Dzisiaj jest 14 maja 2025, 8:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

CICHY pisze:
Pierwsi będą ostatnimi.
]:->

Oj, to pewnie liczne koleżanki p. Mirosława będą niezadowolone????

Tytuł:
pismak
pismak

Olek pisze:
Popieram ,,Cichego" M.F chciałby by pierwszym , a bedzie ostatnim, jak w porzednich wyborach.

Szanowny Olku
Jeśli podchwyciłeś na poważnie wypowiedź Cichego, to pragnąłbym zauważyć, że z tymi pierwszymi i ostatnimi, to był chyba jakiś cytat z pism religijnych.
Miał on na celu podniesienie na duchu ludzi, nad którymi zawisło widmo klęski, przegranej.
Pocieszali się oni, że w innym życiu będzie im lepiej a na tym padole przy występujących warunkach nie mają szans na zmiany.
To sprzedawanie nadziei.
Być może wiesz, że nadzieja umiera ostatnia, więc jeśli Ty wierzysz tylko i wyłącznie w takie rzeczy nie poparte żadnymi realnymi fundamentami, to nie powinieneś mieć złudzeń.
M. Fiedorowicz wygra wyścig do fotela burmistrza,
czy Tobie się to podoba, czy nie.
Jestem o tym przekonany.

Ja zastanawiam w chwili obecnej z jakimi ludźmi będzie rządził.
Chciałbym abyście pomogli mu doborze właściwych ludzi. Ja już dzisiaj wołam do Was o pomoc w tym zakresie.
Dodatkowo chciałbym podkreślić, że w ostatnich wyborach M. Fiedorowicz przegrał, bo ja go nie poparłem.
Takich jak ja, którzy liczyli na to, że przyjdzie „nowe i polepszy” dlatego teraz temu Panu już podziękujemy a wróci stare, czytaj M. Fiedorowicz, posprząta, naprawi, dokończy poprzednie prace i będzie lepiej niż za R. Gronicza.
Sądziłem, że R.Gronicz zamieni nam Zgorzelec w krainę miodem i winem płynącą.
Co zrobił i jak rządzi R. Gronicz to wiemy. Cały czas płacimy za to.
Jakie straty ponosi Zgorzelec w wyniku rządów R. Gronicza to wiemy.
Nie chcemy już niekompetentnego nieudacznika.

bartekz pisze:
Oj, to pewnie liczne koleżanki p. Mirosława będą niezadowolone????

Bartku po pierwsze.
Czy zazdrość Tobą kierowała kiedy pisałeś te słowa?

Bartku po drugie.
Bartku z informacji, które posiada każdy ogólnie interesujący się sprawami lokalnymi obywatel wie, że przynajmniej trzy koleżanki M. Fiedorowicza nie powinny być zadowolone z faktu kandydowania i później piastowania przez M. Fiedorowicza urzędu burmistrza.
Sądzę jednam, że kandydat jest dużym, chłopcem i wcześniej skonsultował fakt kandydowania z tymi koleżankami i uzyskał zgodę.
Sądzę, że koleżanki wyraziły zgodę na to, że będzie ponosił konsekwencje wieszania na nim psów, kotów i innych zwierząt, podczas kampanii wyborczej, przez oszołomów i przeciwników politycznych.
Sądzę, że wie o tym, że jeśli popełnił jakikolwiek występek, to zostanie mu to wywleczone i pokazane społeczeństwu.
Jeśli Bartku Twoja wiedza, jest tak szeroka, że masz jakiekolwiek informacje, które sprawią, że zmienię zdanie o kandydacie ma fotel burmistrza, jakim jest M. Fiedorowicz, to powiedz. Powiedz to teraz abym mógł zdążyć poszukać nowego kandydata, bo
R. Gronicz już burmistrzem więcej nie będzie.

