Drogi Przekorny ponieważ tym razem jak ukazuje słusznie i przytomnie nagrałem
całą sesję, to jestem w stanie dokładnie zacytować wszystkie wypowiedzi. Od dłuższego czasu z uporem maniaka, z uporem godnym lepszej sprawy chcesz mnie wepchnąć w objęcia PO, uprzejmie Cię informuje że tak nie jest. Twoje sugestie, że jakoby na to co robię ma wpływ burmistrz są, użyje Twojego ulubionego sformułowania, żenujące.
Jak sam w wielu poprzednich wątkach zauważyłeś, to czym się zajmuje zawodowo, komu podlegam, nie ma najmniejszego wpływu na mój wirtualny, forumowy żywot. Tu na forum jestem obywatelem spełniającym, ważną społeczną (przynajmniej w moim odczuciu) misję informowania o wydarzeniach na sesji Rady Miejskiej. Identycznie czynisz Ty, tyle że w innej formie. Tak więc bardzo Cię proszę o przykładanie tej samej miary zarówno do swojej osoby jak i do mojej.
Zarzuciłeś mi dziś "brak rzetelności", zadałem sobie więc trud ponownego odsłuchania nagrania i wykonania małego stenogramu. Porównanie czy przekaz był rzetelny czy nie pozostawię forumowiczom.
Twoje święte oburzenie i wątpliwości co przedstawionego przekazu rozpoczęły się od wypowiedzi radnego Tryca. Skupię się na treściach, które sprowokowały Twoje pytanie i moją odpowiedź na nie.
PiotrArcimowicz pisze:
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:18 am ]
Radny Tryc : czuję się przytłoczony pierwszymi wypowiedziami ich ogromna wiedzą. Materiały zostały dostarczone przed samymi świętami i nie miałem czasu się z nimi zapoznać. Nie mniej mam parę pytań .
Ta krótka notka wzbudziła Twoje ogromne wątpliwości, które objawiły się pytaniem:
przekorny pisze:
Czyżby radny Tryc sugerował, że dokumentacja budżetowa dotarła do radnych z PO (Baranowska, Cyburt, Jaśkiewicz) znacznie wcześniej, niż do niego, radnego z tzw. opozycji??
Moja odpowiedź, brzmiała:
PiotrArcimowicz pisze:
Przekorny: Radny Tryc zwrócił uwagę że autopoprawkę (21 stron) dostarczono 21 grudnia, co było zbyt mało czasu na zapoznanie się z tymi zmianami.
Wydaje się jednak, że taka odpowiedź nie wpisała się w Twoje widzenie świata, gdzie wszyscy nieustannie spiskują (tu spisek polegać miał na tym, że Radni PO dostali materiały wcześniej niż inni - popraw mnie jeśli się mylę) dałeś więc upust swojemu niezadowoleniu z takiego obrotu rzeczy. Od pewnego czasu prowadzisz jakąś swoistą osobistą vendettę, więc oberwało się mi:
PiotrArcimowicz pisze:
Czy tylko ja mam wątpliwości co do,..hmm, nazwijmy to rzetelnością,... przekazu informacji z sesji, poprzez klawiaturę dyrektora placówki podległej burmistrzowi
To teraz zestawię wypowiedzi ze sprawozdaniem.
Sprawozdanie:
PiotrArcimowicz pisze:
[ Dodano: Wto Gru 29, 2009 10:18 am ]
Radny Tryc : czuję się przytłoczony pierwszymi wypowiedziami ich ogromna wiedzą. Materiały zostały dostarczone przed samymi świętami i nie miałem czasu się z nimi zapoznać. Nie mniej mam parę pytań .
Nagranie:
Radny Jerzy Tryc pisze:
Panie Przewodniczący
Szanowna Rado
Panowie i Pani Burmistrz
Powiem szczerze, że tak słuchając pierwszych wypowiedzi to zostałem przytłoczony wiedzą tą olbrzymią na temat budżetu, bo powiem szczerze ja niestety wszystkiego nie zdążyłem, ponieważ tak nieszczęśliwie dzisiejsza rada została zwołana na 29 stycznia, że materiały zostały dostarczone przed samymi świętami. I nawet gdybym chciał zażądać, czy poprosić, przepraszam bardzo o dokumenty uzupełniające do budżetu to nie mogłem ponieważ Urząd Miasta był w święta i Wigilię był nieczynny do czego oczywiście pracownicy urzędu mają prawo, tutaj nie mam żadnego żalu. Ale powiem szczerze, że zabrakło mi czasu na przygotowanie do dzisiejszej sesji ponieważ też chciałem mieć święta i niestety nad materiałami w święta nie posiedziałem. Nie mniej mam parę pytań (...)
i dalej...
Sprawozdanie:
PiotrArcimowicz pisze:
Burmistrz budżet został dostarczony 15 listopada.
Nagranie:
Burmistrz R. Gronicz pisze:
Tak. Przede wszystkim chciałem się odnieść do terminu dostarczenia budżetu. Budżet został dostarczony radnym 15 listopada, więc myśle czasu było dość żeby się zapoznać (...)
i dalej...
Sprawozdanie:
PiotrArcimowicz pisze:
Przekorny: Radny Tryc zwrócił uwagę że autopoprawkę (21 stron) dostarczono 21 grudnia, co było zbyt mało czasu na zapoznanie się z tymi zmianami.
Nagranie:
Radny Jerzy Tryc pisze:
Oczywiście ma pan rację panie burmistrzu, ja nie chcę się dochodzić, że dostaliśmy projekt budżetu wcześniej, tylko, że w tym wszystkim no.. raczej nie zauważył pan w swojej wypowiedzi, że autopoprawkę dostaliśmy, znaczy autopoprawka została wysłana do przewodniczącego rady miasta 21 grudnia a myśmy te materiały dostali tydzień wcześniej przed sesją, tam jest ponad 20 stron i trzeba sobie przeanalizować wszystkie poprawki autopoprawki do całego budżetu. No niestety. Budżet jest za poważną sprawą, żeby zostawiać ten temat, żeby załatwiać ten temat w taki sposób. No przykro mi. Oczywiście Pan może mieć swoje zdanie ja ma swoje zdanie i uważam że nie powinno się załatwiać tego typu (...)
Na tym dowód, że nie jestem mało rzetelnym wielbłądem zakończyłem. Jeśli forumowicze uznają, że treść sprawozdania i nagrania nie korespondują ze sobą to znak, że do tej roboty się nie nadaje i czas ją rzucić w cholerę.