ... a i zagorzałym kibicem piłkarskim też pewnie nie będę. W tym wypadku pewnie obejrzę następny trening.
BTW
Może udajcie się do prezesa CS i zapytajcie w jakich godzinach możecie trochę pobiegać po bocznym boisku, nie wiem na jakich zasadach ustalane jest użytkowanie tego boiska, ale raczej powinien być jakiś harmonogram. Może wystarczy, że napiszecie jakieś podanie/prośbę i też znajdziecie się w grafiku, co pozwoli wam spokojnie, o określonej godzinie trenować.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 11:53 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

turek pisze:
Teraz widzę Moje stwierdzenie, wyniknęło z tego nieszczesnego linku od Adriana Jakoś mi się skojarzyła potrzeba waszych treningów rugby, do tego by zwinniejszy młyn kręcił się na Nysie

żeby byli ludzie- owszem :)

AdrianMarkowski pisze:
bo ok 12.15, kiedy przybyłem na stadion, chłopcy w wieku 10-12 lat grali w piłkę i nie było to rugby Poczekałem do 12.40 i stwierdziłem że Bastiat chyba sobie jakieś jaja (za przeproszeniem) robisz ??

no włąsnie też byliśmy lekko zszokowani tym faktem ;/ było nas na treningu 10 osób ( w wieku 17 lat lub wyżej ) i do tego panna która sędziowała.

AdrianMarkowski pisze:
Może udajcie się do prezesa CS i zapytajcie w jakich godzinach możecie trochę pobiegać po bocznym boisku, nie wiem na jakich zasadach ustalane jest użytkowanie tego boiska, ale raczej powinien być jakiś harmonogram. Może wystarczy, że napiszecie jakieś podanie/prośbę i też znajdziecie się w grafiku, co pozwoli wam spokojnie, o określonej godzinie trenować.

wielkie dzięki za radę ! :) postaramy się zrobić coś takiego żeby nie było już takich niespodzianek a jeżeli chcesz pograć i masz troche pojęcia o rugby- zapraszamy ;) dziś do naszej gry dolączyć chcial - Pogi ... :) ale niestety było po równo zawodników w obu drużynach ;)

AdrianMarkowski pisze:
Więc sporo mojej winy, bo byłem ok. 12.15. Tak czy inaczej mam ochotę zobaczyć Wasz trening, a może i trochę pobiegać i powywracać

robimy to zupelnie amatorsko więc jak masz możliwośc znalezienia jakiegoś trenera- z góry wielkie dzięki !

turek pisze:
i skojarzyłem Waszą ekipę z opisywanym tam młynem, stąd moje wypowiedzi

tej ekipy dawno nie ma- wszystko upadło i teraz rodzi się zupełnie coś nowego - sama młodzież :)

[ Dodano: Sob Paź 24, 2009 5:35 pm ]
Renegat pisze:
i spokojnie graliśmy.

ta xDD klincz z Muay Thai xDD ciągle wywrotki na mokrej trawie- spokojna gra xd

co do grupy kibiców na Nysie.... Turek wolisz żeby młodzież ze Zgorzelca w sobotnie czy niedzielne popołudnie piła piwo, palia kolejne gramy "trawy" czy dewastowała kolejną klatkę czy raczej żeby grała w rugby ( gdzie do tego sportu potrzebne są też treningi biegowe, siłownia jak ktoś chce to sztuki walki ) ?
ja wolę żeby młodzież uprawiała sport jeżeli ma taką pasję... a, że jestesmy taką grupą która ma w sobie także tych "naukowców" więc zawsze będziemy starali się wcisnąć jakąś książkę czy też porozmawiać na powazny temat ( bo atmosfera zawsze pomiedzy nami jest fajna i się zacieśnia ). Więc mamy tu i rozwój fizyczny i umysłowy.
A skoro ta młodzież, grupa kumpli chce zeby na meczach było ciekawie, chce żeby na płocie wisiały flagi, od czasu do czasu pojawiła się jakas oprawa, balony, kartony - to tylko wielki plus bo będzie widowisko a i Ci ludzie będa mieli z tego frajdę bo robią oprawę dla tego co najbardziej kochają- dla klubu.

Co do dzisiejszego meczu Nysy to mimo, że było nas mało dopingowaliśmy i odwiedzają nas ziomki z Dynama Drezno- integracja i wymiana vlepek ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Bastiat pisze:
i do tego panna która sędziowała.

Cwaniaki :lol: ... nie ma jak reklama.

Bastiat pisze:
więc zawsze będziemy starali się wcisnąć jakąś książkę czy też porozmawiać na powazny temat

Frazes ... może jeszcze kółko naukowe założycie ?? :smt082
Ale masz racje, lepiej żeby młodzież grała w rugby, niż
Bastiat pisze:
piła piwo, palia kolejne gramy "trawy" czy dewastowała kolejną klatkę

Prawda jest taka, że tacy prędzej przyjdą pograć, niż Ci którzy spokojnie całymi dniami siedzą w domu przed tv, komputerem, itp. pożeraczem czasu.
Więc stwierdziłem, że to co robicie jest z korzyścią dla wszystkich.
Mam nadzieję że poznam Was w przyszłą sobotę, bo rozumiem że kolejny trening właśnie wtedy ?