Jak bardzo boją się przeciwnicy Mirosława Fiedorowicza, niech świadczy fakt, że już dzisiaj na potrzeby przyszłej kampanii porejestrowali sobie nicki, m. in. na tym forum, aby móc prowadzić walkę wyborczą przy wykorzystaniu złudzenia poparcia dla R.Gronicza.
Popierających R. Gronicza jest coraz mniej w zasadzie są to tylko osoby zależne od niego służbowo lub organizacyjnie. W sumie nie dziwię się, że się boją o swoją przyszłość a ona nie wygląda dla nich różowo.

Czy ktoś wie może kiedy wreszcie będą wybory samorządowe i wybierzemy burmistrza?

P
G

Nieustannie ….

Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, 6:21 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
już dzisiaj na potrzeby przyszłej kampanii porejestrowali sobie nicki, m. in. na tym forum, aby móc prowadzić walkę wyborczą przy wykorzystaniu złudzenia poparcia dla R.Gronicza.

Masz jakieś dane lub podejrzenia? Czy tylko tak sobie improwizujesz...? ;)

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
Masz jakieś dane lub podejrzenia?

Widzę, że na tematy najbardziej gorące wypowiadają się nowe nicki.

Nie zauważyłeś tego ?

P
G

więc ...

Tytuł:
Moim kandydatem byłby Sławek Zawada, gdyby startował.
Młody, dobrze wykształcony, ma wizję, własne zdanie.
Pracował w elektrowni na odpowiedzialnym stanowisku i dobrze się sprawdzał

Tytuł:
rekrut
rekrut

Atomic
Cytuj:
ma wizję, własne zdanie
. :smt030
Masz rację szczegolnie (PO)pierając zgorzelecką platforme przez prawie trzy lata, w tym długi miasta za stołek w Centrum Sportowym. To cała prawda o Zawadzie i PIs-ie :D
[b]Atomic[/b]
Cytuj:
Pracował w elektrowni na odpowiedzialnym stanowisku i dobrze się sprawdzał
[/quote]
To jak był tak dobry, to dlaczego nie pracuje w elektrowni ???? :twisted:

[ Dodano: Nie Sty 03, 2010 1:56 am ]
Cytuj:
Popieram ,,Cichego" M.F chciałby byc pierwszym , a bedzie ostatnim, jak w porzednich wyborach.[/[/quote
Grzegorz
M. Fiedorowicz wygra wyścig do fotela burmistrza,
To jest Twoje marzenie a moim zdaniem nie ma szans. W ostatnich wyborach Twój [b]guru [/b]przegrał totalnie, wszędzie.

Grzegorz
Dodatkowo chciałbym podkreślić, że
Cytuj:
w ostatnich wyborach M. Fiedorowicz przegrał, bo ja go nie poparłem.

Grzesiu więcej skromności, przeceniasz się :oops:
Grzegorz
Cytuj:
Sądziłem, że R.Gronicz zamieni nam Zgorzelec w krainę miodem i winem płynącą.

Znowu się myliłeś
Jakie straty pon
Cytuj:
Powiedz to teraz abym mógł zdążyć poszukać nowego kandydata
,
Szukajmy razem :smt030
Cytuj:
R. Gronicz już burmistrzem więcej nie będzie.

Tu pełna zgoda. [b]Szukajmy kandydata Szanowny Grzegorzu[/b]. :smt023 :smt023

Tytuł:
pismak
pismak

Atomic pisze:
Moim kandydatem byłby Sławek Zawada, gdyby startował.

Przyjmuję kandydaturę pod rozwagę i dokonam analizy kandydatury.
Sądzę, że forumowicze, którzy bardziej znają kandydata wypowiedzą się szeroko na jego temat.

Olek pisze:
To jak był tak dobry, to dlaczego nie pracuje w elektrowni

Tu masz rację.
Jeśli człowiek jest dobry, to firmy "zabijają" się o niego.
Może jednak jest tylko przeciętnym.
Na tle R. Gronicza to każda kandydatura w chwili obecnej wyglądać będzie jaskrawo.
Tak, jak poprzednio na tle M.Fiedorowicza wyglądał R.Gronicz.

