Dzisiaj jest 14 maja 2025, 6:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

CICHY pisze:
Dostrzegam w tym złe i dobre strony i robiąc bilans wychodzi mi bardziej czarny

Cichy i WOŚP= trolowanie

człowieku wskaż te złe strony poparte informacjami ale nie pochodzącymi z z NOPowskiej głowy ale ze źródeł uważanych za godne zaufania

a jeżeli takowych nie posiadasz to lepiej nie nakręcaj sobie jaj i nie pisz w tym temacie.

jaj - jakich jaj dobry NOPowiec nie ma jaj :smt044 :smt021

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
A co wy, którzy tak to
krytykujecie
Cytuj:
przez pozostałe dni w roku robicie dla innych? Może warto się nad tym zastanowic?

:roll: jakoś nie słychać o Waszych działaniach - wiem wiem - z wrodzonej skromności nie afiszujecie się. :smt021
cichy i reszta nopowców - nie bądźcie już tak do szpiku kości żałośni bo zal patrzeć.... zdrowie dzieci nie jest lewackie ani jedyniesłusznie prawicowe - hmmm... powiedziałbym nawet - że jest to sprawa narodowa - co w zasadzie powinno Cię cieszyć.
Co do Owsiaka - jeśli nie doceniasz tego, że ktoś zmobilizował do ofiarności większość Polaków (tak tak) to przypomnij sobie jak Ty zmobilizowałeś Zgorzelczan do referendum, choć nie chciałeś od nich kasy, a jedynie podpis.... Trudne - prawda? :)
Dyskredytacja jest jednym ze sposobów na zaistnienie - bardzo prymitywnym i nie obciążającym energii ani szarych komórek. Niestety taki sposób aktywności cechuje ludzi słabych - a to juz, wybacz, narodowcowi nie przystoi...

Tytuł:
pismak
pismak

CICHY pisze:
asz na to jakiś dowód?

Nie mam to tylko moje przypuszczenie.
Natomiast nie podoba mi się, że skoro akcja jest zakrojona na skalę krajową i zbiera się tak duże sumy to kościół katolicki próbuje dyskredytować ją.
A co do artystów, no cóż to już sprawa Owsiaka, że godzi się płacić tantiemy, a może to władze lokalne płacą artystom aby podbić frekwencję? Skoro tak to cieszy mnie, że w Zgorzelcu nie angażują ich podczas WOŚP.
Ważne jest to, że w wyniku tej akcji np. szpital w Zgorzelcu ma urządzenie do przesiewowego badania słuchu u noworodków i te badanie jest prowadzone bezpłatnie i obligatoryjnie u każdego malucha - co potwierdziło mi kilka znajomych osób którym urodziły się w ostatnim czasie maleństwa.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 13:58 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ktoś pisze:
człowieku wskaż te złe strony

Gdybyś uważnie przeczytał mój post zrozumiał byś o co mi chodzi.
]:->

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 11:41 am ]
CICHY pisze:
“darmowy” czas w TV w porze największej oglądalności, dodatkowe godziny pracy policjantów, strażników, służb medycznych i paramedycznych, “darmowe” czynności banków, koszty benzyny, elektryczności, tantiemy dla artystów (czy sądzicie Państwo, że występują za darmo?) itp. itd. Nigdzie nie potrafię uzyskać na ten temat żadnych danych

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 11:41 am ]
Do tego się odnieś NIKT

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 11:47 am ]
Jak widać są ludzie którzy nie lubią myślących inaczej , nie potrafią dyskutować lecz obrażać i lżyć. Prawda zubek, ktoś ?Zapewne mienicie się demokratami i tolerancyjnymi oczywiście dla "myślących" tak jak Wy.

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 11:51 am ]
zubek pisze:
cichy i reszta nopowców - nie bądźcie już tak do szpiku kości żałośni bo zal patrzeć.... zdrowie dzieci nie jest lewackie ani jedyniesłusznie prawicowe - hmmm... powiedziałbym nawet - że jest to sprawa narodowa - co w zasadzie powinno Cię cieszyć.

żenujący jestes - tylko na tyle Cię stać? Każdy wątek zasmiecasz "wywodami" nie na temat. A o lewactwie tak nie przypominaj bo każdy na tym forum wie ze jesteś lewakiem i na dodatek germanofilem. O innych twoich zboczeniach jeszcze nie słyszałem.

