Dzisiaj jest 14 maja 2025, 10:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35

Cytuj:
I takie wg Ciebie być powinny? Godzisz się na niedbalstwo i złe gospodarzenie?

Cytuj:
Być może...tyle , że mnie ten problem mało akurat dotyczy...

Skąd więc Twoje zainteresowanie problemem miasta Zgorzelec??? Skoro bowiem nie dotyczy on Ciebie,.. wychodzi mi na to, że jedynie podpuszczasz, nawołując do niepokojów społecznych??!!

A teraz nieco poważniej. Pamiętam cudowne czasy, kiedy po chodnikach jeździły miniaturowe traktorki, zgarniające śnieg na boki, a za nimi podążali ich więksi kuzyni targając za sobą przyczepy, na które ludzie ładowali śnieg i wywozili hen,... w nieznanym kierunku...

Troszkę boję się tego, co nastanie z chwilą odwilży,... Piesi nie będą w stanie przebrnąć przez tę rozmokłą bryję,..wszystko stanie w wodzie,... i tylko finanse MPGK znajdą się w stanie cudownej błogości, odnotowując mniejsze straty aniżeli w poprzednich latach,... :roll:

A obecne niezadowolenie pieszych mieszkańców miasta?? Cóż,... nastanie wiosna, później lato pełne imprez i ludziska zapomną o zimowych niedogodnościach które zafundował im burmistrz,... poprzez swój brak zainteresowania i zwyczajne olanie problemów,... zwyczajnych ludzi. Dorzuci na jesień stek obietnic zwanych papką wyborczą,... a ludziska zagłosują....................................................................... :grin:

Ostatnio zmieniony 17 sty 2010, 1:14 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Skąd więc Twoje zainteresowanie problemem miasta Zgorzelec??? Skoro bowiem nie dotyczy on Ciebie,..

Mało dotyczy - doczytaj całość skoro już cytujesz... :roll:

przekorny pisze:
wychodzi mi na to, że jedynie podpuszczasz,

To akurat nie pierwszy raz - dużo Nysy upłynęło nim się zorientowałeś ;)

przekorny pisze:
nawołując do niepokojów społecznych??!!

A Ty zaraz z niepokojami...wyluzuj chłopie... ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35, te myślniki w zdaniach, wielokropki - brawo, ewoluujesz chłopie. :lol:

Gdybyś tak jeszcze opanował te swoje emocjonalne napięcie, które wkładasz w spłodzenie swoich jakże światłych "odpowiedzi"... :roll:

Cytuj:
A Ty zaraz z niepokojami...wyluzuj chłopie... ;)

Jeśli choć troszkę bardziej wyluzuję, przerzucając się z Tobą zdaniami,... usnę chyba. :grin:

Napisałem wyraźnie
Cytuj:
A teraz nieco poważniej.
co oznaczało, że wcześniejsze słowa zawierają żart.... ;-)
Przeczytaj cały tekst, później zastanów się nad sensem niektórych, użytych tam sformułowań a dopiero następnie, skoro już musisz, pisz... :roll:

Lenka

Cytuj:
A może Straż Miejska zajmie się karami,a odpowiednie służby egzekwowaniem tych kar?
Całe centrum miasta tonie w rozdeptanym śniegu z solą i piaskiem,
ale cóż?
Większość widać /tak jak Burmistrz/zmotoryzowana!!!

Lenko, Ty chyba mieszkasz w innym mieście. Jak się okazuje, nasze miejskie służby, których zadaniem jest m.in. odśnieżanie, pracują pełną parą, winniśmy im gorące podziękowania i dozgonną wdzięczność. :oops:

Cytuj:
Czy Miejskie Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej w Zgorzelcu utrzymuje rezerwy soli? Sprawdź, za które ulice odpowiedzialny jest MPGK.