Olek pisze:
Grzesiu więcej skromności, przeceniasz się

Szanowny Olku w tym przypadku wypowiadałem się, jako ogólnolokalny trend głosujących.
Głosowaliśmy przeciwko M.Fiedorowiczowi a nie za R. Groniczem.
Tak postąpiła większość nieświadomych wyborców.

Jak widać głosując na R. Gronicza pomyliliśmy się.

Olek pisze:
Szukajmy razem

Przystajesz do grona ludzi szukających kandydata na nowego burmistrza już dzisiaj, brawo, brawo, po trzykroć brawo.
Będziemy szukać

Nie dopuścimy do tego aby politycy tuż przed wyborami znowu wyciągnęli nam królika z kapelusza i kazali wierzyć, że będzie mądrym królikiem.

Na dzień dzisiejszy moim faworytem w wyścigu do stołka burmistrza jest M. Fiedorowicz

Cieszę się, że obecny burmistrz nic nie dostanie w najbliższych wyborach.

Guzik z pętelką dostanie R. Gronicz a nie fotel burmistrza.

P
G

dlatego też

Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 8:48 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz,
zgłaszam kolejna kandydaturę na burmistrza miasta. Wg mnie jest to osoba bardzo zaangażowana w sprawy miasta, zatroskana publicznymi pieniędzmi - zwłaszcza tymi już wydanymi, prowadząca szeroko zakrojone rozmowy ze wszystkimi przedstawicielami różnych partii politycznych, jest osobą troszczącą się o dobry wizerunek osób trzymających władzę, jak również posiada ona wiele pomysłów do realizacji takich jak finansowanie FG, organizacja zabawy sylwestrowej przy CSR dla mieszkańców oraz wiele innych zrealizowanych i planowanych do realizacji.

UWAGA szanowni forumowicze moja kandydatura na burmistrza to:
*P*R*Z*E*K*O*R*N*Y*
:lol: :lol: :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

:smt082 :smt044 Wiesio makaronik, coś ci się chyba pomyliło. Ja nie mam zamiaru kandydować, a jeśliby taki zamiar kiedykolwiek postał w mojej głowie, z całą pewnością nie pozwoliłbym, żeby ogłosił to człowiek, która sam o sobie wstydliwie mówi, iż:

Cytuj:
Nie mam ani krzty honoru i nie przedstawię się jak również nie napiszę gdzie pracuję. :grin: Nie będziemy mieli równych szans w dyskusji nie stać mnie na to :grin: :grin: :grin:
- (to twoje słowa Wiesiu, prawda??) :lol:

Ale może ogłoś kandydaturę PiotrArcimowicz - jemu się aż oczka świecą na myśl, że mógłby zostać burmistrzem. I wszystko mu jedno z jakiego ramienia wystartuje - jest to człek ze wszech miar elastyczny, któremu pomoc nawet takich jak ty będzie miła... ;-)

Tak przy okazji - zauważyłem, żeś człek dbały o rzetelność odpowiedzi na pytania które tutaj padają. Mógłbyś może przypomnieć PiotrArcimowicz, że nie odpowiedział na moje pytanie??? :cry:
Ostrzegam jednak, że może być na ciebie zły - aktualnie bowiem udaje, że mojego pytania nie widzi i nie w smak mu będą tego rodzaju przypomnienia... :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:

Czy ktoś wie może kiedy wreszcie będą wybory samorządowe i wybierzemy burmistrza?

.

Grzegorz jak niesie plotka z Wiejskiej maja odbyć się 14 listopada 2010 r.

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Mógłbyś może przypomnieć PiotrArcimowicz, że nie odpowiedział na moje pytanie??? :cry:

Jasne uczynię to natychmiast po udzieleniu przez ciebie wyczerpujacej odpowiedzi na wcześniej postawione tobie dwa pytania :)

przekorny strach cie obleciał ??? Ciebie ?!?!?! Brylujesz na salonach Zgolka, prowadzisz szeroko zakrojone rozmowy z lokalnymi politykami, ba nawet przygotowałeś się od strony wykształcenia solidnie (politologia na uniwerku) i drżysz gdy pada twoja kandydatura??? Przecież z twoimi pomysłami i propozycjami na urozmaicenie życia w naszym mieście wygrasz z Groniczem w cuglach. Znasz przecież każdy jego błąd jego sposób "czarowania" mieszkańców. Ty, który wytykasz mu to wszystko na każdym kroku spanikowałeś na samą myśl o walce wyborczej??? Czaruś nie mogę w to uwierzyć??? CZARUŚ WHY???

