Dzisiaj jest 14 maja 2025, 9:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

:smt111

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
:smt111

Widzę, że się świetnie bawicie.
Dyskredytując moją osobę.
Nie szkodzi. Za to pewnie Wam płacą.

zubek pisze:
to Grzegorzu przykład bardzo płytkiego podejścia do demokracji.

Ale to Ty tak sądzisz.

zubek pisze:
"elektorat negatywny" jest typowy dla "homo sovieticus" - nasze społeczeństwo głosując w ten sposób jasno pokazuje, że jeszcze dłuuuga droga przed nami.

No właśnie długa. Dłuuugi marsz. Chang Zheng.

Tym właśnie sposobem wygrało Po z Pis. Głosowaliśmy nie za PO ale przeciwko Pis.

M. Fiedorowicz reprezentował pewien program. Nam się nie podobał.
Mnie nie podobali ludzie, którzy byli przy poprzednim burmistrzu.
Też chciałem zmian na lepsze.
Zagłosowałem na Gronicza. POMYLIŁEM SIĘ
Nie wyszło.
Gorzej !!!!
Są straty i idzie ku gorszemu.
Cały czas pokazuję, że idzie ku gorszemu. Są znaczące straty finansowe.
Najgorsze, że w obozie rządzącym jakby nikt nic nie zauważał.

zubek pisze:
nie są ważne dla Ciebie zalety Fiedki, a jedynie fakt, żeby pogonić Gronicza

O zaletach Fiedin pisałem kilkakrotnie.
Jeśli chcesz mogę powtórzyć.
O wadach R. Gronicza piszę cały czas. Chcesz napiszę ponownie.

zubek pisze:
z tych samych powodów, nowy kandydat, który się pojawi, a da ludziom szansę na zmianę- dokopie i Fiedce i Groniczowi.

Już nie.
Nie dam się omamić pięknymi zdaniami kandydata, którego nie znam.
Kandydata, którego tuż przed wyborami to lub inne zgromadzenie partyjne wyciąga jak królika z kapelusza licząc, że tuż przed samymi wyborami my wyborcy nie zdążymy znaleźć u kandydata wad. Sądzę, że społeczeństwo raz tylko się da nabrać na taki numer.

Chuck Norris jr pisze:
taaak, teoretycznie można założyć,

quote="tadam"]potrzebny jest[/quote]
Tak teoretycznie już widzę tych dwóch. Dogaduję się.
Nawet próbują sklecić intrygę.
Tylko po co?
Widzę, że rośnie nam dwóch agentów Tomków równocześnie.

Zastanawia mnie taka rzecz.
Siedzę na tym forum, piszę i proszę o podawanie kandydatów abym mógł ich ocenić.
Nikt mi nic nie mówi.
W końcu sam podaję kandydatów.
Cisza.
Jak się pierwszy zgłosił, i poparłem go, to rzuciliście się na mnie, jak sępy podejrzewając jakieś gry tajemne.
To ja Was prosiłem o kandydatów. Udawaliście głuchych? Nie słyszeliście? Nie czytaliście?

Chuck Norris jr pisze:
]Raz jeden, raz drugi, pilnują tylko, aby skutecznie eliminować konkurencję

Norris Daj kandydata.
Jeśli będzie dobry, to kto wie.
Ja nie mówię nie.
Daj szansę.
Na razie to wygląda tak, że pokazał się jeden kandydat i jeden zwolennik, któremu automatycznie przypina się jakąś łatkę … ja jestem jedynie zwolennikiem …
I nie chcę aby przypadkiem ludzkość popełniła błąd
Jasne?

tadam pisze:
potrzebny jest jeszcze trzeci, który zamawia "usługi okołobiznesowe" w przerwach

Jasne.
Sądzisz, że knucie intrygi przez dwie osoby daje większe prawdopodobieństwo uwierzenia przez społeczeństwo w te gierki?
Wnioskuję, że teraz obaj własną twarzą sygnujecie domniemanie o tym że moje wypowiedzi, to zamówiona produkcja.
Jeśli się okaże, że nie jest taką a wynika wyłącznie z przesłanek, które opisuję, strat, jakie powoduje rządzenie pod przywództwem R. Gronicza, to co powiecie?
Będziecie milczeć?
Nicki pozmieniacie?
Udawać będziecie, że nic się nie stało?

Chuck Norris jr pisze:
i robi z nas frajerów

Dlaczego mierzysz ludzi swoją miarą?
Nie wszyscy są fałszywi, zakłamani albo działają z powodu rządzy stanowiska lub pieniędzy publicznych.

