Tryc - co miał Burmistrz na myśli pisząc o podniesienie standardu obslugi petentów
Aniszkiewicz - mam pytanie do panu operacyjnego ... zagospodarowanie zbiornika Czerwona Woda z urządzoną zielenią - jest tam opracowanie koncepcji - chciałbym przypomnieć, że temat poruszałem na sesji jak się zaczęła kadencja - Burmistrz nie wyraził zgody na przedaż terenu bo jest przygotowywana koncepcja.
Przewodniczący stale pospiesza radnych... pewnie nie chce podpaść księdzu
Aniszkiewicz kontynuuje - Czerwona Woda nadal jest zamknięta - myślałem, ze kooncepcja już jest, a tymczasem nic się widać w tej sprawie nie dzieje. -Po trzech latach nadal jest brak opracowania. Dlaczego? Strategia przyjmie wszystko, ale powinno być sprawozdanie z realizacji strategii, wówczas mielibyśmy porównanie.
Czułowska - przypomnę temat bo niejednokrotnie się pojawiał. Być może koncepcja yłaby sporządzona , gdyby nie fakt, że nie podjęto działań z ustalenie właściciela zbiornika Czerwona Woda - problem był z ustaleniem granic czy cały zbiornik będzie należał do miasta czy wydzielona "po dnie rzeka" także czy wyspa będzie podlegała komunalizacji czy będzie własnością gminy miejskiej. Myślę, ze w tym miesiącu temat zostanie zamknięty.
Aniszkiewicz - rozumiem, że na pierwszej sesji to 3 lata zabrała sprawa ustalenia właściciela. Na komisjach spotykaliśmy się, a koncepcji nadal nie ma. W budżecie nadal nie ma środków. Pytanie - czy w tej kadencji zacznie coś się dziać, bo wszystko popada w ruinę?
Przewodnczący - zarzuty są niesłuszne
Aniszkiewicz - al;e Pan nie jest organem uchwałodawczym
Przewodniczący - dopóki to nie nastąpiło nie było możliwości podjęcia działań
Baranowksi -chce odpowiedzieć na pyt Aniszkiewicza - tak przez 3 lata trwa ło to ustalanie. Poprzedni dzierżawca który korzystał z obiektu przez 10 lat nieodpłatnie to sprzęt znajdujący się na działce, który Pana zdaniem jest dewastowany nie jest miejski.
Dołkowski: jaki jest sens nad tym zarządzeniem burmistrza? co się zmieniło, jeżeli dobrze pamiętam to plan przyjmowaliśmy uchwałą. W zeszłym i w tym roku jest to zarządzenie burmistrza, jeżeli tak, to pytam dlaczego nie jest to przyjmowane uchwałą.