[quote="turek]
Już doszedłem ;)
[/quote]

Szybko ...
... ale może wpadnij pograć ... sport w tym zdecydowanie pomaga, wiesz łatwiejsza kontrola nad ciałem itd. ;-)
Sorry turek, tak jakoś mi się skojarzyło. :lol:
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 24 paź 2009, 18:00 przez AdrianMarkowski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 11:55 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

turek pisze:
hm... może to dziwne, ale pisząc te słowa, właśnie dokładnie takiej odpowiedzi z Twojej strony się spodziewałem ;)

Och to taki mały prowokaturek jesteś :P No ale wybacz, natura a może i tata obdarzył mnie chromosomem Y, i niezmiernie cieszy mnie, że moja sekwencja genów SRY, nie została zaburzona, gdyż jak wiemy, dziś można rozróżnić ponad sześć płci :P Wiesz … kobiety których organizm produkuje testosteron, mężczyzn bez niego … i inne podobne miksy :P Nie żeby aluzja … takie wyjaśnienie. Więc nie dziw się, że takie skojarzenia, natury nie oszukasz ... chyba, że ona z Ciebie zakpi ;-)
No, ale napisz turku, że tą moją odpowiedź też przewidziałeś, to poproszę Cie o numery totolotka ;)

turek pisze:
a czy zespół resuscytacyjny będzie czekał z pogotowiu? :grin:

Plotki krążą, ze sędzina przeszła szkolenie z zakresu pierwszej pomocy :lol:
Tylko nie udawaj ;-)

Dobra już nie spamuje.
Pozdrawiam

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 11:56 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

AdrianMarkowski pisze:
Cwaniaki ... nie ma jak reklama

:D trzeba jakoś przyciągąć do siebie płeć przeciwną ;)

AdrianMarkowski pisze:
Frazes ... może jeszcze kółko naukowe założycie ??

nie frazes ;) wczoraj byli kibice Dynama - główny temat to sytuacja polityczna u nas, prawo wobec kibiców... co do książek sam pożyczam ;) ostatnio pożyczyłem tylko jednemu koledze którego zapaliłem "miłością" do historii książkę o oddziale Orlika i Dywizji "Czarnych Diabłów" Generała Maczka ;)

AdrianMarkowski pisze:
Mam nadzieję że poznam Was w przyszłą sobotę, bo rozumiem że kolejny trening właśnie wtedy ?

poznasz wszystkich na bank ;) i pograsz z nami tylko nas nie zabij ^^ wyśle Ci jakby co na PW informację co i jak ;) swoją drogą mamy papiery do założenia drużyny rugby - takiej ofcjalnej - i myślimy czy nie załatwić sobie boiska do gry na jakiejś wiosce ( Gronów, Trójca ) ;)

AdrianMarkowski pisze:
Prawda jest taka, że tacy prędzej przyjdą pograć, niż Ci którzy spokojnie całymi dniami siedzą w domu przed tv, komputerem, itp. pożeraczem czasu.

wiesz chcemy żeby tacy przyszli pograć w rugby, żeby tacy przyszli na mecz bo u nas liczy się przyjaźń i wzjamene zaufanie- i to nie jest frazes bo u nas nigdy nie zostaniesz sam i zawsze gramy z uśmiechem na twarzy i duuużym humorem co potwierdzi Renegat ;) więc zapraszamy zwłaszcza, że rugby to teraz dyscyplina olimpijska ;)

turek pisze:
- z tym jak najbardziej, również się zgodzę, jeżeli do tego wszystkiego nie dołączą porozbijane facjaty kibiców, drużyny przeciwnej i zdewastowane otoczenie, to jestem jak najbardziej za!

cały świat kibicowski odchodzi od zadym na stadionach ;) My chcemy żeby mecze były atrakcyjne- tylko tyle... najprościej na świecie żeby było na co popatrzeć, czymś sie pochwalić za parę lat swoim dzieciom - że tu Ojciec grał w rugby, tam bił się na ringu a na meczach trzymał racę czy rozwijał sektorówkę :D

AdrianMarkowski pisze:
Plotki krążą, ze sędzina przeszła szkolenie z zakresu pierwszej pomocy

Renegat coś o tym wie :P

Tytuł:
obserwator
obserwator

Bastiat pisze:
wczoraj byli kibice Dynama - główny temat to sytuacja polityczna u nas, prawo wobec kibiców... co do książek sam pożyczam ;) ostatnio pożyczyłem tylko jednemu koledze którego zapaliłem "miłością" do historii książkę o oddziale Orlika i Dywizji "Czarnych Diabłów" Generała Maczka ;)

