Dzisiaj jest 09 cze 2025, 13:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Oczywiście że istnieje , w ten czwartek mam spotkanie z moimi harcerzami w tej sprawie i myślę że gdzieś za miesiąc podamy program . Chciałbym aby osoby które dostana statuetkę ,,GITARY'' miały możliwość występu także na innych ,, poważnych '' festiwalach , ale zobaczymy co się da z tym zrobić .
I już zaczynam szukać sponsorów !!!! czy może ktoś byłby chętny ? Program tak przygotujemy aby był to jeden z głośniejszych festiwali - oczywiście na miarę naszych harcerskich możliwości :smt023 .

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A tu wspomniane przez Roberta fotki z koncertu Cree

Ps. Alex! Ograniczyłeś liczbę załączników? :roll:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Chłopaki świetnie grali,... :smt023 :smt023 :smt023
Nieco zdziwiło mnie, dlaczego scenka, na której występowali, była po lewej stronie od drzwi wejściowych, a nie jak "drzewiej" bywało - centralnie na przeciw wejścia.
Jakoś poprzedni układ bardziej mi się podobał, ale zapewne obecny (co jest dla mnie póki co tajemnicą), spowodowany był jakimiś istotnymi czynnikami... (Robert??? :smt064 )

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Chłopaki świetnie grali,...
Pełna zgodność! Moim zdaniem (nie tylko zresztą moim :roll: ) Trochę nietrafiony był pomysł z posadzeniem publiczności na krzesełkach, przy tego rodzaju muzyce ;) I takie moje prywatne spostrzeżenie: część publiczności (znaczna część) przychodzi na występy Bastka (czy to z Cree, czy z Bartkiem Miarką) przychodzi na koncerty nie dla muzyki, którą on gra i prezentuje, ale przez pamięć po jego Wielkim Ojcu, jest to w pewnym sensie zrozumiałe, zwłaszcza, że wokal podobny i muzyka też :) Ale mi osobiście, na miejscu Bastka byłoby przykro obserwować przez cały swój koncert, w miarę dobrze bawiącą się publiczność, podrygującą na krzesełkach, dopiero jak na bis chłopaki zagrali kawałki Ryśka i Dżemu, ludzie poderwali się z krzesełek i na stojąco oblegli scenę, niektórzy nawet składali solenne pokłony do samej ziemi :roll: Na pewno z jednej strony miłe jest, to że ludzie pamiętają nieodżałowanego Ryśka, ale też miło by chyba było Bastkowi, gdyby przy następnym występie Cree ludziska szaleli równie na jego kawałkach jak i kawałkach Dżemu 8)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
Ale mi osobiście, na miejscu Bastka byłoby przykro obserwować przez cały swój koncert, w miarę dobrze bawiącą się publiczność, podrygującą na krzesełkach, dopiero jak na bis chłopaki zagrali kawałki Ryśka i Dżemu, ludzie poderwali się z krzesełek i na stojąco oblegli scenę, ...

Myślę, że Sebo jest świadomy tego, że chyba na zawsze pozostanie w cieniu wielkiego ojca. Moje pokolenie wychowało się na muzyce Dżemu (sam byłem bodajże na ostatnim koncercie Ryśka w katowickim "Spodku" - po kilku miesiącach zmarł), dlatego nie dziw się, że Bastek stanowi dla nas coś w rodzaju łącznika z Ryśkiem - bądź co bądź ikoną polskiego bluesa wiążącą się z tysiącem cudownych wspomnień. Myślę, że chłopak doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Fakt, iż nosi nazwisko znamienitego muzyka stanowi swojego rodzaju przekleństwo - ponieważ niemal wszyscy porównują go do zmarłego, wielkiego ojca - z drugiej jednak strony stało się dla młodego Riedla przepustką otwierającą drzwi koncertowych desek.
Jedno jest pewne - młody Riedel jest ambitnym gościem a jego muzyka ma duszę - może więc z podniesionym czołem poddać się wszelkiej krytyce i porównaniom do muzyki którą tworzył jego wielki tata. :smt023
Rozmawiałem z młodym chłopakiem z Bogatyni, początkującym muzykiem i ze zdziwieniem zmieszanym z ogromną radością odnotowałem fakt jego fascynacji muzyką Dżemu. Fajnie, że młode pokolenie również słucha tej muzyki i docenia znaczenie Dżemu dla historii polskiego rocka.

Jedno jest wszak pewne, kiedy Bastek ponownie zawita do Zgorzelca - znowu przyjdę go posłuchać... :D

ps. Tak a propos młodego bogatynianina,.. tak sobie pomyślałem, że dawniej to miasto wyróżniało się w regionie jako inkubator "niespokojnych dusz". Ciekawe czy wciąż jeszcze tak jest....?

Ostatnio zmieniony 12 mar 2010, 21:06 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Bastek stanowi dla nas coś w rodzaju łącznika z Ryśkiem - bądź co bądź ikoną polskiego bluesa wiążącą się z tysiącem cudownych wspomnień
przekorny pisze:
Fakt, iż nosi nazwisko znamienitego muzyka stanowi swojego rodzaju przekleństwo - ponieważ niemal wszyscy porównują go do zmarłego, wielkiego ojca
W pełni się z tym zgadzam i nie neguję tego :) nawet to jestem w stanie zrozumieć :) Jednak uważam, że Bastkowi i jego twórczości należą się nieco większe (porównywalne z tymi, kiedy śpiewa piosenki Dżemu) spontaniczne reakcje publiczności, zwłaszcza, że jak to Ująłeś:
przekorny pisze:
Jedno jest pewne - młody Riedel jest ambitnym gościem a jego muzyka ma duszę - może więc z podniesionym czołem poddać się wszelkiej krytyce i porównaniom do muzyki którą tworzył jego wielki tata.
niestety (moim zdaniem, i co zaobserwowałem podczas jego występów) nie towarzyszy tak samo spontaniczna reakcja publiczności, gdy śpiewa swój repertuar :roll: Poprostu obserwuję, że ta dusza jego muzyki uwydatnia się wśród publiczności mocniej, kiedy Bastek jedzie Dżemem :| A skoro nie ustępuje swą muzyką, to powinno być "prawie" po równo podczas utworów Cree jak i Dżemu :) Co nie zmienia faktu, że Cree jest mocne, tak samo jak dawny Dżem 8)

