z8k pisze:
Jacy kibice taka gra

A takie piękne sondaże kilka lat temu były robione, z których to niby wyszło, że nieważne w której lidze ale hala zawsze będzie pełna

Myślę, że źle sformułowana teza – otóż jaka gra zespołu, a przede wszystkim wola zwycięstwa, na taki doping zespół zasługuje..
Niedobrze mi się robi jak się co poniektórzy zachwycają „wspaniałą” grą z Inowrocławiem, ponieważ takowej nie było. Było bieganie za piłką i gra na siłę pod kosz do MW. Zero koncepcji, zero kreatywności i zero woli osiągnięcia czegokolwiek. A skoro tak do meczów podchodzą zawodnicy (a przynajmniej ich większość) to nie chce mi się zdzierać dla nich gardła ani nawet klaskać.
Osobiście uważam, że na ostatnim spotkaniu, po przegranej z Polonią zasłużyli sobie na cichy mecz. I chociaż wiem, że to nie przejdzie, bo zaraz zostanę skrytykowany, że kibicować umiem tylko jak jest dobrze, to uważam, że po wczorajszym meczu właśnie na trybunach powinna zapanować cisza. Przynajmniej na 1 kwartę.
To nie jest tak, że ten zespół nie umie grać, ponieważ pokazali to niejednokrotnie, stawiając trudne warunki zespołom europejskim, jak i będącemu w bardzo dobrej formie Prokomowi. Niestety, większość spotkań nasi grajkowie wydają się traktować jak pańszczyznę – przyjść, poklepać, zgarnąć kasę. Zero serca włożonego w grę. Niestety to tylko my przeżywamy jak oni przegrywają.
Obawiam się, że trzeba przyzwyczajać się do myśli, że Turów staje się przeciętniakiem PLK i dopóki nikt nie weźmie tego co się dzieje w Zgorzelcu mocno w ryzy cały ten sen o mistrzostwie pęknie jak bańka mydlana..
Przykre jest, że jedyne co możemy to snuć teorie i domysły nie mogąc cieszyć potęgą Turowa, która jeszcze tak niedawno byliśmy.. Na otarcie łez polecam wszystkim całkiem udanie sklejony kawałek historii, którą przynajmniej możemy się poszczycić i być z niej dumni -
http://www.youtube.com/watch?v=2IBdR9HoeSM