Dzisiaj jest 22 maja 2025, 13:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Turow jest slabszy od AZS i to bylo widac golym okiem z taka gra to nie ma co marzyc o grze w finale , Urlep jest moim zdaniem do zwolnienia duzo gada a postepow nie widac gdyby to byl poczatek sezonu juz by z tym bilansem wylecial , Lloyd mnie nie przekonuje w stali wszystko pod niego bylo dlatego takie staty mial

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

DragisA pisze:
Grengo skoro apelujesz do prezesuńcia

Może nie apeluję, ale chcę pewnej Jego konsekwencji w działaniach. Skoro Obradowić wyleciał przy bilansie, jaki wskazałem, to co robi tu jeszcze El Furioso? Chcę pokazać, że w obecnej sytuacji P.Turkiewicz jest chyba jedyną alternatywą dla naszej drużyny, bo jak się uda, to chwała i cześć, ale jak się nie uda, to zawsze można powiedzieć, że młody i go nie słuchali. Tak, czy tak, pupka uratowana.

DragisA pisze:
ciche dni i kwasy El Profesorre z El Furioso mają już chyba za sobą?

oj chyba jednak nie... minuta, czy półtorej dla gościa, który na treningach pokazuje się tak jak 10 lat temu, to chyba odrobinę za mało. Przecież w takim czasie Adam i nie tylko On, nawet nie ma szans na wejście w mecz (o rozgrzaniu się nie mówiąc).

tur16 pisze:
to jest albo odpuszczenie (w przypadku finału nie wchodzi to w grę) albo fakt, że nasi pokazali, że potrafią..

a ja byłbym nawet skłonny powiedzieć, że to nie było odpuszczenie, to było pokazanie, że jak chcemy, to potrafimy, ale aby tak było, to w tej machinie, jaką jest drużyna wszystkie tryby muszą pracować idealnie (takimi trybami są zawodnicy ale i trenerzy). Można by rzec, że jak nie smarujesz, to nie jedziesz, ale Turów chyba słynie w tej lidze z tego, że jako jeden z nielicznych klubów smaruje i to nie źle.

Tytuł:
pismak
pismak

Wujo i Urlep mają kwasy za sobą? a to ciekawe, bo ja powiedziałbym coś całkiem innego. Moim zdaniem kwasy mogą się skończyć, bo Wójcik jest w gazie (widać na treningach i np. na meczu z Poznaniem, gdzie dostał minuty) a Urlep jest wypalonym trenerem bez pomysłu na cokolwiek. Dlatego Wujo dalej będzie siedział na ławie i miał Urlepa w d... a Urlep będzie myślał, że to on jest gość, bo nie wpuszcza Wójcika na boisko.
Tylko, że łysy zapomniał chyba, jak kilka lat temu błagał Adama, żeby ten wrócił do kadry... czyżby nagle się odkochał? jak dla mnie łysy to już gość skończony, który nic wielkiego już nie osiągnie. Stracił szacunek zawodników. Bo opieprzać w swoim stylu to on może gówniarzy, a nie zawodników takich jak Wójcik, Wright, Gray czy Roszyk, Witka, Chylu, Wysocki czy Johnson...

URLEP OUT!!! Turek come back and help us!!! NOW!

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Klub powoli powinien myslec o nowym sezonie bo mam niestety wrazenie ze w tym juz niczego ciekawego nie bedzie ... Mam tylko taka nadzieje ze Brandon Wallace zostanie bo tylko on i Wright zasluguja na bycie w tej druzynie ...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Zapomniałeś o Gray'u od kilku meczy widzę u niego zaangażowanie. Chce mu się walczyć. Jakoś super rozgrywajek ze stalówki nic na razie nie pokazał. Nadal Gray jest no 1.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Jego konsekwencji w działaniach. Skoro Obradowić wyleciał przy bilansie, jaki wskazałem, to co robi tu jeszcze El Furioso?

Tok myślenia masz dobry , ale patrząc z drugiej strony nie można zmieniać trenera co 2-3 miesiące. Turkiewicz jest dobra alternatywa pracował przy dobrych trenerach i nie poddaje się presji co pokazał.To jest fakt niezaprzeczalny. Ale bez podniety , Urlep ma tą swoją mentalność że u niego do końca nie wiadomo co siedzi w głowie ,a pomysły u niego rodzą się predko.

Co do El Profesorre cały czas twierdzę ( mimo że wku...a mnie jego pazerność na kasę ) ze on się obudzi na ewentualnych PO. I zobaczymy te jego "3".

Cytuj:
Lloyd mnie nie przekonuje w stali wszystko pod niego bylo dlatego takie staty mial

Lloyd jeszcze nie wie co ma robić dokładnie , bynajmniej mam takie wrażenie.
Bankowo się sprawdzi , ciągnął Stalówkę z efektem więc i u nas będzie ok.

Cytuj:
Mam tylko taka nadzieje ze Brandon Wallace zostanie bo tylko on i Wright zasluguja na bycie w tej druzynie ...

Od jakiegoś czasu mam wrażenie ze zostanie także Urlep. Bo jego transfery wskazują na budowę powolną budowę składu na następny sezon.
Co do graczy których warto by zostawić to oczywiście Wright ( niestety to nie możliwe jest ) , B.W oczywiście TAK , "Magic" jeśli nie spadnie forma także mile widziany , oraz Wysocki ( jedyny który pokazał wielkie emocje po przegranej choćby na ostatnim meczu ) który angażuje się w każdy mecz jak tylko może.
Oczywiście warto także pilnować Bochna.

Tytuł:
pismak
pismak

Pamietam dyskusje przed sezonem o Urlepie w kontekscie bycia naszym trenerem. Nie chce mi sie grzebac w tamtych postach, ale kolata mi sie w glowie stwierdzenie - "a nie mowilem"....