Patrząc na kolegów aktualnego burmistrza, to nowy powinien znacznie przewietrzyć spółki miejskie kierowane przez nieudaczników.
I tu jest miejsce dla Was.
Ja już dzisiaj chciałbym szukać odpowiednie osoby na miejsce obecnych prezesów spółek miejskich, które są kierowane niewłaściwie a jedynym kryterium kompetencyjnym było kolesiostwo.
Mam nadzieję jednak, że jak M. Fiedorowicz będzie pełnił obowiązki burmistrza, to będziecie mi pomagać patrzeć mu na ręce oraz pilnować aby niekompetentni kolesie już więcej nie zajmowali stanowisk prezesów spółek miejskich.

Może mój głos będzie jedynym głosem sprzeciwu ale mam czyste sumienie.
Ja chciałem zmian. Demokracja oceni, czy miałem rację.

P
G

A ja tylko…..

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

No a ty jakoś też za nickiem głeboko skryty i to nie jest dla ciebie przeszkoda? Innych za to źle oceniasz!
A rażący brak bezstronności i przepraszam za słowo "upierdliwość" w stosunku do PO a w przypadku Zgorzelca do Burmistrza nie dają , przynajmniej mi, podstaw do wiary w twoją demokratyczną bezstronnośc raczej odbieram cię jako jedynego sprawiedliwego.
Mam nadzieję że się mylę, wtedy życzę ci powodzenia w swojej misji

Ostatnio zmieniony 16 gru 2009, 6:53 przez bog180, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

tadam pisze:
potrzebny jest jeszcze trzeci,

Przecież jest. Nie trzeci lecz pierwszy :P
PiotrArcimowicz pisze:
pierwszy byłem JA :)

Tytuł:
pismak
pismak

bog180 pisze:
No a ty jakoś też za nickiem głeboko skryty i to nie jest dla ciebie przeszkoda?

Ja mam jeden nick i pod nim występuję.
Nie wiem czy zauważyłeś, że dla potrzeb tej dyskusji powstał przynajmniej jeden nowy nick dyskutantów strony przeciwnej.

bog180 pisze:
Innych za to źle oceniasz!

Tylko tych, którym brak argumentów w dyskusji i wspomagają się słowem dodatkowym wypowiedzianym przez siebie pod nowym nickiem.
Nie wiem czy wiesz ale w chwili obecnej dla potrzeb wyborów co miesiąc rejestrowane są nowe nicki (to moje przypuszczenie oparte na doświadczeniach lat poprzednich innych sytuacji).

bog180 pisze:
A rażący brak bezstronności i przepraszam za słowo "upierdliwość" w stosunku do PO a w przypadku Zgorzelca do Burmistrza nie dają

Bog180 zastanów się.
Pierwsze.
Osoba obecnie urzędująca na stanowisku burmistrza jest żenująco nieudolna.
Zaznaczam, że w większości chwali się tym, przytaczając kabaret, że "tjaktoj ma trzy koła dobre"
Cały czas wyciągam niedociągnięcia i szkody, braki, straty na jakie naraził budżet miasta aktualnie urzędujący burmistrz lub jakie powstały dzięki jego zarządzaniu.
Czy Tobie się to podoba, czy nie powinno się uwypuklać straty idące w miliony.
Nie ma tu w chwili obecnej to, że jest z PO.
On, wg mnie, jako osoba fizyczna nie nadaje się na stanowisko kierownicze.

bog180 pisze:
przynajmniej mi, podstaw do wiary w twoją demokratyczną bezstronnośc raczej odbieram cię jako jedynego sprawiedliwego.

Moim celem jest uwidocznienie błędów, jakie popełnia osoba aktualnie piastująca funkcję burmistrza miasta Zgorzelca.
Może to wyglądać tak, że przy okazji foruję Fiedkę, ale przecież wypowiedziałem się.
Jednym z kandydatów na chwilę obecną, z wiadomych mi informacji jest R. Gronicz, drugim M. Fiedorowicz.

Wg mnie już na starcie wygrywa Mirosław Fiedorowicz

bog180 pisze:
Mam nadzieję że się mylę, wtedy życzę ci powodzenia w swojej misji

Mam nadzieję, że jak Fiedka zostanie burmistrzem, to pomożesz mi patrzeć mu na ręce.
Zwłaszcza przy doborze osób na stołki.
Sam tam nie startuję do stołków ale chciałbym aby Zgorzelec był zarządzany rozsądnie i bez strat.

Mnie nie przeraża sprzysiężenie się z jakimkolwiek ugrupowaniem politycznym, jeśli mieszkańcy odczują to pozytywnie.
To takie moje głupie marzenie.

