Dzisiaj jest 15 maja 2025, 0:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz - dobrze że porobiłeś te zdjęcia bo przynajmniej teraz wiem że moi harcerze dobrze poroznosili te gazetki . Właśnie dzięki burmistrzowi maja możliwość zarobić / a nie stękać/ , na obóz . Tak naprawdę to wiesz że nie wszystkie budynki maja skrzynki na reklamę i to że faktycznie czasami coś z płotu wyleci .Dystrybucja takich rzeczy przez pocztę i inne firmy dystrybucyjne wygląda w ten sam sposób .
Grzegorz istnieje jeszcze możliwość że ktoś nieprzychylny pracy harcerzy specjalnie powywalał te gazety z płotów i bram , a ty przypadkiem szedłeś i robiłeś zdjęcia .
Grzegorz a czy pójdziesz za przykładem Urzędu Miasta i dasz zajęcie w twojej firmie albo przekażesz dla nich 1 % , bo koniecznie chcą zarobić na ten obóz.

Informacja dla rodziców - Obóz Harcerski Szczepu ,, Osadników Wojskowych '' odbędzie się w terminie 27 lipca 10 sierpnia nad jeziorem w Sławie Śląskiej ,z możliwością przedłużenia gdy nazbieramy więcej pieniędzy. Obóz będzie wielopoziomowy / wiekowo/ , tematyczny - zajęcia żeglarskie , filmowe ,fotograficzne i harcerskie . Zabieramy także dzieci niezrzeszone - koszt jeszcze nieznany ale na pewno będzie przystępny .
Grzesiu podobno masz kontakty z księgowością - czy możesz zareklamować 1 % podatku dla harcerzy ze Zgorzelca ?

Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 8:30 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Robert Gruszecki pisze:
że ktoś nieprzychylny pracy harcerzy specjalnie powywalał te gazety z płotów i bram

Raczej nie.
To dzieło wiatru.
Robercie przykro mi, że harcerzy wplątuje się do politycznych działań.
Robercie na pocieszenie powiem Ci jedną rzecz.
Z reguły daję pieniądze raz w roku i to na początku na działalność charytatywną.
Jest jednak wyjątek.
Czasami w jednym z hipermarketów młodzi ludzie pomagają pakować zakupy. Pytam na co zbierają.
Oni odpowiadają, że na wycieczkę albo na obóz.
Nie pakują mi zakupów, bo to nielegalne, ale wspomagam ich finansowo bo sam kiedyś szukałem pieniędzy na wycieczki ale za komuny mieliśmy mniejsze możliwości.

Robert Gruszecki pisze:
albo przekażesz dla nich 1 %

Przykre ale zeznanie już złożyłem a moim celem 1% był ….. Szpital Zgorzelecki.
Robercie obiecuję, że w przyszłym roku Twoja organizacja będzie wzięta pod uwagę i nie zapomnę o niej.
Traktuję Twoją prośbę, jako wniosek na przekazanie części pieniędzy przeznaczonych na działalność charytatywną na Twoją organizację.

Robert Gruszecki pisze:
Grzesiu podobno masz kontakty

Każdy ma.
To nie głupie.
Robert …. Kiedyś, jak będę miał więcej czasu wrócimy do tematu, ale inaczej.
Nawet nie wyobrażasz sobie jak można pomóc harcerzom.
Popieram harcerzy.
Tylko czasu mi brakuje.

Robert Gruszecki pisze:
Dystrybucja takich rzeczy przez pocztę i inne firmy dystrybucyjne wygląda w ten sam sposób

Wiem.
Ale jak ktoś płaci swoje pieniądze, to nich śmieci ile chce.
Tutaj są pieniądze moje.

P
G
a za 244 dni

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz - roznoszenie gazet to nie jest polityczne działanie !!! tylko praca na jakiś cel w tym przypadku letni wypoczynek - proszę o nieprzeszkadzanie im w tym . To tyle z mojej strony jeśli chodzi o aferę gazetową.