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 12:17 pm ]
http://www.youtube.com/watch?v=reqBmvIm20g
zubciu ten kawałek to specjalnie dla Ciebie :smt058

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
A o lewactwie tak nie przypominaj bo każdy na tym forum wie ze jesteś lewakiem i na dodatek germanofilem. O innych twoich zboczeniach jeszcze nie słyszałem.
:D heheh - dzięki. tak mnie zdemaskować! w zasadzie w Twoich ustach brzmią te wycieczki jak powód do chwały:)
Cichy - nerw Ci puścił? czy co? zaplątałeś się w brunatny sztandar i spadłeś ze schodów? :smt111
podaj mi proszę, z jakiego powodu WOŚP jest be? ale bez rydzykowych bredni...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

zubek pisze:
podaj mi proszę, z jakiego powodu WOŚP jest be? ale bez rydzykowych bredni...

ile mogę do tego wracać przeczytaj mój pierwszy post w tym wątku. Oszaleć z wami mozna.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

jeszcze raz posłużę się cytatem:
Cytuj:
Jak widać są ludzie którzy nie lubią myślących inaczej , nie potrafią dyskutować lecz obrażać i lżyć.
prawda Cichy? w zasadzie "wyżarłeś mi to z gardła". :smt058

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 11:51 am ]
ok. cofnąłem się kilka stron i znalazłem. faktycznie - mea culpa mea maxima culpa - są zarzuty - trudno się jednak do nich odnieść, dopóki pozostają w sferze "jedna baba drugiej babie"....chcesz konkretów - podaj konkrety. a na początek wskocz na stronę WOŚP http://www.wosp.org.pl
z tego co wiem i jest powszechnie wiadome - orkiestra jest co roku sprawdzana na wszystkie strony przez NIK, MF, skarbówkę i inne. policja uczestniczy co roku w imprezie, podobnie jak większość polskich instytucji. są artyści, którzy biorą za występy kasę, ale akuratnie wyraził się o nich Hołdys.
oczywistą oczywistością w tym wszystkim jest jednak fakt następujący- gdybyście tylko znaleźli najmniejszy hak na WOŚP, to rozdmuchali byście go do rozmiarów wydarzenia, przy którym zagłada dinozaurów to mały pikuś. tymczasem siedzicie cichutko, i tylko biadolicie w swoich na wpół legalnych gazetkach, rajcując się swoim heroizmem. ot i co.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jeśli o tantiemy chodzi to z tego co mi wiadomo koncerty charytatywne mają to do siebie, że występujący podczas nich artyści robią to za friko :-? Po drugie pieniądze zebrane przez wolontariuszy nie leżą u Jurka Owsiaka w szufladzie. Część z nich jest inwestowana lub umieszczana na lokatach, co przy tak kolosalnych sumach przynosi fundacji ogromne zyski. Za te właśnie pieniądze opłacane są sprawy, o których mówisz i za te pieniądze w podziękowaniu dla wolontariuszy rokrocznie organizowany jest Woodstock (tak wiem Cichy, lewaki, Żydzi, Pank(owski) i szataniści. Wybiórcza pewnie też w tym palce macza). Informacje te wyczytałem kiedyś na forum Orkiestry, zbyt długo by szukać. Poza tym WOŚP to jedyna w Polsce fundacja, która na żywo, na antenie telewizji publicznej rozlicza się przed obywatelami z uzbieranych pieniędzy. Jak by tego było mało:
Cytuj:
WOŚP jest najlepszą marką na świecie wśród organizacji pożytku publicznego.
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy poinformowała o wynikach badania BAV (BrandAsset Valuator) dotyczącego marki WOŚP ocenionej w kontekście pozycji marek podobnie działających instytucji pozarządowych na całym świecie.
Wzięto pod uwagę następujące filary, które porównano ze sobą: wyróżnialność, zapotrzebowanie, szacunek, oraz wiedza. Marka WOŚP osiągnęła maksimum tego, co można było uzyskać.

http://media2.pl/media/45791-wosp-najlepsza-marka.html

Ale Ty, Cichy oczywiście wiesz lepiej :smt023

Tytuł:
obserwator
obserwator

"zubek"
Cytuj:
tylko biadolicie w swoich na wpół legalnych gazetkach, rajcując się swoim heroizmem. ot i co
Znam Ciebie o dawna , choc nie zdajesz sobie z tego sprawy, przyznasz, ze dziwna rzecz. Ceniłem sobie Ciebie przez wiele lat, w czasach kiedy nie sprawowałes funkcji i nie byłeś powiązany z tzw, układem władzy. Teraz uważam, że niestety masz inne poglaądy, żbliżone do władzy, często bez przekonań dla własnych interesów. Prawdziwy "zubek" nie "ZUBRZYCKI"

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Patrz Raport z działalności Caritas w Polsce za 2008 r.
http://www.caritaspolska.org.pl/news.php?id=9046&d=59
JAKIE KWOTY - JAKA CISZA - JAKA POKORA
zubek pisze:
zaplątałeś się w brunatny sztandar i spadłeś ze schodów?