To jest obrona? To jest atak? To jest nowoczesna koszykowka? Mialy wystarczyc dwa miesiace na ulozenie druzyny i co...?

A mowilem, zeby porozmawiac z Sieminskim nt. Urlepa... No ale co tam, magia nazwiska wciaz dziala.... tylko rzeczywistosc nie chce sie dostosowac do tej magii...

Pawel Turkiewicz w zeszlym sezonie byl DUZO bardziej przekonujacy niz Urlep obecnie.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Zapomniałeś o Gray'u od kilku meczy widzę u niego zaangażowanie. Chce mu się walczyć. Jakoś super rozgrywajek ze stalówki nic na razie nie pokazał. Nadal Gray jest no 1.

Masz racje , zapomnialem o nim . A taki Gray na obwodzie to ciekawa opcja , dlatego ja mam nadzieje ze Loyd zacznie grac odwaznie ( mam takie wrazenie ze on sie stracha przed podjeciem odwazniejszych decyzji ) Grajac w poprzednich meczach u innego pracodawcy wchodzil smialo pod kosz a u nas ? 3 kroki do przodu i 5 w tyl ... Jak dla mnie to na playoffy bedzie gotowy ... ale co z tego jak nam jest potrzebny teraz...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

grengo pisze:
chcę pewnej Jego konsekwencji w działaniach. Skoro Obradowić wyleciał przy bilansie, jaki wskazałem, to co robi tu jeszcze El Furioso

tylko weź pod uwage ze Obradovic sam kompletował ten zespół i nie mógł go poukładać, Urlep ma trudniejsze zadanie bo musi ułożyć Drużynę budowaną przez kogo innego, pociągał swoich zawodników i teraz dajmy mu czas. ocenimy go po sezonie bo najważniejsza jego część dopiero przed nami więc pohamujmy pochopne oceny

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Szybka prasówka:

P. Okafor: Mr. Wright to świetny zawodnik
http://www.sportowa.com.pl/klub/aktualn ... y-zawodnik

PGE Turów Zgorzelec w sobotę powalczy o pierwszą trójkę
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/artykul ... egoria=646
aby myśleć o victorii w starciu z "Renigastami" niezbędna będzie taka oto postawa
Obrazek
Garda wysoko i pały w górę Panowie !!!

Reprezentant Niemiec chwali PLK
http://sport.tvp.pl/koszykowka/polska-l ... chwali-plk

Świeży podcast
http://plk.pl/?sub=news&id=6306

Ostatnio zmieniony 23 lut 2010, 11:56 przez DragisA, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

Sezon co prawda zakończy sie za ok 3 miesiące ale prawdopodobnie dla nas niestety może się okazać że dużo wcześniej.Osobiście nigdy nie byłem zwolennikiem zatrudnienia Urlepa i nie sądziłem , że znajdzie on robotę kiedykolwiek w Zgorzelcu.Filipowski pokazał mu miejsce w szeregu dwa razy i to powinno naszym włodarzom wystarczyć .Nie ma chemi w drużynie i właśnie chyba to jest głównym problemem że grarmy tak jak gramy.Bez walki nie wygramy nic w tej słabej lidze.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

- nawet jak warsztat trenerski Urlepa jest niewystarczający, to i tak lepszy/ większy niż Turkiewicza. Poza tym Turkiewicz nie spełnia w tym sztabie roli gońca i chłopca do podawania bidonów. Urlep się z nim konsultuje i Turkiewicz też bez winy nie jest.
- nie zapominajmy, że jak I trenerem w Turowie był Turkiewicz, w składzie był Tyus Edney. Gdyby nie On nie byłoby srebra

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

a ja wierze w miejsce w pierwszej 3...i wierze ze sezon sie zakonczy dla nas pozniej niz za 3 miesiace...a mianowice wraz z ostatnim meczem plk w tym sezonie ;)
)

Tytuł:
obserwator
obserwator

mecz z Polphą jest o być albo nie być w finale. jak przegramy to półfinał pewnie z Asseco. a tutaj przy obecnej formie nas nie widzę.
Tur16 to nie Urlep prosił Adama o powrót. Takiego tematu nie było. To Katzurin poprosił o powrót Wójcika po losowaniu grup Eurobasketu. trochę nakęciłeś
Loyd potrzebuje wg. mnie trochę czasu. Na pewno Gray lepiej by grał an dwójce. Za wolno kreuje akcje. W parze z Loydem i może własnie z Wójcikiem pod koszem gra wyglądała by lepiej. Urlep strasznie forsuje Wallace'a ,który ani nie ma wielkiego repretuaru zagrań w ataku ani nie dysponuje rzutem z dystansu. Pod koszami postraszy ale to nic wielkiego na dobrze ułożony zespół. Witka też nic nie pokazuje. Graczy masa ,a z żadnego poza Wrightem dobrego pożytku. Teraz szkoda,że w klubie nie zdecydowali się na pozostawienie Drobnjaka.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

jojo pisze:
Tur16 to nie Urlep prosił Adama o powrót. Takiego tematu nie było.

Pewnie wiesz lepiej niż sam Wujo :lol:

jojo pisze:
To Katzurin poprosił o powrót Wójcika po losowaniu grup Eurobasketu.

Ależ to chodzi o sytuację sprzed kilku lat, a nie teraz...

Ale nie chodzi mi o to, by się teraz spierać kto wie lepiej, czy więcej. Jedno jest pewne - wewnątrz całego teamu jest "mięcho" i dopóki nie zostanie ono zjedzone, dopóty będziemy oglądać mecze dobre przeplatane meczami kompromitującymi zespół i nie tylko.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.