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
Przecież z twoimi pomysłami i propozycjami na urozmaicenie życia w naszym mieście wygrasz z Groniczem w cuglach.

Ale dowaliłeś!!!
Z R. Groniczem dzisiaj wybory na burmistrza to wygra nawet mój wąż ogrodowy do podlewania roślin, bo ma przynajmniej jedną zaletę.

Natomiast kandydatura jest jak najbardziej interesująca.
Nie znam człowieka Makaronie, gdybyś mi przybliżył sylwetkę, to byłbym Ci wdzięczny.
W końcu szukam cały czas innych kandydatów na burmistrza, a poza M. Fiedorowiczem nikogo chyba poważnego nie ma, poza A. Zawadą, którego niepewna propozycja już raz padła.

P
G

więc ….

[ Dodano: Wto Sty 05, 2010 7:09 am ]
Marko pisze:
14 listopada 2010 r.

To pozostało jeszcze 314 dni nieudacznych rządów.

Z jednej strony TYLKO 314

Z drugiej strony, to w ciągu 314 dni można wiele zepsuć w Zgorzelcu.

P
G

dlatego ...

Ostatnio zmieniony 05 sty 2010, 7:10 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Grzegorz

Cytuj:
Przystajesz do grona ludzi szukających kandydata na nowego burmistrza już dzisiaj, brawo, brawo, po trzykroć brawo.
Będziemy szukać

Dziękuje Grzesiu za uznanie.
Myśle, że kandydatów będzie więcej i to bardzo dobrze, będzie z czego wybierac

Z artykułu " Na Burmistrza razem czy osobno?"

I.A.: Do wyborów pozostało jeszcze dużo czasu. Obecnie przyglądam się sytuacji, jaka powstaje, jaka powstanie. Jest ona dynamiczna i zmienia się z dnia na dzień. Czas pokaże. Mogę powiedzieć, że tego nie wykluczam, aczkolwiek wszystko będzie zależało od sytuacji jaka będzie. Jak mieszkańcy podejdą do sytuacji i jaka będzie w perspektywie paru miesięcy.

Grzegorz

Cytuj:
dlatego też

Należy sie cieszyc Grzegorzu , będziemy miec z czego wybierac. A co do I.A , jest to osoba z dużym doświadczeniem samorządowym. Czy podejmie decyzje o starcie, czas pokaże ?

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:

Marko pisze:
14 listopada 2010 r.

Grzegorz prostuje informacje. Oficjalnie Państwowa Komisja Wyborcza poinformowała, że wybory samorządowe odbędą się miedzy 14 listopada a 06 stycznia 2011.

Ja stawiam na 14 ponieważ jest to czas w którym samorządy mają szansę zdążyć jeszcze uporać się z budżetem na rok 2011

Tytuł:
obserwator
obserwator

"Marko"
Cytuj:
Oficjalnie Państwowa Komisja Wyborcza poinformowała, że wybory samorządowe odbędą się miedzy 14 listopada a 06 stycznia 2011.
:smt026 :smt026

"Marko"
Cytuj:
Ja stawiam na 14 ponieważ jest to czas w którym samorządy mają szansę zdążyć jeszcze uporać się z budżetem na rok 2011

Moim zdaniem wybory odbędą sie zgodnie z ogłoszeniem PKW między 14 listopada a 6 stycznia, nie stawiałbym na 14 listopada. Rządzących, władzy nie interesuje, że samorządy muszą uporac się z budżetem na rok 2011. Wszystko będzie zależało od słupków (PO)parcia oraz partykularnych interesów partii rządzącej. Na górze władza w zaciszu gabinetów ustali właściwy termin dogodny dla............ :smt084 :smt084 :smt084

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.