Tytuł:
pismak
pismak

Robert Gruszecki pisze:
Grzegorz - roznoszenie gazet to nie jest polityczne działanie

Stwierdziłem tylko, że R. Gronicz nie potrafi nawet zorganizować właściwej dystrybucji swojej "gadzinówki", do zawartości której ustosunkuję się w późniejszym czasie.
Gdyby osoba siedząca na fotelu burmistrza rzeczywiście chciała Ci pomóc, to miałbyś dużo bardziej intratne zajęcie ale …

Robert Gruszecki pisze:
proszę o nieprzeszkadzanie im w tym

Robercie ja nie przeszkadzam nikomu.
Zobaczyłem nieprawidłowości.
My zarabialiśmy pieniądze inaczej. Zbieraliśmy ziemniaki, obcinaliśmy te zielone części buraków cukrowych, zbieraliśmy kamienie z pól. To były nasze możliwości na miarę czasów.
Robercie uświadom sobie, że to nie atak na harcerzy.

Robercie obiecałem, że pomogę Tobie i harcerzom.
Mnie cechuje działanie planowe, więc moja pomoc i efekty będą miała przełożenie dla Ciebie dopiero w przyszłym roku. Dzisiaj musisz sobie sam radzić.

Wiem ile jest warty tekst zawarty w "gadzinówce" i ubolewam, że Twoi harcerze muszą zarabiać w ten sposób roznosząc nic nie warte strony „gadzinówki” po Zgorzelcu.

Robercie gdyby była taka możliwość jeszcze w tym roku, podaj proszę na wszelki wypadek:
Nazwę OPP, oraz uszczegółowiający opis, jeśli jest to niezbędne, oraz
nr KRS

P
G

a za 244 dni

Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 9:11 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Pozwoliłem sobie przejrzeć twoje posty - już teraz wiem dlaczego roznoszenie gazet nazywasz działaniem politycznym .

Grzegorz bez żadnych uprzedzeń do ciebie ... ale ...... - NIE POMAGASZ TO NIE PRZESZKADZAJ .
Bardzo wiele osób mówi takie dyrdymały ,, pomogę '' '' nie mam czasu '' ,, za rok'' itp.
Już sie do tego przyzwyczaiłem że takie słowa które mówią osoby typu , tak,tak , tak , hm - trzeba pomóc to marne i puste działania. Jak chcesz pomóc to pomagaj a nie obiecuj, a jak nie to też dobrze .

Gdy będziesz przechodził koło urzędu to pewnie twoje doskonałe ucho wychwyci rozmowę urzędników jaką harcerze dostali pomoc od miasta . Nie obietnicę ,a PRACĘ , konkretną i namacalną ,która przełoży się na finanse .Nauczy to dzieci szacunku do pracy i da radość oraz poczucie wartości własnej inicjatywy.

Jako osoba znajdująca się w kręgu księgowości wiesz doskonale że nie można ot tak dać żadnych pieniędzy nikomu. Jak masz wiedzę w temacie dodatkowej możliwości pracy zarobkowej dla młodzieży to powiedz .

Jak chcesz pomóc to pomagaj - organizujemy w lipcu wyjazd harcerzy na 600 lecie Bitwy Pod Grunwaldem ,oraz na jesień Harcerski Turniej Drużyn ,, GITARA 2010'', obóz także w lipcu i wyjazd młodzieży do naszego partnerskiego miasta Mirgorodu / piszę fonetycznie/ na 16 dni / w zeszłym roku miasto dołożyło 20 tys zł /.Jeśli chcesz to przy tych imprezach możesz wyładować swoje deklaracje pomocy które możesz sobie już zaplanować . Także możesz się wykazać , ale poza forum .

Formę pomocy oczywiście w/g twoich możliwości - to po deklaracjach czekam na pilny odzew .

Ponownie proszę cię o zaprzestanie wysługiwaniem się dziećmi do twoich celów.