[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 9:50 pm ]
przekorny pisze:
Rozmawiałem z młodym chłopakiem z Bogatyni, początkującym muzykiem i ze zdziwieniem zmieszanym z ogromną radością odnotowałem fakt jego fascynacji muzyką Dżemu. Fajnie, że młode pokolenie również słucha tej muzyki i docenia znaczenie Dżemu dla historii polskiego rocka.
Ten Koleżka przyjechał sam na koncert (bo kumple nie mieli na bilet) i w późnych godzinach nocnych udał się do Bogatyni... piechotą :roll: z nadzieją, że złapie po drodze stopa ;) a gdyby nie... to nie zrażało go to, stwierdził, że do poniedziałku ma czas i zdąży dojść :) (szacun!)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Odejdę o tematu prowadzonej przez Was polemiki i napiszę coś w temacie. Otóż w dniu wczorajszym miało miejsce fajne wydarzenie w Kuźni. Odbyła się tam gala i wręczenie nagród w plebiscycie na człowieka roku 2009 organizowana przez konkurencyjny portal. Celowo nie piszę nazwy. Sama gala była świetną imprezą zorganizowaną przez organizatorów plebiscytu, ale to co po niej nastąpiło w drugiej sali przerosło moje wszelkie oczekiwania. Powiem tak: było upojnie i w świetnej konwencji. Rewelacją okazał się pomysł "szwedzkiego stołu", bo to doprowadziło do przemieszania się uczestników gali. Robert szacunek za zorganizowanie świetnej imprezy.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dzięki grengo za ciepłe słowa o Kuźni , jednakże chciałem zaznaczyć iż organizatorem tej imprezy był portal http://www.zinfo.pl/ , my w tym jedynie zadbaliśmy o smaczne jedzenie o którym piszesz.

A teraz parę fotek z koncertu Wolnej Grupy Bukowina , koncert był super !!!!!

W piątek koncert grupy AKURAT http://www.akurat.pl/

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Robert - gratulacje za ruszenie z kopyta z koncertami - fajnie, że u nas w końcu coś się dzieje :) Chętnie wpadłabym na Akurat - ale akurat nie mogę :) Organizuj dalej - a pewnie kiedyś w końcu dam radę się wyrwać na jakąś fajną imprezkę

pozdrowienia dla wszystkich "Kuźniaków"

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
Dzięki grengo za ciepłe słowa o Kuźni , jednakże chciałem zaznaczyć iż organizatorem tej imprezy był portal http://www.zinfo.pl/ , my w tym jedynie zadbaliśmy o smaczne jedzenie o którym piszesz.

Co nie zmienia faktu, że było Ok! Jednak jak pewnie wiesz najważniejsza na takich imprezach jest atmosfera, a tę tworzą ludzie, którzy znaleźli się wspólnie dzięki zinfo.pl w jednym miejscu i jednym czasie i jak pokazują wspomnienia była to właściwie dobrana grupa ludzi.
Jeszcze raz pozdrawiam i czekam na odzew w sprawie GITARY 2010'.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Przed piątkowym koncertem grupy akurat o 19,30 wystąpi zespół bluesowy the TWISTERS , plakat mam stary także na datę się nie patrzcie .Zaczynamy o 18.00

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

W piątek w Kuźni koncertowała grupa Akurat, dając publiczności niezłą dawkę pozytywnej energii :) Fakt, który powinien cieszyć, to duża frekwencja młodzieży, która nie często jest widziana w takich ilościach w Kuźni ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Matko, jakie te zdjęcia technicznie są słabe...Cienie, jakieś kable w kadrze, w ogóle zdjęcia są ciemne...Kto robił te zdjęcia? Fajny lokal, impreza, a zdjęcia niestety tego nie oddają... :-?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Matko, jakie te zdjęcia technicznie są słabe...Cienie, jakieś kable w kadrze, w ogóle zdjęcia są ciemne...Kto robił te zdjęcia? Fajny lokal, impreza, a zdjęcia niestety tego nie oddają... :-?

No przecież kopyrajty są turkowe, więc skąd pytanie o autora? ;) :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Matko, jakie te zdjęcia technicznie są słabe...
A ktoś pisał, ze będą technicznie mocne? :roll:
Dr. Dre pisze:
jakieś kable w kadrze, w ogóle zdjęcia są ciemne...
Grali na prąd to i są kable :D a ciemne, bo i nie było tam jasno :)
Dr. Dre pisze:
Kto robił te zdjęcia?
Ja :grin:
Dr. Dre pisze:
Fajny lokal, impreza,
Wnioskuję, że Byłeś też na tej imprezie :roll: Więc może wrzuć swoje fotki, jeżeli robiłeś, może Twoje lepiej oddadzą klimat imprezy ]:->

Ps. Arski, też robiłeś foty, może wrzucisz coś, co zadowoli Doktorka :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 40  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.