Dzisiaj jest 19 maja 2025, 15:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2060 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 138  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Wnioskuję aby tworzyć nagrania video spotkań forumowiczów bo sam opis nie oddaje emocji jakie mają miejsce podczas tych spotkań

To fakt - byłoby ciekawiej i zobaczylibyśmy kto ma talent aktorski ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Sprawozdanie?? hmmm nie bardzo z czego jest je zdawać. Obecni byli Piotr Arcimowicz, przekorny i turek no i oczywiście ja. Głównym tematem naszej dyskusji przy barze była obecna sytuacja na forum.

Pozdrawiam i zapraszam za tydzień większą grupę forumowiczów :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
zobaczylibyśmy kto ma talent aktorski ;)
jestem za :smt053
Jagna, będzie lepiej :grin:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 9:44 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek napisał:
Cytuj:
Nawet Chuck Norris jr, się zjawi 8)

Myślisz?? Nowa krew przydałaby się nie zaprzeczam ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

no i co tam ciekawego się działo na ostatnim spotkaniu?
nie mogłem przyjść, bo mnie tato nie puścił

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 9:45 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Czy czwartki jeszcze istnieją? Jeżeli tak, to czy ktoś może zrobić krótkie streszczenie z poruszanych tematów? Słyszałem właśnie że lokal wynajmuje teraz Corsica, a Kaktus zrezygnował z dalszej działalności Baru pod Krukiem na rzecz jednorękich bandytów. Czy to też prawda?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 9:47 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tak Alex wszystko się zgadza nowa nazwa CORSICA PUB. Czwartki jak najbardziej istnieją musisz się koniecznie pojawić i przekonać. Mnie ostatnio nie było ale słyszałam że działo się,oj działo ;)

Turku w "tajemnicy" przyznam się że korniki mordowałam więc "tajemniczy" proszek nie powinien raczej się pojawiać ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Korników nie ruszajcie, może przyspieszą zmianę wystroju, bo stary, a szczególnie pancerne murki z twardymi i wąskimi (pod oknami) siedzeniami, to już przeżytek. Jak się ma na Przedmieściu zmieniać, to to miejsce także nie może się zatrzymać w rozwoju. ;)
Co do spotkań z prominentami, jestem za, bo to już tradycja tego lokalu.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek

Cytuj:
Nawet ostatnio Kolega Przekorny, rzucił propozycję, by zapraszać czasem jakieś ważne osobistości z naszego miasta,...

Rzeczywiście, wciąż i niezmiennie kołacze mi się w głowie myśl o stworzeniu choćby namiastki Hyde Parku, czyli spotkań szerokiej "palety" ludzi którzy brali, biorą lub też chcą w przyszłości brać czynny udział w kształtowaniu miasta i w związku z tym mają co nieco do powiedzenia. I nie mam tutaj na myśli jedynie świata politycznego, lecz także społeczno - kulturalnego w jak najszerszym tego słowa znaczeniu. Choć chłodno zerkając - te "światy" stanowią przecież swoistą symbiozę bytów, ściśle powiązanych ze sobą.
Uważam, że takie spotkania "na żywo" wnoszą lub wniosłyby o wiele więcej dla każdego który uczestniczy lub chciałby uczestniczyć w naszych spotkaniach,... aniżeli jedynie wymiana myśli za pośrednictwem neta.
Oczywiście forum stanowiłoby doskonałe podsumowanie dyskusji które odbywałyby się tam - choćby po to, żeby zapoznać szeroką gamę czytelników forum, którzy ograniczają się jedynie do biernego śledzenia naszych dyskusji,...z rozmaitymi stanowiskami "dyskutantów" na mniej czy bardziej ważkie tematy.

Nie poprzestając jedynie na samej myśli o ściągnięciu znanych nam wszystkim ludzi muszę się przyznać, że wykonałem kilka telefonów i na dzień dzisiejszy mam już deklarację kilku z nich o przyłączeniu do czwartkowych spotkań forumowiczów.