ZHP CHORĄGIEW DOLNOŚLĄSKA KRS 0000264246 Z DOPISKIEM HUFIEC BOLESŁAWIEC SZCZEP OSADNIKÓW WOJSKOWYCH

Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 9:59 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Wymień w końcu te efekty

były już wymieniane na forum również przez innych forumowiczów, poczytaj czasem coś więcej na forum.
przekorny pisze:
Narzekałem na rządy Fiedorowicza

narzekałeś tak jak teraz narzekasz na rządy Gronicza, ponieważ miałeś wtedy w tym interes. Byłeś w obozie Gronicza i jego wygrana dawała ci możliwości "załapania się" na intratny stołek co udało ci się zresztą na kilka miesięcy (Muzeum Łużyckie). Niestety dla ciebie a "stety" dla ogółu długo nie zagrzałeś miejsca i "poleciałeś". Od tego momentu zacząłeś krytykować burmistrza.
Koluniu wszyscy już o tym wiedzą i twoje zapewnienia dbałości o dobro miasta wzbudzają grymas ironii.
U Gronicza jesteś już "spalony" więc ryjesz wszystko co można i szukasz jakichkolwiek uchybień w pracy burmistrza jak i podległego mu urzędu po to tylko aby zminimalizować jego szanse na wygraną bo jego reelekcja to 4 lata "kuroniówki" dla ciebie. Każda inna osoba na fotelu burmistrza stwarza przynajmniej możliwość uzyskania "stołeczka". Dam ci dobrą radę na wszelki wypadek zabezpiecz się przed ta 4-letnią kuroniówką i spróbuj poszukać pracy poza sektorem publicznym np. w prywatnym. Może Grzegorz cię zatrudni? Wszak nadajecie na tych samych "częstotliwościach" :grin:

Do Grzegorza
Powaliłeś mnie na kolana swoimi "efektami". Zaraz łapię za telefon i dzwonię do Rafała, ochrzanię go za ten bajzel z gazetkami i nawtykam mu :lol: :lol: :lol:
A co, burmistrz powinien chodzić za roznosicielami i sprawdzać czy prawidłowo wrzucają je do skrzynek, broń boże przypadkiem aby nie wleciały literkami do góry nogami bo to będzie profanacja adresata. :lol: :lol: :lol:
A tak na poważnie nie lepiej byłoby Grzegorzu posprzątać na swojej ulicy te gazetki??? Podwójny efekt: czysto na ulicy i "gadzinówka" nie dotarłaby do adresata tylko spaliłbyś ją przed domem w ognisku. Skutecznie ograniczyłbyś propagandę osoby zajmującej obecnie fotel burmistrza :D
A zapomniałem jest jeszcze trzecia potencjalna korzyść, mieszkańcy zaśmieconej ulicy zobaczyliby jak dbasz o czystość i zbierasz śmieci (gadzinówkę), pewnie część z nich zagłosowałaby na ciebie w tegorocznych wyborach jeżeli zdecydujesz sie kandydować.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ciężka praca czeka ciebie makaroniku, oj ciężka. Stawać w obronie człowieka, który przypadkowo wskoczył na taboret burmistrzowski i oprócz tego faktu nic więcej nie był w stanie pozytywnego osiągnąć- to zadanie raczej beznadziejne. Choć ty się nie zrażasz jak widzę. W obronie własnych interesów wymyślasz bzdury, kręcisz i kombinujesz w jaki sposób ukazać szefa w pozytywnym świetle. Wychodzi ci to raczej marnie,… choć z braku innych chętnych do tej niewdzięcznej roli z pewnością dobrodusznie chwali cię i jowialnie poklepuje po ramieniu,.. prawda?? A ty wznosisz się niemal na orgiastyczne wyżyny w tym momencie – przyznaj się…. I póki co dostajesz za to kromkę chlebka…. ;-)

makaron pisze:
Byłeś w obozie Gronicza i jego wygrana dawała ci możliwości "załapania się" na intratny stołek co udało ci się zresztą na kilka miesięcy (Muzeum Łużyckie). Niestety dla ciebie a "stety" dla ogółu długo nie zagrzałeś miejsca i "poleciałeś".

