Dzisiaj jest 14 maja 2025, 11:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Radny Marek: Wolnin zwraca uwagę na fakt, że nie opublikowano informacji o zmianach w klubach radnych.

[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 1:41 pm ]
Zdecydowanie iskrzy pomiędzy radnymi a Przewodniczącym.

Tytuł:
VIP
VIP

Wolnain: Wygląda na to, że Pan Bielińśki twierdzi, że przekazywanie informacji w tej formie nie ma sensu. PPan przewodniczący ani razu nie powiadomoił nas o tym, że nie funkcjonują już 2 kluby, a przypominam że par 71 statutu, mówi wyraźnie o obowiązku przekazania takiej informacji. (tu następuje cytat) Wykreślenie jest Pana obowiązkiem. Z mocy prawa kluby zostały wykreślone, więc proszę stosować się do prawa od początku do końca. \

Bieliński: (cytuje inny paragraf) w którym momencie może Pan stwierdzić, że ja utajniłem jakiekolwiek informacjie?

Wolanin: Pan czyta ust1 a ja powołałem się na ust 2. Jeższze raz mówię, że pan ogranicza nie korzystając z takich możliwości prawo do informacji.

Bieliński: ale jaka informacja jest utajniana? Która z tych informacji jest Tajną? Są takie informacje?

Wolanin: jeszcze raz powtarzam nie wykorzystuje Pan swoich możliwości do przekazywania informacji jawnych. Powtarzam, że czyta Pan ust 1 a ja 2 :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 12:15 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Spór dotyczy głównie tego czy w biuletynie powinny znajdować się informacje o radzie.

[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 1:50 pm ]
Radny Aniszkiewicz - pyta o Zalew czerwona woda, o halę i CBA. Aleks notuje :) Daje radę powinien zatrudnić się przy scenopisaniu.

[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 1:52 pm ]
Burmistrz Gronicz: Ja się kontroli nie boję :)

Radna - Jankowska-Bury: Pyta się również o biuletyn.

Tytuł:
VIP
VIP

Aniszkiewicz: Jest wydawany biuletyn miejski, informacyjny miasta Zgorzelec. jest szereg informacji o mieście, burmistrzu, nowej hali przed wyborami. Wolaninowi chodziło o to, że ma Pan możliwość przekazania pewnych informacji na tamt RM, które tam właśnie mogą się znaleźć.

Mam pytanie. 2 lata temiu Pan przedkładał sprawę w zwiąkzu z wybudowaniem na zalweie ośrodka dla mieszkańćów. Na dzień dzisiejszy dzierżawca nie jest już dzierżawcą. W tym roku w okreśie letnim nie mogło tam chodzić bo nbyło imprez.

Gronicz: przypominam, że na teren byłego kamieniłomu został nawieziony humus. Został tam terz zrobiony plac zaba i miejsca do gril.a kolejnym aspektem czerwona woda jest oczyszcze nie przez gminy wód spływających tam. Po oczyszcze niu planują zrobić tam plażę miejską.

Pyt 2. Obok zalewi CZerwona Woda jes teren (nieruchomość) użyję potocznego słowa (przy byej rozlewni wody) do dnia dzisiejszego się tam nic nie dzieje, są śmieci, nawet ta tablica, którą po mojej intwerwncji kazał powiesić zniknęła. Uważam że dobrze by było, żeby ten teren w przetargu sprzedać. Mowiłem o tym na sesji, że był czas na to, że można było za to wziąć większe pieniądze. Obecnie liscie opadły i wszystko z drogi widać. Wnosiłel projekt uchwały, ale nie została zaakceptowana. Mówił Pan o koncepcjach, ale do daia adzisiejszego nie ma nic.

Pyt. 3 Czy prawdą jest to, że nasz wniosek w sprawie pozyskania środków z EWT, który to nawet nie był podobno rozpatrywany. Jakie mamy szanse itd.

Pyt. 4 czy prawdą jest że w Zgorzelcu jest CBA, od kiedy, do kiedy itd.