Mój sztandar jest Biało - Czerwony.
I tym akcentem kończę ze swej strony dyskusję w tym wątku. Dodam jeszcze że myślących podobnie jak ja jest więcej tylko wolą milczeć żeby nie wystawiać się na wasze ujadanie miłośnicy Róbta co chceta.
Pozdrawiam wszystkich.

Tytuł:
rekrut
rekrut

moi drodzy - wracając do tematu - chociaż tego piątaka od łba pamiętajcie żeby jutro odpalić...

Tytuł:
pismak
pismak

CICHY pisze:
JAKIE KWOTY - JAKA CISZA - JAKA POKORA

Ja wiem mogę tylko powiedzieć, że pokornie wpłacam zaraz na WOŚP pieniądze, któe sam zarobiłem.
Wpłacam również za żonę.
Najważniejsze jest to, że nie oczekuję nic w zamian.

Co do "POKORY"
to nie chciałbym się wypowiadać.
Każdy wspiera to, co uważa.

Swoją drogą szkoda, że nie zaangażowaliśmy Nikosa do organizacji WOŚP w Zgorzelcu.
Może byłoby głośno w Polsce o Zgorzelcu w pozytywnym znaczeniu. Wg mnie On to potrafi.
P
G

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://fronda.pl/news/czytaj/internauci ... _owsiakowi
http://www.fronda.pl/news/czytaj/wystaw ... _woodstock
http://www.rp.pl/artykul/417162_Radny_n ... zieci.html

[ Dodano: Nie Sty 10, 2010 9:37 am ]

Ostatnio zmieniony 10 sty 2010, 9:39 przez CICHY, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bartekz- chyba jednak mnie z kimś mylisz - choć nazwisko pasuje. nie sprawuję żadnej funkcji - (przynajmniej ja o tym nie wiem :) ) ani nie jestem powiązany w żaden sposób z władzą. nie wierzysz - spytaj władzy :). tymczasem nadal Zubrzycki = Zubek :D , dzięki Bogu.
Cichy - masz na myśli Caritas na świecie czy tylko w Polsce? i jaki sens ma to porównanie? jeśli nawet piszesz prawdę - to czy z tego powodu WOŚP jest czymś złym? weź się chłopie zastanów.
koronny argument oświeconych z Torunia to fakt, że Owsiak "pewnie" na tym zarabia. zapewne lepiej by było dla Was, żeby chłop robił to za darmo ( tak jak w Caritasie heheheh), dokładał do biznesu, żył w nędzy i zapomnieniu - a i tak pewnie nie wybaczyli byście mu czerwonych spodni. strasznie biedni jesteście. :smt021
wczoraj rozmawialiśmy sobie z Żonką o naszych, Polaków wadach narodowych -swarliwości, pieniactwie i najbardziej wkurzającej mnie - zawiści. i wiesz co? tak mi wyszło, że Twoje poglądy są świetną ilustracją tego ostatniego przynajmniej stereotypu. dzieciaki z puszkami na ulicach przekonują mnie jednak, że nie wszystko jeszcze stracone. wielka im chwała!
i tak abstrahując nieco ( sorry Yello_35) - Cichy - powiedz mi jak godzisz oddanie naszej fladze z miłością do ss galizien? to przecież masakra jakaś nie mająca nic wspólnego z patriotyzmem. albo albo. nie możesz być trochę koniem, a trochę wielbłądem.

[ Dodano: Nie Sty 10, 2010 12:07 pm ]
Cichy - poczytaj też co innego niż pisowska rzepę i prawicową frondę. szukałeś tam może poparcia dla WOŚP? :smt044

[ Dodano: Nie Sty 10, 2010 12:53 pm ]
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/artic ... estry.html

czarne spodnie, czarna kurtka, czerwony kaptur.... może to nadużycie z mojej strony, ale coś mi to mówi.... prawda Cichy?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.