Krytykować poczynania burmistrza zacząłem na długo przedtem zanim ówczesny dyrektor muzeum postanowił nie przedłużyć mi umowy o pracę. Nawiasem mówiąc po miesiącu sam zrezygnował z posadki dyrektora - dziwne, prawda? Swoją drogą,… ciekawe dlaczego??? Wymyślisz coś? :shock: :lol:
Wytykałem błędy na spotkaniach PO, które już w pierwszych miesiącach zaczął Rafałek popełniać. Najpierw prosto w oczy, później dopiero tutaj na forum – po mojej rezygnacji z funkcji członka zarządu koła PO w Zgorzelcu a w kilka dni później z członkostwa w kole.

makaron pisze:
Dam ci dobrą radę na wszelki wypadek zabezpiecz się przed ta 4-letnią kuroniówką

Makaroniku, ja nigdy nie korzystałem z tej twojej tzw. kuroniówki. Ale ty z pewnością tak,.. zanim nie przygarnięto cię z zadaniem odpyskowywania na każdy mój post. Wywiązujesz się z nałożonego na ciebie zadania, jak na obecną ekipę,… w miarę dobrze. Odpisujesz, choć treści w twoich postach niewiele. Ale chodzi tutaj przede wszystkim o ucieszenie mnie… Wiedz jednak, że twoje teksciki jedynie pobudzają mnie do opisywania "dokonań" twojego guru... :lol:
Ja również dam ci radę. Wysiadaj prędziutko z tego spróchniałego, tonącego okrętu - bo to ty będziesz musiał postarać się o kuroniówkę,… Twoje umizgiwanie się do burmistrza, które polega na stawaniu w jego obronie wbrew oczywistym faktom, mówiącym, że nie nadaje się na to stanowisko nic ci nie da. Zatoniesz wraz z nim,.. „kolunio”.. :smt058

makaron pisze:
jego reelekcja

Reelekcja Rafała??? Nawet ty nie możesz wierzyć w to co piszesz…. A jeśli wierzysz to oznaczać może jedynie, że uważasz mieszkańców miasta za idiotów, którzy oddają swój głos na podstawie jedynie wyborczej fanfaronady i krzykliwych ulotek. Wydaje ci się, że ludzie nie widzą jak systematycznie miasto podupada, jak elewacje budynków spadają na ulicę odsłaniając wstydliwie cegły, jak z wyborczych obietnic pozostało jedynie „W Zgorzelcu może być lepiej” – tyle, że dla kilku wybranych prezesów, dyrektorów i członków rad nadzorczych…??? :smt021

I na koniec...
Pasja z jaką piszesz, posuwając się do osobistych wycieczek a jednocześnie ukrywanie się pod maską anonimowości jednoznacznie wskazują na to, że mocno "umoczony" z ciebie "kolunio", którego ewentualne ujawnienie danych skompromitowałoby jedynie ekipę za którą tak mocno ujadasz. Ssij miejską krówkę, ssij odpłacając się za "mleczko" bałwochwalczym uwielbieniem i obroną Rafałka za pomocą półprawd, niedomówień i zafałszowań. Już niewiele czasu ci zostało,.. kolunio... :oops:

Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 16:05 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Stawać w obronie człowieka, który przypadkowo wskoczył na taboret burmistrzowski i oprócz tego faktu nic więcej nie był w stanie pozytywnego osiągnąć- to zadanie raczej beznadziejne

Widzisz mamy odmienne zdania co do osiągnięć Gronicza. Wg mnie zrobił kilka pozytywnych rzeczy natomiast wg ciebie nie nadaje się na burmistrza bo nie naprawił jaśnie wielmożnemu przekornemu oświetlenia ulicy którą wraca wieczorami do domu (szczegóły w innym wątku). Znając życie masz w pupie oświetlenie np. na Ujeździe ale jest okazja aby pojechać po niewygodnym burmistrzu. I to jest sedno sprawy.
Wyjaśnię ci jeszcze jedną kwestię dla mnie jest bez różnicy czy Gronicz zostanie na drugą kadencję czy polegnie, nie grozi mi tak jak tobie "kuroniówka". Zresztą chyba już na niej jesteś bo ostatnio przewinęła mi się na internecie informacja, że starostwo szuka rzecznika.
Przekorny krótko mówiąc to pasuje mi każda opcja i osoba we władzach Zgorzelca oprócz ciebie i twoich guru politycznych. A skoro nie pasuje ci Gronicz to naturalnym jest, że będę za nim obstawał. Ot i cała filozofia naszej dysputy.
Odnośnie kromki chleba to Rafał ma nikły wpływ na nią.
przekorny pisze:
Wysiadaj prędziutko z tego spróchniałego, tonącego okrętu - bo to ty będziesz musiał postarać się o kuroniówkę,

