Kilka dni temu na nasz adres
biuro@zgorzelec.info otrzymalem list z adresu
pro-europa@epf.pl o nastepuajcej tresci: "Prosze o wstrzymajnie sie z ew. publikacjami i komentarzami
do czasu ukazania sie Gazety Powiatowej.
Pozdrawiam, M K."
w zalaczniku znajdowal sie plik gpstr0104.11.05.pdf (do popbrania ponizej) ktory zawieral pierwsza strone Gazety Powiatowej, ktora dopiero miala sie ukazac. Jakis czas temu Pan Mariusz Klonowski widzac mnie na ulicy zaczal pytac krzyczac dlaczego puscilem dalej material. Do dzisiaj nie wiem o co mu chodzilo, ale juz sie do tego przyzwyczailem.
strona glowna GP:http://zinfo.hostings.pl/al3xand3r/gpstr0104.11.05.pdf
dla zainteresowanych byla firma Pana M.K.:
http://groups.google.pl/groups?hl=pl&q= ... t_s=Szukaj
Zaciekawilo mnie skad w takim razie ten czlowiek posiada pierwsza strone gazety w pdf-ie i dlaczego coraz czesciej jego nazwisko (oraz zdjecia) sie w niej pojawiaja. W kazdym razie w dniu dzisiejszym postanowilem w koncu zdobyc sie na wydatek 1.8 zł i i kupilem ta gazetke. Po przegladnieciu jej dokladniej stwierdzilem ponadto kilka niescislosci technicznych:
oto one:
-> nigdzie nie ma podanej ilosci egzemplarzy, wiec znajomego z Pienska, ktory prowadzi swoja dzialalnosci poprosilem o wykonanie telefonu i uzyskanie informacji dot. ilosci egzemplarzy. Pani ktora odebrala bardzo zachwalala dwutygodnik, ale zapytana o ilosc sprzedanych egzemplarzy powiedziala ze jest do baaaardzo duzo ale nie moze powiedziec ile

NAstepnie zapytal o ilosc wydawanych egzemplarzy i na to Pani odpowiedziala ze ponad 3000 (zaznaczam ze jest to dwutygodnik wiec wydawany jest 2 razy w miesiacu)
-> zadzwonilem do Offsetowej Drukarni Prasowa "Lubpress Druk"
Trasa Północna 14 a
65-737 Zielona Góra
tel./fax (0-68) 324 17 50
aby dowiedziec sie czy ta informacja jest prawdziwa, ale Pani nie chciala mi udzielic takiej informacji. W pewnym momencie powiedzialem ze ja juz posiadam pewna liczbe i chcialbym tylko ja potwierdzic, specjalnie zanizajac liczbe rzucilem 2000 na co Pani odpowiedziala ze nieco przesadzili bo jest to jeszcze mniejsza, ale powiedzmy ze mozna przyjac w jakims zaokragleniu ten wynik.
-> stad wniosek ze Pani z GP informujac o 3000 egz. - nie udzielila prawdziwej informacji. DLACZEGO ?
-> ponadto na pierwszej stronie pojawia sie informacja "Czyta nas ok. 50 tys. Czytelnikow." Skad ten wniosek ? Zakladajac, ze gazeta ma dwa wydania po 2000egz. (optymistyczny wariant bo dokladniej liczby nie znamy) to miesiecznie jest wydawane 4000 egz. Jednak jak wiadomo nie wszystkie sa sprzedawane. Jezeli zalozymy ze wszystkie gazety zostana sprzedane i przeczyta je przynajmiej 2 osoby (optymistyczny wariant

) to otrzymamy liczbe 8000 a nie 50 000.
Jezeli sie myle to prosze mnie poprawic.