Rozmawiałem np. dzisiaj z naszym Posłem na Sejm RP Romanem Brodniakiem, któremu wprawdzie brakowało ostatnimi czasy fizycznej możliwości wzięcia udziału w spotkaniach (w których nieraz wcześniej już uczestniczył), to jednak zapewnił mnie solennie, że również postara się bywać na nich.

Tak więc byli, obecni i przyszli decydenci w sferach rozmaitych, pomysłodawcy ideii przeróżnych i ci, którzy chcieliby na rozmaite sposoby zaangażować się w życie publiczne naszego regionu, ... do których nie udało mi się dodzwonić - serdecznie zapraszamy na Czwartkowe Spotkania Forumowiczów!!!

ps. Tutaj wszak chciałbym uczciwie przestrzec tych, którzy mieliby ochotę poprzemycać jakiekolwiek obietnice, których to jednak nie zamierzaliby w przyszłości dotrzymać. Ludek forumowy pamiętliwy jest i nie omieszka, czasem w ostrych i bolesnych słowach, przypomnieć o złożonych wcześniej deklaracjach.
I nie są to czcze słowa.... ;-)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Rzeczywiście, wciąż i niezmiennie kołacze mi się w głowie myśl o stworzeniu choćby namiastki Hyde Parku, czyli spotkań szerokiej "palety" ludzi którzy brali, biorą lub też chcą w przyszłości brać czynny udział w kształtowaniu miasta i w związku z tym mają co nieco do powiedzenia.

Tak gwoli wyjaśnienia - ów projekt jest tak stary jak same spotkania forumowiczów. Nie chciałbym żeby ktoś odniósł mylne wrażenie , że jest to Twoje "dziecko" ;)

To , że rzadko dochodziło do takich spotkań to inna sprawa. Jedynym czynnie uczestniczącym w spotkaniach jest Artur Bieliński - i to się mu chwali. Bywał BM (wizyta robocza przed Jakubami) , poseł Brodniak , panowie Baranowski i Szymański - z tych co pamiętam. Bywają dyr. Muzeum i prezes CSR - czyli Piotrki dwa ;)

przekorny pisze:
Nie poprzestając jedynie na samej myśli o ściągnięciu znanych nam wszystkim ludzi muszę się przyznać, że wykonałem kilka telefonów i na dzień dzisiejszy mam już deklarację kilku z nich o przyłączeniu do czwartkowych spotkań forumowiczów.

Dobrze , że takowe deklaracje masz - ale myślę sobie (złośliwie , wiem o tym) , że najsłabszym punktem owych spotkań jest sam pomysłodawca (przyjmijmy roboczo , że ta edycja spotkań byłaby Twoja). Otóż kojarzenie Twojej osoby z forumowiczami niekoniecznie przynosi nam chwałę. Poza tym nie wiadomo kto zaprasza - forumowicz (incognito) , osoba prywatna czy rzecznik wiadomo czego...

Byłbym za tym żeby takie rozmowy prowadził Alex - wiem , wiem , niedźwiedzia przysługa i te sprawy Alex ;)
Ponadto informacja byłaby dostępna na portalu (również forum) na kilka dni przed - bo bywało inaczej i to akurat pamiętam.

Zmieniając temat:

turek pisze:
Osobiście brakuje mi troszkę takich niespodzianek w stylu: jak w zeszłym roku zaserwowanie kasztanów jadalnych, po które Kaktus jeździł w okolice Lwówka Śląskiego, czy imprezy w stylu święta pieczonego ziemniaka,

Prawda to :)

turek pisze:
nie wspomnę tu już o darmowych orzeszkach do piwa, których brak doskwiera najbardziej moderatorowi YELLO_35

To już niekoniecznie , bo...
turek pisze:
wszystko się zmienia...

i już nie zawsze pijam piwo , bo muszę dojechać na wieś :smt026

aleksander pisze:
Słyszałem właśnie że lokal wynajmuje teraz Corsica, a Kaktus zrezygnował z dalszej działalności Baru pod Krukiem na rzecz jednorękich bandytów. Czy to też prawda?