Gronciz: Jeżeli chodi o teren na wysepce, negocjujemy przejęcie brzegów, mam nadzieję ze sprawa się zakoćzy, bo nie wiemy do kogo to tak naprawdę należy.

Gronicz: hala. CBA pzyjechali w kwietniu, ale sprawa jest już znana, bo była prezentowana na jednym z protali internetowych. Raz na kwartał panowie się zjawiają, posiedzą jeden, dwa dni i jada z powrotem. Kontroli ja się nie boję, bo oni tu niczego sensownego nie znajdą. Będę się orlikiem chwalił bo jest czym.

Jaknowska Bury - chciałam wrócić do analizy działalności urzedu miasta. Chodzi konkretnie o to, że jeżeli chodzi o RM to zwracałam się do Burmistrza, wtedy też w informacji pyła podana informacja, że burmistrz zabezpieczył pełny etat pielęgniarki w miejscu nauczania. Nastepna rzeczy: z obietnicy BM, szczepiania przeciw grypie realizowane przez SP ZOZ. W biuletynie jest to, ze jest zbyt mała informacja.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Przepraszamy za błędy, ale akcja toczy się szybko i staramy się nadążać z wklepywaniem informacji. Taj szybko, że nie ma czasu taczek załadować :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 12:16 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Rady Wróblewski: Porusza kwestie zmian komunikacyjnych. Ul. Czechowskiego.

[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 2:00 pm ]
Radny Tryc: zarzuca stronniczość Przewodniczącemu Bielińskiemu.

[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 2:03 pm ]
Radny Tryc i Bieliński starają się dojść czy głosowanie było porażką czy nie.

Ech... Cała rzecz w tym by gonić króliczka...a nie go złpać

Tytuł:
VIP
VIP

Jankowska-Bury - w biuletynie informacyjny mbrakuje informacji o tym, że radni robią różne rzeczy na rzecz mieszkańców, wnioskują o chodni, oświetlenie, czy sprawy dotyczących odnośnie zdrowia.

Gronicz: powiem dlaczego informacje w biuletynie skupiają się na BM. Wniosków w budzecie musiałem z 30 mln wybrać na mniej bo muszę wybrać to co mozemy zrealizować. To ja musze zdecydować na co nzjdziemy pieniądze a na co nie. Nie ujmuję radzie zasług, ale proszę nie odbierać ich i mi, bo to ja muszę podejmować decyzję. Czasem radni mają złe a czsem dobre pomysły Ja nie jestem przeciwnym szczepieniom, o których mowa, bo sa ważne. Musmy za każdy mrazem godzić te dwie sprawy.

Wróblewski: mam małą uwage a może nawet wniosek. Zmiany komunikacjnye. Wszyscy przyzywczili się, że Czachowskiego jedzie się odwrotnie. Nie wiem jak to roziwązać, ale trudno wyjechać w lewą strone. Tam parkują samochody spółdzielni piast, są to często duże busy, więc czy nie możnaby dodatkowe światło, albo porzadek na chodniku. Nie na parkinku, ale na chodniku przed sanepidem. Chyba SM widzi problem i sygnalizuje to może od czasu do czasu blokadę?

Burmistrz: służby mają formalną zgodę na parkowanie. Przyjrzę się i jeżlei będzie zagrożone bezpieczeństwo to coś będizemy muslęli coś zrobić.

Tryc: składam formalny wniosek o udostępnienie pytań, na które odpowieadali mieszkańcy w ankiecie, oraz prośba do przewodniczącego: ,uważam ze Pańskie uwgagi na temat porażki są niestosowne, a po trzecie swoim stwierdzeniem pokazł Panże jest Pan stornniczy. Nie chodzi o to.

