Dzisiaj jest 14 maja 2025, 18:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

:smt026 :smt026 informacja z pierwszej ręki -lodowisko już funkcjonuje ,mała rzecz a cieszy ,,,,
Obrazek

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Udało się ... Piotrek Gratulacje. Mam nadzieje ze nasze markety zrobią jakąś dobrą promocje na łyżwy dla dzieci.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

nie wiem za co gratulacje -ale jak są to dziękuję :smt026 .Faktem jest jak by nie zrobiono tego lodowiska to by dzieci widziały jedynie podobne obrazki w telewizji ,,,,a zatem łyżwy w dłoń,,,,a raczej na nogi i śmigamy :smt023

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Dziś po południu było tak:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Piotro pisze:
nie wiem za co gratulacje -ale jak są to dziękuję

niesądzę aby były dla Ciebie hehehe :smt044 :smt082

Super,że się udało widać dzieciaczki zadowolone, oby wytrwało do ferii :smt026 :smt026 :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Jagna pisze:
Super,że się udało widać dzieciaczki zadowolone
i to jest istotne

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

PiTeK pisze:
Burmistrz był bardzo zainteresowany zakupieniem takiego lodowiska. W 2009 roku otrzymałem od różnych firm cenniki. Założyłem, że interesuje nas 150m2 lodowisko (jednocześnie na tafli może być około 30 osób) dla naszego miasta. Koszt około 200 tyś zł netto. W tym roku Przewodniczący Rady Miejskiej zwrócił się do mnie z pytaniem o koszt budowy lodowiska tradycyjnego tzn. mrożenie wody etc. Podawano mi kwoty od 400tyś do 600tyś. Do tej kwoty należy dodać koszty utrzymania. Rozważaliśmy również możliwość wypożyczenia syntetycznego lodowiska na czas ferii zimowych. Po otrzymaniu ofert wyliczyłem, że koszt wypożyczenia + koszty związane z ochroną , media to około 200tyś zł.

Odrobinę wysiłku, sprzyjająca aura i juz 200 tysi zaoszczędzone. czasem jednak trzeba oderwać się od "procedur, Internetu, paragrafów i całej tej biurokracji" i przypomnieć sobie nasze stare dobre patenty. Szkoda, że nie da się tak ze wszystkim.

Jak dla mnie dzisiejsze zdjęcie z lodowiska jest równie przyjemne jak pomysł ze sztucznym lodowiskiem.

Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, 20:09 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Bomba te dzieciaki :smt023 Już nie mogę się doczekać, kiedy synek mnie będzie wyciągał na taką rekreację :smt026

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Szkoda, że pogoda nie może Panu Burmistrzowi pomóc w wybudowaniu hali, oraz w zachęceniu inwestorów do stworzenia nowoczesnej sali kinowej z cyfrowym projektorem na wyposażeniu, aby pielgrzymki mieszkańców Zgorzelca nie musiały udawać się na najnowsze produkcje filmowe do Legnicy, Wrocławia, czy Görlitz (choć tutaj nie każdemu wersja językowa odpowiada ;) )

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Andrzeju P - wczoraj widziałem prawie ukończone kino / Pozanowa lub Poza _Nowa / i zaręczam ci że wcale nie odbiega od ,, multiplexowych '' standardów , a i za jakiś czas / bliski / spodziewać się można starania o zakup projektora cyfrowego do filmów 3D, Maniek zapowiada także trochę filmów komercyjnych . Miło zaskoczony także jestem nową w pełni wyposażoną salą widowiskową gdzie wraz z MDK organizujemy w piątek koncert Jamala . W temacie kultury także przez duże K ci którzy chcieli -to w zeszłym roku zaspokoili swoje gusta . Andrzeju P - czy ty widzisz te zmiany i jesteś z nich zadowolony ?, czy może jeszcze jakieś sugestie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Robert Gruszecki pisze:
Miło zaskoczony także jestem nową w pełni wyposażoną salą widowiskową gdzie wraz z MDK organizujemy w piątek koncert Jamala . .

Robert i tu mam pytanie. Dlaczego TY, a nie MDK samodzielnie? Czy w MDK już nie ma animatorów kultury, w końcu MDK ma ogromne doświadczenie i tradycje w organizowaniu koncertów. Wiem oczywiście ze masz do tego prawo i cieszę się, że koncert jest, ale spróbuj mi wytłumaczyć, dlaczego potrzeba osoby z zewnątrz (na warunkach komercyjnych), aby Jamal zagrał w Zgorzelcu.

Robert Gruszecki pisze:
W temacie kultury także przez duże K ci którzy chcieli -to w zeszłym roku zaspokoili swoje gusta . Andrzeju P - czy ty widzisz te zmiany i jesteś z nich zadowolony ?, czy może jeszcze jakieś sugestie.