Zima wcale nie zaskoczyła drogowców, mówi Krzysztof Lubieński, prezes zgorzeleckiego MPGK. Już od dawna byliśmy przygotowani i zaopatrzeni w piasek i sól. Ponadto podczas ostatnich dni intensywnych opadów śniegu pracowaliśmy 24 godziny na dobę – dodaje. Na pytanie czy wszystkie ulice w Zgorzelcu podlegają pod utrzymanie MPGK odpowiada: Oczywiście, że nie. Po pierwsze administracyjnie część ulic należy do dróg wojewódzkich i powiatowych, których utrzymaniem zajmuje się ktoś inny. Po drugie pomiędzy MPGK a UM Zgorzelec obowiązuje umowa, która szczegółowo określa ulice do zimowego utrzymania. Widziałem tej zimy niejednokrotnie Bolesławiec i Lubań – tam w porównaniu do Zgorzelca jest tragicznie na drogach.

W imieniu Pana Krzysztofa Lubieńskiego, składamy na ręce pracowników MPGK, serdeczne podziękowania za zaangażowanie i trud włożony w pracę szczególnie podczas tych ostatnich śnieżnych dni.

źródło : http://www.zinfo.pl/artykuly/3131
(szczególnie polecam niezwykle ciekawe komentarze) :lol:

Jedyne co mnie zastanawia po przeczytaniu tego artykułu to brak dopisku TEKST SPONSOROWANY.

Ostatnio zmieniony 17 sty 2010, 10:29 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Na zgorzelec.info i tak jest znacznie wiecej sponsorowanych atrykulow.
Na zinfo przynajmniej mozna sie dowiedziec, co sie dzieje w miescie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

blueeelabel pisze:
Nic tylko jęki i narzekania. Może pora już pogodzić się z tym, że CO ROKU jest zima,

Wiec właśnie służby już tez powinny się pogodzić z tym, ze jest zima.

blueeelabel pisze:
Nienawidzę jak mi ktoś mruga światłami bo ma ochotę wyprzedzić na wąskiej oblodzonej drodze - dla takiego rada - wyjedź kolego 10 minut wcześniej to zdążysz.

Od takich możesz dostać rade, ze skoro nie masz umiejętności jazdy po śliskiej nawierzchni - wybierz taxi. Jestem w stanie zrozumieć ostrożność, ale jazda z prędkością 10km/h to nawet w zimie lekka przesada i pozorna ostrożność bo wywołuje zdenerwowanie u innych kierujących, a oni chcąc wyprzedzić są skłonni do popełniania rożnych dziwacznych manewrów. Tak jak kiedyś zauważył K. Hołowczyc przesadnie wolna jazda jest tez niebezpieczna. Ostatnio szlag mnie trafiał jak jechałem za jednym "turystą paliwowym" z NRD, który całą Armii Krajowej jechał nie przekraczając 20km/h. Dla "ostrożnych" taka rada. Podjedzcie kiedyś sobie na parking pod jakimś marketem i z dala od lamp i innych samochodów zobaczcie jak się auto zachowuje w poślizgu. Poćwiczcie, a wtedy zobaczycie o ile pewniej się później jedzie... a co najważniejsze o te 20 km/h szybciej i bez oglądania w lusterku wstecznym mrugania.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 20:52 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

drift na placu pod pkp

Tytuł:
obserwator
obserwator

Gero pisze:
skoro nie masz umiejętności jazdy po śliskiej nawierzchni

Nadinterpretacja, nie należę do tych którym gaśnie silnik na światłach i 10/h też nie jeżdżę... ale na lodzie 50 to max czy to sie tobie podoba czy nie. Jeżdzę już 15 lat wiec mnie nie ucz :twisted:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

blueeelabel pisze:
gaśnie silnik na światłach

To się może zdarzyć każdemu

blueeelabel pisze:
i 10/h też nie jeżdżę...