Bieliński: ja nie traktuje nikogo jako przeciwnika

Tryc: swoją uwaga do mnie o"porażce" tworzy pan podział na bloki partyjne

Bieliński: nie wydaje mi się że jestem stronniczy. Trudno powiedziec, że jeśli osoby chciały mnie odwołać, zwołały sesje, a potem wyszły z tej sesji ... to jest sukces... :D

Tryc: nie ma znaczenia czy sukces czy nie, ale Pan wywołujac ten tema dzieli Pan rade na dwie części, gdzie jedni są ważni a inni nie,

Bieliński: Nigdy tak nie powiedziałem, Powiedziałem, że Pan poniósł porażkę. Ja nie dzielę, ale widzę to że są radni, którzy złożyli wniosek o odwołanie, i tacy którzy tego nei zrobili.

Tryc: ale Pan jest przedstawicielem nie tylko jednej częśći rady tlyko całej.

Wolanin: jeżeli Pan Tryc pozwoli uzupełnić wniosek. Proszę o wskazanie firmy oraz kosztów poniesionych w związku z tym. Prosze także o informację dotyćżącą kosztów publikacji biuletynu, kto zleca. Pytanie do przewodniczącego. Nie oczekują odpowiedzi, bo stwierdził Pan że nie musi informaować o tym. Ale jeżeli może PAn pwoeidzieć, kiedy zostanie zmieniona informacja w Bipie na temt rady, to (będzie wdzięczny).

Odniosę się jeszze do sesji nadzwyczajnej. Mówię w imieniu swoim i radnych. My wyszłiśmy z inicjatywą sesji rady nadzywczajnej, po to żeby w trakcie normalnej sesji nie bīło problemów z docinkami. Radni, którzy wyszli z sali to ci, którzy nie pozwolą sobie na "legitymizowanie" prawa. Ktoś z komisji skrótacyjnej dzwonił do Pana z informacją dotyczącą pytania. (wymienia rzeczy o których pisał w innym temacie) - http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?p=77554#77554

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Przewodniczący - odpowiada Wolaninowi

Tytuł:
VIP
VIP

Bieliński: od początku. Strona zostanie zaktualizowana w przyszłym tygodniu. Co do bezprawia odmienianego na wszyskie sposoby. Obrady komisji skruracyjnej nie są tajne. Dlaczego należy utajniać? Zgodnie z logiką. Niech Pan odpowie z ogólną lub Pańską :)

Wolanin: Komisja skrutacyjna informuje radę o zasadach głosowania, a Pan poinformował część członków rady wcześniej.

Bieliński: czy to pytanie było tajne tak bardzo że nie mogło wyjść?

Wolanin: kończy dyskusję,

Bieliśki; zakońćzmy dyskusję bo to zaczyna być żenujące.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Krótkie spięcie, bezpieczniki na szczęście nie przepalone.

[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 2:12 pm ]
Przerwa w obradach nie ma kworum...

Tytuł:
VIP
VIP

Aniszkiewicz: w sprawie Burmisrtrza działka 38/1 p ow 1679 mkw. Więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ją sprzedać. Zakaz wstępu grozi zawaleniem i od 3 lat Pana działalnośic nic się nie poprawiło (pokazuje zdjęcia) prosze o zabezpieczenie terennu, sporzątnięcie go. Proszę o doprowadzenie do sytuacji, w której mieszkańcy ... tu przerywa radny Tryc...

Tryc: składam wniosek o przerwanie pbrad bo nie ma kworum.

Bieliński - ogłaszam przerwę, Spotkamy się już nie dzisiaj... ale w poniedziałek o godzinie 17:00.

---koniec sesji ---

Tytuł:
pismak
pismak

Chopaki !!!!
Odwaliliście kawał doskonałej roboty.
Teraz z przyjemnością oglądnę sprawozdanie z sesji, wiedząc, że obfitować bedzie w dłużyzny, fragmenty, które oglądać będę z wypiekami na twarzy i inne.

Dziękuję Wam i proszę o jeszcze.
Proszę o takie spawozdanie z każdej sesji, jeśli to tylko będzie możliwe.

P
G

Zobaczę w akcji radnych, przewodniczącego oraz niestety .... osobę, która aktualnie jeszcze piastuje funkcję burmistrza miasta.

a ja naprawde ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Czy można liczyć na taką relację z sesji powiatu, byłoby ciekawie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.