P
G

dlatego ....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

grzegorzu - nie zastanawia Cię fakt, ze nikt jakoś nie wpadł w podobny ton fiedkouwielbienia co Ty? skoro wszyscy czekają na jego powrót, dlaczego jesteś sam?

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
grzegorzu - nie zastanawia Cię fakt, ze nikt jakoś nie wpadł w podobny ton

Wniosek jest taki.
Też jestem pierwszy.
zubek pisze:
fiedkouwielbienia

Zubku czy nie zastanawia Cię, że większość ludzi ma swoje zdanie i nie wygłasza go publicznie?
Czytają uważnie i podejmą decyzję w oparciu o fakty, które zostaną przedstawione przez takich ludzi, jak Ty, ja i inni.

zubek pisze:
skoro wszyscy czekają na jego powrót, dlaczego jesteś sam?

Czy zauważyłeś Zubku, jak wściekłe ataki przypuszczają na mnie Groniczowielbiący w momencie, kiedy napisałem, że Fiedia jest pierwszy?
Zubku zauważyłeś z pewnością jak gorący wyznawcy R.Gronicza starają się mi wytłumaczyć, że źle robię pokazując M. Fiedorowicza na tle R. Gronicza?
Ja wiem, że porównanie wypada blado dla R. Gronicza i nie dziwię się temu.

Sądzę, że ja moje zdanie względem chęci powtórnego kandydowania przez R. Gronicza mogę prezentować.
Domniemywam, że mogę również pokusić się o porówniania jednego i drugiego.
Nie będziecie mieli chyba nic przeciwko, jeśli prezentować będę błędy i straty które wg mnie powstały w wyniku złego zarządzania Zgorzelcem przez R. Gronicza.

P
G

i ....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Grzegorz nie jest sam, aczkolwiek bardzo wyraziście opowiada się za Fiedorowiczem. Na forum kilka lub kilkanaście osób uczestniczy w tej dyskusji.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz przegina z tym fiedką to pewne ale ci wszyscy którzy go za to potępiają (stając po stronie pokracznej platwusoformy) niech przedstawią dowody na to że GR jest lepszym następcą Fiedi.
]:->

[ Dodano: Sro Gru 16, 2009 10:51 am ]
Coraz więcej aferek w tej PO

[ Dodano: Sro Gru 16, 2009 10:57 am ]
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

[ Dodano: Sro Gru 16, 2009 10:58 am ]

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... prasa.html

Ostatnio zmieniony 17 gru 2009, 11:34 przez CICHY, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Zastanawia mnie taka rzecz.
Siedzę na tym forum, piszę i proszę o podawanie kandydatów abym mógł ich ocenić.
Nikt mi nic nie mówi.
W końcu sam podaję kandydatów.
Cisza.
Jak się pierwszy zgłosił, i poparłem go, to rzuciliście się na mnie, jak sępy podejrzewając jakieś gry tajemne.
To ja Was prosiłem o kandydatów. Udawaliście głuchych? Nie słyszeliście? Nie czytaliście?

Grzesiu, P. Arcimowicz sam wcześniej zadeklarował swoją osobę publicznie na tym forum. Co prawda w bezpośredniej dyskusji z Przekornym ale wola kandydowania padła, nikt nic nie skomentował.
Co sądzisz o tej kandydaturze??? :grin:

Grzegorz pisze:
Osoba obecnie urzędująca na stanowisku burmistrza jest żenująco nieudolna.
Zaznaczam, że w większości chwali się tym, przytaczając kabaret, że "tjaktoj ma trzy koła dobre"
Cały czas wyciągam niedociągnięcia i szkody, braki, straty na jakie naraził budżet miasta aktualnie urzędujący burmistrz lub jakie powstały dzięki jego zarządzaniu.
Czy Tobie się to podoba, czy nie powinno się uwypuklać straty idące w miliony.

Grzegorzu jak do tej pory to powołałeś się na dwa fakty będące marnotrawstwem:
1. dokumentacja dotycząca budowy nowej hali sportowej (wg mnie jak najbardziej błędna decyzja burmistrza, chociaż kto wie czy w przyszłości ktoś nie wybuduje jej).
2. Koszt budowy orlika (co wg mnie jest sprawą dyskusyjną).
Podasz coś więcej w/s sensacyjnych niegospodarności obecnego nieudolnego burmistrza???

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
Podasz coś więcej w/s sensacyjnych niegospodarności obecnego nieudolnego burmistrza???

Szanowny Makaronie
Jestem pełen podziwu dla Twojej pracy przeczytania moich postów.
Wiem, że są długie. W wielu przypadkach moje wypowiedzi i fakty same się rozmywają w ilości informacji oraz opinii jakie prezentuję.