Kiepska rada nie ma mnie na nim :grin: :grin: :grin:, zostałem na lądzie. Pomyśl lepiej o jakiejś tratwie ratunkowej dla siebie bo ciebie już wysadzili z okrętu pt.: starostwo a do brzegu daleko :lol:
przekorny pisze:
Reelekcja Rafała??? Nawet ty nie możesz wierzyć w to co piszesz….

ja w nic nie wierzę, ja dopuszczam jedynie taką możliwość, a mieszkańców szanuję dlatego nie piszę, że tylko idioci zagłosują na Gronicza, zagłosują na tego na kogo będą chcieli bo mają takie prawo. To u ciebie Gronicz jako burmistrz w 4 kolejnych latach wzbudza tak silne negatywne emocje i spazmy.
przekorny pisze:
jak elewacje budynków spadają na ulicę odsłaniając wstydliwie cegły,

i kolejny przykład twojej niezdarnej propagandy. Wg ciebie Gronicz powinien chwycić kielnię i otynkować je co???
Większość budynków mój drogi koluniu to wspólnoty mieszkaniowe, gdzie większość lokali stanowi własność prywatną a nie miejską, ba są także budynki całkowicie pozbawione lokali komunalnych ale tobie to nie przeszkadza pojechać po burmistrzu. Widzisz tym się różnimy, że ja nie wytykam obdartych elewacji bo wiem, że nie każdą wspólnotę stać na remont, albo na dwa remonty na raz. Ty natomiast wszystko co be.. przekujesz na winę niewygodnych władz. Dziwne jakoś nic o uchybieniach starostwa nie napisałeś gdy twój guru polityczny siedział w zarządzie.
I na koniec,
przekorny pisze:
Pasja z jaką piszesz, posuwając się do osobistych wycieczek a jednocześnie ukrywanie się pod maską anonimowości jednoznacznie wskazują na to, że mocno "umoczony" z ciebie "kolunio",

tak jak ty to robisz tak i ja pozwalam sobie na personalne wycieczki. W tym masz równe szanse.
A co do anonimowości to widzę, że boli cię to mocno oj bardzo mocno, co?!?!?! :lol: :lol: :lol: Mam nadzieję, ze nie powoduje to u ciebie nieprzewidywalnych dewiacji w egzystencji. Ściany całe??? Brak samookaleczeń??? ;-)

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
A podobno miasto w osobie R. Gronicza nie jest zainteresowane budynkiem po kinie ...
Mam niepotwierdzone informacje, że za nieduże pieniądze miasto mogłoby stać się właścicielem wspaniałego budynku i terenu po kinie Grunwald.
Ten, kto odpusci temat i odda budynek to wg mnie co najmniej "V kolumna"

P
G

a za 244 dni ...

Grzegorz nie wiem skąd masz takie informacje. Przypominam, że na sesji Rady Miasta złożyłem wniosek aby miasto zainteresowało się budynkiem po byłym kinie, w którym oprócz pomieszczeń kinowych znajdują się mieszkania i inne wcale nie małe pomieszczenia użytkowe. W budynku można zlokalizować bibliotekę miejska, z czytelniami multimedialnymi. Otrzymałem odpowiedź, że miasto wystąpiło z pismem w tej sprawie.
Nie znam żadnej odpowiedzi na pismo i nie wiem czy przyszła do miasta. Rozmawiałem ostatnio w tej sprawie z Przewodniczącym RM i obiecał mi, że sprawdzi jak sprawa stoi. Ja również słyszałem, że budynek jest wystawiony na sprzedaż, myślę, że w tym przypadku miasto nie powinno przegapić szansy.
Jeśli budynek jest własnością skarbu państwa, to należy jeździć , pisać , dreptać, obudzić posła słowem zrobić wszystko by obiekt przejąć z przeznaczeniem na cel publiczny. Jedno pismo nie załatwia takiej sprawy. Jeśli to się nie uda to należy zrobić wszystko by obiekt kupić. Ja słyszałem, że chodzi o kwotę 500 000 zł. Nawet gdyby była to kwota dwa razy większa i gdyby dotyczyła tylko samego kina to i tak się opłaca.
Remont biblioteki kosztował blisko pół miliona i sprawa dalej nie jest załatwiona, dotyczy to lokalizacji, problemów ze wspólnotą, utrudnionego dostępu, ubogiej bazy itp. Pieniądze na taki cel powinny się znaleźć. Wystarczy, że by BM oddał 200.000 zł z promocji, ruszył rezerwę, przeznaczył nadwyżkę budżetową i taniej realizował inwestycje.
Pora chociaż jedną perspektywiczna sprawę załatwić dla Zgorzelca w tej kadencji.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