Okaże się , że kółko matematyczno-historyczne tworzy drużynę rugby, żeby wymusić na nauczycielach, większy nacisk na poziom nauczania w szkołach :smt082

Bastiat pisze:
... i pograsz z nami tylko nas nie zabij ^^

Bez przesady, jestem pokojową wersją sportowca ;) No i ze dwa lata nie byłem na siłowni, więc spokojnie.
Bastiat pisze:
swoją drogą mamy papiery do założenia drużyny rugby - takiej ofcjalnej - i myślimy czy nie załatwić sobie boiska do gry na jakiejś wiosce ( Gronów, Trójca ) ;)

Zapytajcie prezesa CS,
może załatwicie jakieś terminy u nas, na miejscu na bocznym boisku.
Bastiat pisze:
bo u nas liczy się przyjaźń i wzjamene zaufanie- i to nie jest frazes bo u nas nigdy nie zostaniesz sam i zawsze gramy z uśmiechem na twarzy i duuużym humorem co potwierdzi Renegat ;) więc zapraszamy zwłaszcza, że rugby to teraz dyscyplina olimpijska ;)

Ja mogę się pobawić co najwyżej, na olimpiadę w rugby na 100% się nie pokuszę, ale Wy ... ?? . Tak z ciekawości, opisz jak wygląda Wasz trening ? Czy po prostu gracie ? Bo wiesz … to tak, jakbyś wjechał na tor wyścigów samochodowych, tylko zapomniał, że nie wiesz jak zmienia się biegi. Nie znam się na rugby, ale powinniście zaczynać od jakiś elementów i schematów, np.:
link1
link2
i od Pań można się uczyć ...
link3
link4
i mnóstwo innych których sporo w sieci. Uprawiacie sporty walki … macie tarczki na treningu rugby ?? Bo ciężko robić trening elementów ataku, czy obrony i przyjmować za każdym razem np. bark atakującego na żebra czy przeponę :/ Jak tylko gracie, to niech ktoś z Was ogarnie to na następny trening, wybierze jakieś elementy, wyszuka filmików, roześle zainteresowanym, żeby się zapoznali co będą robić. itp. itd.
Takie ogólne info, może się przyda a może i nie.
Bastiat pisze:
Renegat coś o tym wie :P

Hehe... czyli Renegat nie będzie faulował ;-) A niby sędzia - sędzina w tym wypadku, nie może być stronnicza :P

Ostatnio zmieniony 25 paź 2009, 15:20 przez AdrianMarkowski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

AdrianMarkowski pisze:
Takie ogólne info, może się przyda a może i nie.

przydało sie i to bardzo ! dziękówa !

co do treningów to tylko graliśmy, na początku zawsze była lekka rozgrzewka a potem gra ale za nami tylko dwa treningi i trzeba się za to wziąść na powaznie ;) .. tarczek nie mamy ;/

co do olimpiady to rugby traktujemy amatorsko :P na powaznie bierzemy raczej sztuki walki ;)

AdrianMarkowski pisze:
Hehe... czyli Renegat nie będzie faulował

ja w cuda nie wierze xD

AdrianMarkowski pisze:
Zapytajcie prezesa CS,
może załatwicie jakieś terminy u nas, na miejscu na bocznym boisku.

jakoś w tygodniu postaram się tam przejśc ;) oby udało się coś załatwić

AdrianMarkowski pisze:
Bez przesady, jestem pokojową wersją sportowca No i ze dwa lata nie byłem na siłowni, więc spokojnie.

my dopiero zaczynamy chodzić na siłownię więć akurat ;)

i jeszcze raz wielkie dzięki za rady !

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tylko mnie jeden dzień nie ma a tu wychodzi że nie dość że prawie wszystko wiem to jeszcze robisz ze mnie osobę która jakoś za bardzo agresywnie gra co jest jak dobrze wiemy ewidentne pomówienie :lol: :lol: :lol:

A tak poważnie wydaje mi się że aby dogadać się co do boiska trzeba najpierw oficjalnie klub założyć w tedy można coś działać.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Renegat pisze:
A tak poważnie wydaje mi się że aby dogadać się co do boiska trzeba najpierw oficjalnie klub założyć w tedy można coś działać.

Być może..., ale boisko jest publiczne i każdy tam może wejść nieodpłatnie. To na początek poproście o aktualny grafik zajęć i będziecie wiedzieli kiedy jest wolne. Reszta to kwestia siły :D … żartuje oczywiście z tą siłą ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Renegat pisze:
Tylko mnie jeden dzień nie ma a tu wychodzi że nie dość że prawie wszystko wiem to jeszcze robisz ze mnie osobę która jakoś za bardzo agresywnie gra co jest jak dobrze wiemy ewidentne pomówienie

:D xD
teraz lekka lipa z gierą bo wszystkich świętych i wielu osób nie bedzie ... ;/ ale pewnie i tak będzie ktoś grał ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.