... aha czyli to nie na Ciebie mrugałem :D ]:->

blueeelabel pisze:
Jeżdzę już 15 lat

To akurat żaden argument :P

xionc pisze:
drift na placu pod pkp

Ja tam wole markety po zamknięciu :)

Ostatnio zmieniony 18 sty 2010, 11:10 przez Gero, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Przejeżdżałem w godzinach porannych w okolicach Urzędu Gminy i miło było popatrzeć. Sprzęt mechaniczny odśnieżał plac wokół budynku, parkingi odśnieżone. Widać dobrego gospodarza i warto brać przykład. Jest to dowód,że można.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Witam -no cóż zima zaskoczyła drogowców -czego jawnym dowodem był Nowy Rok 2010,po nocnym deszczyku wszystko zamarzło ,a jazda rano nie należała do przyjemności .Ciężko było o piaskarkę bądż o drobinę soli na głównych ulicach naszego miasta,albo najprościej powiedzieć to jest Nowy Rok :smt026
Obrazek
Zgorzelec 1.01.2010 godz 11.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Przejeżdżałem w godzinach porannych w okolicach Urzędu Gminy i miło było popatrzeć. Sprzęt mechaniczny odśnieżał plac wokół budynku, parkingi odśnieżone. Widać dobrego gospodarza i warto brać przykład. Jest to dowód,że można.

no ja też przejeżdżałem koło urzędu miasta i widziałem już odśnieżone parkingi, śnieg w większości wywieziony, chodniki czyste pewnie wójt wziął przykład z burmistrza :lol: :D :grin:

Tytuł:
gaduła
gaduła

A ja jeszcze wrócę do śliskich chodników!
Bo nie wiem:śmiać się,czy płakać nad niektórymi z nich?
Kawałek posypany piaskiem,następnych kilka metrów zmarznięty pofałdowany lód...
Taki "kwiatuszek" jest niedaleko mojego bloku/ale nie tylko!/;
ścieżka osiedlowa z wejściem od Broniewskiego,grubo,kilkakrotnie posypana piaskiem
do skrętu na Sybiraków,a dalej w stronę Lubańskiej NIC!
A przy wjeździe od Lubańskiej tablica:DROGA WEWNĘTRZNA,własność miasta!
Zaniedbana Karłowicza też woła o ratunek.
Ale NIC TO!!!
Za kilka dni znów ma sypnąć śniegiem i niech sobie piesi RADZĄ!!!
Skrzynki z piaskiem są,a i owszem,tylko kto powinien je wykorzystać?
Doczekaliśmy niezłej paranoi:
kilka metrów własnością miasta
następne kilka Wspólnoty Mieszkaniowej
a potem Spółdzielni Mieszkaniowej
i prywatne posesje
POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!! :smt021

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

lenka pisze:
Doczekaliśmy niezłej paranoi:
kilka metrów własnością miasta
następne kilka Wspólnoty Mieszkaniowej
a potem Spółdzielni Mieszkaniowej
i prywatne posesje
jaka paranoja? normalna sytuacja, w której jest kilku właścicieli :)
Nieudolność, asekuracja i wszechobecna polityka - to są powody obecnego stanu rzeczy. Jest uchwała Rady Miasta mówiąca i nakładająca obowiązek dbania (także odśnieżania) o przyległy do nieruchomości teren. Są już także zwiększone kompetencje Straży Miejskiej, która tu powinna być obecna. Co z tego, kiedy mając instrumenty i narzędzia, nie potrafimy ich użyć. Wszystko jest 'na niby', schizofrenia popeerelowska ma się dobrze.

Tytuł:
gaduła
gaduła

I tak i nie.
Pamiętasz za czasów PRL-u traktory z przyczepami na akcji zima?
Nie wybierali odcinków do wywożenia śniegu,ładowali na przyczepy po kolei wszystko!
Nie chodzi o to,że tęsknię za tamtymi czasami,bo to nieprawda...
Ale TAKIE SPRZĄTANIE MIAŁO SENS!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.