bonzo23xd pisze:
Skoro idziemy tym tropem to około 40 % kibiców zostałoby wyprowadzonych.
To że wielu kibiców jest po paru piwach to chyba żadna tajemnica ale nie wiedziałem, że aż tyle osób wnosi alkohol na halę. Jeżeli to norma to przepraszam

Byłem na meczu i przyglądałem się transparentom wywieszonym nad sektorem KK. Podziękowania dla Witki wisiały do końca meczu. Drugi transparent „dziękujący” prezesowi zwinęli sami kibice. Nikt im tego nie zmuszał. Przyznaję, że samej akcji z transparentem po drugiej stronie nie widziałem. Widziałem tylko jak Manix wracał się po coś w miejsce gdzie wcześniej stał a za nim szedł szef ochrony. Po chwili Manix trąbiąc trąbką szedł w kierunku wyjścia a szef ochrony nadal szedł za nim. Z relacji osób, które słyszały ich rozmowę przy kasie basenu wynikało, że poszło o to że był pijany i któryś z wyprowadzonych chłopaków miał alkohol przy sobie.
Nie bawię się w żadnego obrońcę. Chcę jedynie aby łamanie przepisów obowiązujących na obiektach sportowych nie było traktowane na równi z protestem kibiców wobec zarządu klubu. Co do pierwszego ochrona zawsze powinna reagować. Co do protestu to każdy ma do niego prawo i kibice powinni korzystać z tego prawa w sposób mądry. Powinniście usiąść i dogadać się bo samymi transparentami chyba tej sprawy nie załatwicie. "Nie wylewajcie dziecka z kąpielą". Psując wizerunek naszego klubu w mediach możecie również zniechęcić sponsorów, zawodników, trenera do podpisania umowy na kolejny sezon.