W ciągu najbliższej przyszłości postaram się Was zapoznać szczegółowo.

P
G

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
rzuciliście się na mnie, jak sępy podejrzewając jakieś gry tajemne.
Cytuj:
pełen podziwu dla Twojej pracy przeczytania moich postów.
Cytuj:
Widzę, że się świetnie bawicie.
Dyskredytując moją osobę.
Nie szkodzi. Za to pewnie Wam płacą.
marnie byśmy zarobili,
za to Twój mocodawca miałby Ci za co płacić :grin: (o ile, oczywiście ktoś Ci płaci).
Dodam, że Twój styl pisania daje do myślenia :|

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
marnie byśmy zarobili,

Widzę, że znasz stawki za pracę w tej dziedzinie.
Podziel się informacjami z kolegami.
Może dla Ciebie one są marne a dla innych będzie to godziwy zarobek.
W końcu jest zima.

Chuck Norris jr pisze:
za to Twój mocodawca miałby Ci za co płacić (o ile, oczywiście ktoś Ci płaci).

Chucku Norrisie jr wspomniałem już wcześniej i to kilka razy, że ja publikuję fakty dotyczące nieudolności rządów R. Gronicza społecznie.
Pcha mnie do tego głęboki humanitaryzm i troska o dobro lokalnego społeczeństwa. Nic więcej.
Nie dbam o apanaże związane ze stołkami samorządowymi.
Mnie to nie interesuje.
Moim stałym dochodem jest zupełnie coś innego.
Chucku Norrisie jr może to dziwnie zabrzmi i może być dla Ciebie niewyobrażalne ale .... ja nie mam mocodawców.
Widzę, że wszyscy w każdej wypowiedzi staracie się mi wmówić, że mam mocodawcę.
Nie.
W każdym przypadku i w każdym momencie, kiedy będziecie to pisać, ja z uporem maniaka będę sygnalizował informacje, że kłamiecie lub wyciągacie niewłaściwe wnioski.
Do czasu, kiedy nie stanie się M. Fiedorowicz moim mocodawcą będę Was o tym informował.
Znam tą metodę.
Pierwszy zastosował ją minister propagandy Rzeszy, który stwierdził, że w kłamstwo powtarzane po tysiąckroć w końcu uwierzy społeczeństwo i będzie je traktować jak prawdę. Twoje domniemania apropos moich wynagrodzeń o tym właśnie świadczą.
Sprowadzasz wypowiedzi w tym poście do oceny mnie i moich działań a nie do tematu.
Starasz się dociec, jakie przesłanki mną kierują.
Zdążyłem się do tego przyzwyczaić. Jak brak argumentów, to "u was biją Murzynów"

Chucku Norrisie jr mam jeszcze jedną prośbę i proszę o odpowiedź.
Jeśli będę, kiedyś w przyszłości, negocjował warunki wynagrodzenia za swoją pracę, to proszę podpowiedz, jakie mam przedstawić warunki początkowe.
Widzę, że masz w tym doświadczenie i prawdopodobnie niejeden Ci płacił za taką pracę, więc chyba pomożesz koledze w otrzymaniu godziwego wynagrodzenia.
Ze swojej strony to informuję, że jeśli będzie ono odpowiednie, to w czwartek jakowyś po uzyskaniu tych warunków, postawię Ci piwo za doradztwo w tej materii.

Chuck Norris jr pisze:
Dodam, że Twój styl pisania daje do myślenia

Każdy ma taki styl, na jaki zasłużył lub jaki wykształcił.
Mam taki i w chwili obecnej nie zmienię go.
Celem mojego stylu oraz mnie jest zakończenie nieudolnych, złych rządów prowadzących miasto na krawędź finansowej zapaści.
Zaprzestanie bezcelowego wydawania ogromnych kwot pieniędzy zaspakajanie wybujałej ambicji obecnie rządzących.
Ja operuję faktami.
Związku z tym, że poproszono mnie wcześniej o przedstawienie tych faktów, to aktualnie opracowuję je w formie skrótowej, strawnej dla normalnego zjadacza chleba.
Poza tym nie lubicie długich wypowiedzi.

P
G

a ja tylko ...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Pierwsi będą ostatnimi.

Tytuł:
rekrut
rekrut

CICHY pisze:
Pierwsi będą ostatnimi.

Popieram ,,Cichego" M.F chciałby by pierwszym , a bedzie ostatnim, jak w porzednich wyborach. Żadne dogadywanie z kandydatami nic nie zmieni, ten pan nie ma szans, koniec kropka. W ostatnich wyborach przegrał totalnie w każdej komisjji, kompromitacja.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.