Nie zapominaj Robert, że są właśnie gusta i guściki, więc nie wszystkich jesteś w stanie zaspokoić. Na Twoje pytanie, które mi zadasz: "a czego oczekujesz" odpowiem, nie wiem. Jeśli odbiorcy kultury tej niskiej, czy tej przez K sami decydowaliby o repertuarze to będzie nuda... Gdzie element zaskoczenia. Jamal w moim przypadku :smt023

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Muszę ciż zaskoczyć :lol: ten koncert jak i część poprzednich były właśnie organizowane przy współpracy z MDK - gdyby nie ich chęć pomocy i zaangażowanie - po prostu koncertu by nie było - zbyt drogi . Właśnie łączenie sie w takich sytuacjach jest oznaka rozumu bo wspólnie można zrobić więcej i lepiej . W moich zadaniach łączę sie także z innymi stowarzyszeniami i nawzajem sobie nie wypominamy kto ma być na 1 widocznym miejscy - robimy / mój kolega mówi zapie...../

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
Andrzeju P - wczoraj widziałem prawie ukończone kino / Pozanowa lub Poza _Nowa / i zaręczam ci że wcale nie odbiega od ,, multiplexowych '' standardów , a i za jakiś czas / bliski / spodziewać się można starania o zakup projektora cyfrowego do filmów 3D, Maniek zapowiada także trochę filmów komercyjnych . Miło zaskoczony także jestem nową w pełni wyposażoną salą widowiskową gdzie wraz z MDK organizujemy w piątek koncert Jamala . W temacie kultury także przez duże K ci którzy chcieli -to w zeszłym roku zaspokoili swoje gusta . Andrzeju P - czy ty widzisz te zmiany i jesteś z nich zadowolony ?, czy może jeszcze jakieś sugestie.

Robert, a ja Ci zaręczam, że temat od strony technicznej znam z bardzo bliska. Twój nadmiar optymizmu w porównywaniu remontowanej sali do multipleksowych standardów jest nieco na wyrost, co ja Tobie zaręczam.
Faktem jest, że wykonano remont samej sali, zastosowano materiały dźwiękochłonne na ścianach i przygotowano salę pod nowoczesne nagłośnienie, ale to nie zmieni rozmiaru samej sali, która z gumy nie jest, podobnie jak ekran, którego rozmiaru też nie zmienisz, jak też nie zainstalujesz tak nowoczesnych i wygodnych siedzeń (choć tym obecnym naprawdę niewiele brakuje). Nie chcę tutaj dyskredytować faktu, że w porównaniu do tego co było do chwili obecnej, jest to jakościowy skok z lat 60-tych, ale na razie w końcówkę XX wieku, a nie w XXI w. W dalszym ciągu nie ma mowy o wyświetlaniu najnowszych produkcji w 3D, bo do tego potrzebny jest sprzęt cyfrowy, a jest tendencja w obecnym Kinie, do takich właśnie produkcji, i na takie filmy ludzie chcą najbardziej chodzić.
Chwała Mańkowi za chęć wyświetlania w dalszym ciągu obok kina komercyjnego ambitnych produkcji, ale na takie projekcje nie zapełnisz sali kilka razy w tygodniu, a nowoczesną komercją i owszem, nawet w Zgorzelcu.
Tak jak napisałeś, miejmy nadzieję, że w obecnym roku miasto wpisze do budżetu remont "zaplecza", które jest sercem kina, a któremu oprócz projektora cyfrowego, notabene niezbyt taniego urządzenia, taki remont jest wysoce potrzebny, o czym z pewnością doskonale wiesz.
Jeżeli pytasz mnie o moje osobiste odczucia, to powiem Tobie, że zadowolony jestem w połowie. Dlaczego?, masz napisane wyżej.
Zależy z jakiej perspektywy patrzymy na zagadnienie. Szklanka może być w połowie pełna lub do połowy pusta ;)
Pozdrawiam. Amen.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dr. Dre pisze:
PiTeK pisze:
Burmistrz był bardzo zainteresowany zakupieniem takiego lodowiska. W 2009 roku otrzymałem od różnych firm cenniki. Założyłem, że interesuje nas 150m2 lodowisko (jednocześnie na tafli może być około 30 osób) dla naszego miasta. Koszt około 200 tyś zł netto. W tym roku Przewodniczący Rady Miejskiej zwrócił się do mnie z pytaniem o koszt budowy lodowiska tradycyjnego tzn. mrożenie wody etc. Podawano mi kwoty od 400tyś do 600tyś. Do tej kwoty należy dodać koszty utrzymania. Rozważaliśmy również możliwość wypożyczenia syntetycznego lodowiska na czas ferii zimowych. Po otrzymaniu ofert wyliczyłem, że koszt wypożyczenia + koszty związane z ochroną , media to około 200tyś zł.

Odrobinę wysiłku, sprzyjająca aura i juz 200 tysi zaoszczędzone. czasem jednak trzeba oderwać się od "procedur, Internetu, paragrafów i całej tej biurokracji" i przypomnieć sobie nasze stare dobre patenty. Szkoda, że nie da się tak ze wszystkim. ....

Prawdą jest to, że w Zgorzelcu jest zapotrzebowanie na taki rodzaj sportu. Pomysł uważam za trafiony i życzę wytrwałości pomysłodawcy i "budowniczym" :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

jakie punkty byście dodali do regulaminu lodowiska? temat może już nieco za nami, ale na przyszły rok będzie jak znalazł :)
może coś pominięto? :o

powiększony regulamin można przesuwać strzałeczkami z klawiatury

Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, 16:25 przez Chuck Norris jr, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.