Marku przeczytałem Twoją wypowiedź na mój temat i słowo "zamurowało" nie oddaje nawet ułamka mojego zdziwienia...
Nie rozumiem Twojego ataku na moją osobę. Pomysł na sprawozdanie live z sesji nadzwyczajnej, wypłynął na chwilę przed jej rozpoczęciem. Sam wielokrotnie poruszałeś na tym forum konieczność przeprowadzania sprawozdania/transmisji z obrad rady. Sposób w jaki to zrobiliśmy wynikało z naszych skromnych możliwości technicznych - mieliśmy do dyspozycji komputery i dostęp do internetu i własne spojrzenie na to co się na sali dzieje.
W chwili rozpoczęcia sesji ani ja ani Aleks nie mieliśmy pojęcia jak ta sesja się potoczy, a mogła się przecież potoczyć po myśli wnioskodawców. I co wtedy ?
Pewnie wówczas gratulowałbyś nam pomysłu i że mieszkańcy tak szybko dowiedzieli się o wynikach głosowania.
Żal i pretensje miej do osoby która wymyśliła to rozwiązanie i do osób które ten plan przeprowadziły.
To, że radny Aniszkiewicz stał się obiektem jak to ładnie określiłeś "wyśmiewania" nie zawdzięcza ani mi ani Aleksowi a jedynie sobie bo za wszelką cenę nie chciał w prosty i przejrzysty sposób odpowiedzieć jak należy głosować. I z niechcenia sam się w końcu zamotał.
Smuci mnie fakt, że Twoja ocena czyiś działań od tej nieszczęsnej środy uzależniona jest tego czy wizerunek radnych składających wniosek cierpi czy też nie. Od własnego interesu.
A największy żal mam w tej chwili do Ciebie o to, że dużo mówisz o obrażaniu poprzez słowa i postępowanie a tym postem zrobiłeś dokładnie to samo, bo zawarłeś w nim słowa które nie mają pokrycia w rzeczywistości i co Ci wykażę.
Ja nie jestem winien temu, że przegraliście. Nie jestem winien temu, że proceduralne sztuczki przedłożyliście nad merytoryczną dyskusję. Prawdopodobnie gdyby w czasie sesji użyłbyś tych argumentów których używasz teraz i tytułujesz "bezprawiem" to sesja miałby całkowicie inny przebieg i być może inny był wynik głosowania.
Niektórzy jak nie mają wrogów, sami sobie ich tworzą.
[ Dodano: Sob Lis 07, 2009 10:57 pm ]
-----------------------------------------
A więc po kolei Marku. Zarzucasz mi, że się "wyśmiewałem" z radnego Aniszkiewicza. Przejrzałem wszystkie swoje wpisy, w których wymieniam nazwisko radnego. Ułożone są w kolejności wprowadzania. Oto one:
Cytuj:
Radny Aniszkiewicz na mównicy, przewodniczący radny Aniszkiewicz.
Cytuj:
Radny Droszcz : Co mam skreślić - Radny Aniiszkiewicz - jeśli jesteś za odwołaniem musisz skreślić tak... salwa śmiechu na sali
Radny Aniszkiewicz - prostuje swoją wypowiedź - przy tak postawionym pytaniu wlaściwą odpowiedzią jest "nie". Radny Wolanin - do radnego Bielinskiego - pan manipuluje głosowaniem we własnej sprawy
Cytuj:
Radny Aniszkiewicz - komisja wraca z tym samym rozwiązaniem
Czy nie jesteś za odwołaniem przewodniczącego Artura Bielińskiego.
Radny Wróblewski chce odwołać komisję skutacyjną,
Krótko: odpowiedź TAK pozostawia przewodniczcego, odpowiedź NIE - odwołuje przewodniczącego.
Radca prawny zgodnie z zasadami logiki pytanie powinno być postawione pozytywnie czyli : Jesteś za odwołaniem przeodniczącego.
Odwołano komisję skrutacyjną.
Cytuj:
Na marginesie - radny Aniszkiewicz był najkrócej pełniącym obowiązki przewodniczącego, coś około godziny.
Wskaż mi w którym miejscu go wyśmiałem ? Salwa śmiechu ? Stwierdzenie faktu, łatwo to zweryfikować na nagraniu. Długość sprawowania funkcji ? To też jest fakt. Tak więc gdzie jest to wyśmianie ? Chcesz na mnie zrzucić odpowiedzialność, za to jak ludzie to wszystko odczuli?
Kolejna sprawa - napisałeś - Dziwnym jest, ze szyderstwa jakoś nie dotyczą ekipy z którą pracuje pod kierunkiem Gronicza. Powyżej masz wypisane domniemane "szyderstwa" wobec radnego Aniszkiewicza. To teraz spójrzmy jak pisałem o tzw. ekipie.
Cytuj:
Burmistrz Baranowski referuje działalność burmistrza miasta z okresu pomiędzy sesjami... jest rano o monotonna intonacja burmistrza Baranowskiego usypia.
Cytuj:
Skarga na działalność burmistrza. Przewodniczący Komisji Rewizyjnej Anzelm Jaśkiewicz odczytuje uzasadnienie komisji z prędkością uniemożliwiającą zanotowanie. Skarga została odrzucona.
Cytuj:
Prezes MPGK skończył. Najkrótsze sprawozdanie w roku.
O Pitku:
Cytuj:
Dziękuje za wysłuchanie mnie w ciszy. Ta wypowiedź pobudziła publiczność.