Oficjalnie nic nie wiemy - nie powiedziano nam i nie pożegano się z nami... :-?
Wiecej na zakazanym (tutaj) i wymarłym FORUM KRUKA

I to tyle ode mnie dzisiejszego ranka :)

Ten czwartek wieczorem spędzę słuchając i oglądając Kryszaka :smt026

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35

Cytuj:
Tak gwoli wyjaśnienia - ów projekt jest tak stary jak same spotkania forumowiczów. Nie chciałbym żeby ktoś odniósł mylne wrażenie , że jest to Twoje "dziecko" ;)

Gdzież to ja napisałem, że to moje "dziecko". Różnica między nami dwojgiem polega jednak na tym, że to ja właśnie staram się o rozszerzenie owego grona,... Ty natomiast jak to zawsze bywa (również i na spotkaniach),... stanowisz echo,... małe, odrobinkę złośliwe, często hałaśliwe i kompletnie nic nie wnoszące do dyskusji. ;-)

Cytuj:
Otóż kojarzenie Twojej osoby z forumowiczami niekoniecznie przynosi nam chwałę.

Powiedzmy otwarcie - podobnie jak nam Twoje. Bez urazy, ale od kiedy wpadło Ci do głowy, że jesteś wspaniałym fotografem a do tego Artur Bieliński nieopatrznie (i zapewne na wpół żartem) zaproponował Ci stworzenie wystawy swoich "prac",... z wdzięczności do niego za ów pomysł,... niemal rozpływasz się w czołobitności w stosunku do niego i z rozpędu również i całego PO.
Od kiedy zabrakło orzeszków do piwa Twoja obecność tam stała się znacznie rzadsza,.. co niekoniecznie oznacza bardziej wytęskniona. Bez urazy.. ;-)

Cytuj:
Poza tym nie wiadomo kto zaprasza - forumowicz (incognito) , osoba prywatna czy rzecznik wiadomo czego...

Podobnie jak nie wiadomo kto tutaj tak często wklikuje swoje teksty - średnio rozgarnięty forumowicz YELLO_35, czy pracownik Gazowni,... wiadomo której. :smt058

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:

w 100% sie z tym zgadzam.

przekorny pisze:
podobnie jak NAM Twoje

kto nalezy do tego "NAM"? pisz prosze za siebie ]:->

przekorny pisze:
Bez urazy, ale od kiedy wpadło Ci do głowy, że jesteś wspaniałym fotografem a do tego Artur Bieliński nieopatrznie (i zapewne na wpół żartem) zaproponował Ci stworzenie wystawy swoich "prac",... z wdzięczności do niego za ów pomysł,... niemal rozpływasz się w czołobitności w stosunku do niego i z rozpędu również i całego PO.

mysle, ze sie nie pomyle jesli napisze, ze Arek duzo wczesniej (przed wystawa) darzyl sympatia Artura.
Arek pewnie jeszcze to sprostuje.

przekorny pisze:
Cytat:
Poza tym nie wiadomo kto zaprasza - forumowicz (incognito) , osoba prywatna czy rzecznik wiadomo czego...

Podobnie jak nie wiadomo kto tutaj tak często wklikuje swoje teksty - średnio rozgarnięty forumowicz YELLO_35, czy pracownik Gazowni,... wiadomo której. :smt058

Cezary... Czy Ty masz problemy ze zrozumieniem tekstu?? Chodzilo zapewne o to, ze musi byc wyznaczona osoba, ktora by zapraszala te "wazne persony". i to powinna byc osoba piastujaca jakies stanowisko, znana w miare w Zgorzelcu, ktorej by sie nie odmawialo.

P.S. Cezary przestan brac te swinstwo albo bierz polowe :smt044

Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 7:24 przez yARO_81, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2060 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 138  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.