YELLO_35, te myślniki w zdaniach, wielokropki - brawo, ewoluujesz chłopie.
Gdybyś tak jeszcze opanował te swoje emocjonalne napięcie, które wkładasz w spłodzenie swoich jakże światłych "odpowiedzi"...
Cytuj:
A Ty zaraz z niepokojami...wyluzuj chłopie...
Jeśli choć troszkę bardziej wyluzuję, przerzucając się z Tobą zdaniami,... usnę chyba.
Napisałem wyraźnie
Cytuj:
A teraz nieco poważniej.
co oznaczało, że wcześniejsze słowa zawierają żart....
Przeczytaj cały tekst, później zastanów się nad sensem niektórych, użytych tam sformułowań a dopiero następnie, skoro już musisz, pisz...
LenkaCytuj:
A może Straż Miejska zajmie się karami,a odpowiednie służby egzekwowaniem tych kar?
Całe centrum miasta tonie w rozdeptanym śniegu z solą i piaskiem,
ale cóż?
Większość widać /tak jak Burmistrz/zmotoryzowana!!!
Lenko, Ty chyba mieszkasz w innym mieście. Jak się okazuje, nasze miejskie służby, których zadaniem jest m.in. odśnieżanie, pracują pełną parą, winniśmy im gorące podziękowania i dozgonną wdzięczność.
Cytuj:
Czy Miejskie Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej w Zgorzelcu utrzymuje rezerwy soli? Sprawdź, za które ulice odpowiedzialny jest MPGK.
Zima wcale nie zaskoczyła drogowców, mówi Krzysztof Lubieński, prezes zgorzeleckiego MPGK. Już od dawna byliśmy przygotowani i zaopatrzeni w piasek i sól. Ponadto podczas ostatnich dni intensywnych opadów śniegu pracowaliśmy 24 godziny na dobę – dodaje. Na pytanie czy wszystkie ulice w Zgorzelcu podlegają pod utrzymanie MPGK odpowiada: Oczywiście, że nie. Po pierwsze administracyjnie część ulic należy do dróg wojewódzkich i powiatowych, których utrzymaniem zajmuje się ktoś inny. Po drugie pomiędzy MPGK a UM Zgorzelec obowiązuje umowa, która szczegółowo określa ulice do zimowego utrzymania. Widziałem tej zimy niejednokrotnie Bolesławiec i Lubań – tam w porównaniu do Zgorzelca jest tragicznie na drogach.
W imieniu Pana Krzysztofa Lubieńskiego, składamy na ręce pracowników MPGK, serdeczne podziękowania za zaangażowanie i trud włożony w pracę szczególnie podczas tych ostatnich śnieżnych dni.
źródło :
http://www.zinfo.pl/artykuly/3131
(szczególnie polecam niezwykle ciekawe komentarze)
Jedyne co mnie zastanawia po przeczytaniu tego artykułu to brak dopisku
TEKST SPONSOROWANY.