Cytuj:
TBS Prezes zasypuje nas cyferkami,m zdjęciami i możliwościami PowerPointa w zakresie przejść pomiędzy slajdami.
[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 11:11 am ]
Stwierdzam stanowczo, że prezentacji brakuje dynamizmu... przysypiamy a z nami radni.
Cytuj:
Część radnych zatopiła się w lekturze dokumentów. Z naszego miejsca trudno dostrzec jakich, ale zważając na skupienie ważnych i istotnych.
Cytuj:
Jednak praca radnego to ciężki kawałek chleba. Podziwiam radnych za cierpliwość.
Cytuj:
I to by było na tyle. Prezes stwierdził, że zakończył swój skrótowy (żartowniś) przekaz
Cytuj:
Wystąpienie prezesa ZPEC nie SPEC jak słusznie zauważył turek. Kolejna prezentacja... ta forma przedstawiania informacji jest stanowczo przereklamowana, przynajmniej w prezentowanych wykonaniach.
Cytuj:
Postulujemy o nałożenie obowiązku by wypowiedź nie była dłuższa niż 15 minut...
[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 12:18 pm ]
Trzeba wymienić wszystkie węzły hydroelewatorowe... cokolwiek to znaczy
Cytuj:
Już wiemy - Oskara za film nie będzie.
Cytuj:
Dziękujemy PWiK za film, ożywił senną atmosferę. Brawa.
Poprawka. To była pierwsza część... o wodzie a teraz będzie o ściekach.
[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 1:10 pm ]
Nowy eufemizm dla zwykłej kupy: komunalny odpad ściekowy
[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 1:11 pm ]
To już koniec filmiku , zauważyliśmy poważny błąd : brak listy płac.
Jeśli Twoim odczuciu szydziłem z radnego, to należy przyjąć, że z prezesów już nie szydziłem, ja z nich darłem łacha. Wszyscy jak jeden mąż powinni się na mnie obrazić i być może to zrobią...
Co PiTka - napisałeś: Roz
umiem zażyłość dwóch przedstawicieli jednostek miejskich muzeum i Centrum od wielu lat grali na forum podobnie. A ja napisałem o nim chyba najwięcej ze wszystkich prezesów:
Cytuj:
Prezes: Spółka stoi na rozdrożu pomiędzy funkcją społeczną a funkcjami gospodarczymi. Budynek 21 letni jest wybudowany w technologii uniemożliwiającej poczynienie oszczędności na mediach (ogrzewanie itp). Budynek Centrum wymaga poważnego remontu. Dużym obciążeniem jest stadion.
Radna Jankowska Bury - pyta się o zatrudnienie dodatkowej osoby w centrum, podkreśla że za poprzedniego prezesa takiej możliwości nie było
Prezes: W gestii prezesa leży zatrudniania osób w spółce. Nikt tego nie zabrania.
Nowa osoba to Mariusz Namielski : znajomość języka niemieckiego, dobre kontakty po stronie niemieckiej, doświadczenie w biznesie.
adny Aniszkiewcz - Dlaczego sprzedaż usług jest mniejsza niż w poprzednim roku - spadek o 7 %.
Dlaczego nie przekazano rachunku zysków i strat.
Ad. 1. To są zapisy księgowe. KS Turów dotychczas płacił miesiąc w miesiąc. Nastąpiła zmiana sposobu płacenia (raz na trzy miesiące). Taką decyzję podjęło za poprzedniego prezesa.
[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 10:46 am ]
Radny Aniszkiewicz - strata za I półroczne to 780 tysięcy, co centrum ma zamiar zrobić z tym faktem.
Prezes: Staramy się obniżać koszty.
Radny Aniszkiewicz : Gdyby dostarczono rachunek zysków i strat można by było klarowniej ocenić działalność spółek.
Przewodniczący: Nikt nie zwrócił się z prośba o dostarczenie takich materiałów przed sesją.
Radna Jankowska - Bury: Czy stadion jest objęty gwarancją ?
Prezes: Gwarancja na budynek na stadionie minęła w czerwcu ubiegłego roku. Wykonawca "zamknął" sprawę. W sprawie tartanu i boiska są prowadzone wyjaśnienia z firmami wykonawcami.
Kolejna osoba, która powinna się na mnie obrazić bo bez taryfy ulgowej przedstawiłem praktycznie wszystkie pytania jakie zostały mu zadane. Ja wklepałem pytania radnego Aniszkiewicza i radnej Jankowskiej - Bury. Aleks - Twoje.
Napisałeś : I dalej, jak myśleć inaczej skoro moje słowa wkłada w usta Bielińskiego.Mimo usilnych starań nie znalazłem takiego cytatu. Proszę wskaż mi go.
Napisałeś:
Mam nadzieję panowie, że nie uda się Wam wmówić mieszkańcom nieprawdy o faktach jakie miały miejsce na sesji.
Co jest nieprawdą ? Czy coś pominęliśmy? Aleks zdecydowanie szybciej ode mnie pisze, ja słuchałem i w razie gdy się "zacinał" podpowiadałem o czym mówiono. I to cała tajemnica. Dlatego poprosił mnie w pewnym momencie o wpisanie:
Cytuj:
Przepraszamy za błędy, ale akcja toczy się szybko i staramy się nadążać z wklepywaniem informacji. Taj szybko, że nie ma czasu taczek załadować
Ale myślę, że potrenuje bezwzrokowe pisanie. Przyda się.