ok, po kilku meczach mozna powiedziec, ze Johnson jednak nie bedzie taka gwiazda, na jaka niektorzy juz go kreowali. Jezeli jego kogucia waga przeszkadza mu w masowaniu sie z Okaforem, to ja boje sie myslec co zrobi z nim Burell, Jagla, Dunn, Sullivan czy chocby Hrycaniuk do spoly z Lapeta. To jednak zupelnie inna polka, zarowno pod wzgledem umiesnienia, jak i ogolnych umiejetnosci. To raz. Dwa, ze jak czytam o konflikcie AW z AU to mi sie smiac chce. Nie dlatego, ze w to nie wierze. Moj smiech to smiech rozpaczy. Jezeli AW faktycznie jest w gazie, a slychac zewszad ze tak wlasnie jest, to AU odpier*ala najzwyklejszy w swiecie sabotaz nie wpuszczajac go na parkiet. Tak jak ktos wczesniej pisal - nic mnie nie obchodzi ze Urlep ma ciche dni z Wojcikiem, ja oczekuje walki i zaangazowania na boisku, a do jasnej cholery jak mam je zobaczyc, jezeli KAPITAN druzyny buntuje zawodnikow przeciwko trenerowi? Szlag mnie trafia jak pisze te slowa, ale prawda wyglada smutnie...
Kolejna kwestia to to, ze Loyd na dzien dzisiejszy to niewypal. Nie wiem czy tylko ja mam takie wrazenie, ale za kazdym razem kiedy widze go na parkiecie JL wyglada tak, jakby za przeproszeniem mial sie zaraz zes*ac, tak jest zestresowany. Nie odmawiam mu ambicji, bo chlopak sie stara, ale przenosiny ze Stalowki to mogl jednak nie byc najlepszy pomysl. Jemu ewidentnie nie odpowiada rola, w jakiej u nas wystepuje. Albo Urlep da mu kredyt zaufania i wypusci go w S5 na przynajmniej 20 minut gry, albo nerwy zezra Loyda juz do konca i bedzie kompletnie bezuzyteczny na playoff. Tak mysle. No i Glavas... po jaka cholere go do nas sprowadzono - nie wiem. Tak jak w przypadku Rindina - kolejna morda do wykarmienia za to, ze jest. Sorry, ale jezeli w przypadku kiedy trzeba gonic wynik i potrzebne na gwalt sa celne rzuty zza luku, a w rotacji wyprzedza go Bochno-zadaniowiec-od-obrony, to ja naprawde nie potrafie zrozumiec idei tego transferu. Po sezonie sie go pozbeda, zreszta pewnie tak samo jak Rindina (o ile prawda jest to co mowil Adrom w trakcie transmisji, ze jest klauzula mowiaca o mozliwosci rozstania sie po tym sezonie), bo ja naprawde nie wierze w tego zawodnika. Jak on ma sie cos uczyc i rozwijac, jezeli on nawet nie trenuje? Czyli ze nastepny sezon tez ma byc na nauke? To ja wole Jarmakowicza, ktory ta nauke z dobrymi efektami pobiera juz teraz. W dodatku mam nadzieje bedzie jeszcze Leonczyk, ktorego pozbycie sie uwazam za jeden z najwiekszych bledow kadrowych. Co jeszcze... Wallace. Sorry, ale niech on nie rzuca za 3. To ze czasem cos mu przypadkiem wpadnie jeszcze nie znaczy, ze on potrafi dobrze ciepac zza luku. On jest potrzebny pod koszem a nie na obwodze. Nie ma pozycji dla niskich i BW zmuszony jest rzucac? No i czyja to wina? Bo ja bym powiedzial ze rozgrywajacych i/lub zlego ustawiania sie obwodowych...
ech, dobra, sam siebie zdolowalem, trzeba isc sie teraz jakos rozweselic.
|