Mam pytanie, kto może mi odpowiedzieć kto odpowiada za stan dróg w naszym powiecie, generalnie chodzi mi o trasę Zgorzelec - Kościelna Wieś aż do pierwszej wioski w województwie lubuskim a mianowicie aż do Klikowa.
Codziennie jeżdżę do pracy do Zielonej Góry,stan naszych dróg na tym odcinku jest fatalny, drogowcy nie zasłużyli nawet na ocenę 1!! to nie przypomina drogi tylko tor bobslejowy na dodatek bardzo nierówny. A kiedy wjeżdżam w lubuskie,jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki droga staje się czarna,przejezdna , bezpieczna, a u nas??????? jak to jest,że jedni umieją odśnieżać a drudzy nie? jazda na tym odcinku 43 km jest loterią, czy rzeczywiście nasi drogowcy za nic mają ludzkie życie? niech wjadą w lubuskie i się uczą,a mają od kogo!! bo droga od Klikowa do Zielonej Góry,jest odśnieżona,czarna, a przede wszystkim bezpieczna. Reasumując, ktoś powinien za to odpowiedzieć, za brak odśnieżania, owszem jeżdżą pługo - piaskarki,ale sam widziałem,że lemiesze miały podniesione, i nie sypały piaskiem z solą. Mają puste przebiegi??? Nawet latem ta droga,to droga przez mękę,szczególnie odcinek Jagodzin - Klików, łata na łacie,dziurą się przeplata, czy ktoś zadba o bezpieczeństwo kierowców????od jesieni czytało się ,że ma ruszyć modernizaja tej drogi na odcinku Węgliniec - Ruszów, i co???? zrobiono mały odcinek w Ruszowie od przejazdu kolejowego do centrum wioski i na tym koniec.czy znajdzie się ktoś,kto to w końcu weźmie w swoje ręce i doprowadzi do porządku????
|