makaron pisze:
Widzisz mamy odmienne zdania co do osiągnięć Gronicza. Wg mnie zrobił kilka pozytywnych rzeczy

Oczywiście makaroniku,.. problem pojawia się, kiedy trzeba je wymienić. Wówczas usiłujesz wcisnąć kit, że burmistrz zrobił to, czego nie zrobił...np. załatanie Armii Krajowej :lol:

makaron pisze:
Przekorny krótko mówiąc to pasuje mi każda opcja i osoba we władzach Zgorzelca oprócz ciebie i twoich guru politycznych.

Ja nie mam guru politycznych, w przeciwieństwie do ciebie,.. kolunio. Bo tylko tym można tłumaczyć twoją determinację jaką emanujesz broniąc Rafała. Jesteś niewiarygodny, posługujesz się kłamstwem i manipulujesz faktami. Możesz tak robić, ponieważ jesteś anonimkiem - kiedy w końcu wyjdzie na jaw kto się ukrywa pod nickiem "makaron", "świat" skręci się w paroksyzmach śmiechu... :lol:

makaron pisze:
Kiepska rada nie ma mnie na nim :grin: :grin: :grin: , zostałem na lądzie. Pomyśl lepiej o jakiejś tratwie ratunkowej dla siebie bo ciebie już wysadzili z okrętu pt.: starostwo a do brzegu daleko :lol:

Kłamiesz makaroniku i mijasz się z faktami, co oznacza, że jesteś jedynie małym złośliwym manipulantem... :lol:

makaron pisze:
Ty natomiast wszystko co be.. przekujesz na winę niewygodnych władz.

To władze są odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie miasta. Parli po władzę świadomi obowiązków jakich będą musieli się podjąć. Tyle tylko, że niewiele zrobili, żeby się z nich wywiązać. Pytanie brzmi: nie potrafią czy nie chcą..?? :oops:

makaron pisze:
A co do anonimowości to widzę, że boli cię to mocno oj bardzo mocno, co?!?!?!

Śmieszy mnie, nie boli. Wg mnie jest tchórzostwem opluwać kogokolwiek,.. samemu ukrywając się pod zasłoną anonimowości. Tym się różnimy od siebie kolunio - ja mówię co myślę prosto w oczy - ty natomiast jesteś tchórzem o zacięciu donosiciela pisującego anonimy... I widać, że świetnie czujesz się w tej roli... :lol: 8)
Cóż,... w każdym społeczeństwie zawsze znajdzie się kilku,... makaronów... :oops:

Marko, czy mógłbyś zapytać się władz miasta w sprawie o której wcześniej wspomniałem???

Cytuj:
W tym miejscu chciałbym poprosić Marko (wciąż jako jedyny radny jest obecny wśród nas), o skierowanie zapytania do burmistrza we wspomnianej przeze mnie materii. Chodzi o kwestię zasadności wynajęcia audytorów do tak szerokiego zakresu kontroli i o koszt jaki miasto będzie musiało w związku z tym ponieść!!!
A śmiem twierdzić, że w grę wchodzi kolejna znaczna kwota miejskich pieniędzy, których celowość wydatkowania może budzić co najmniej sporo wątpliwości... :|

Całość tutaj.

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
A tak na poważnie nie lepiej byłoby Grzegorzu posprzątać na swojej ulicy te gazetki???

Tak na poważnie ... to z całym szacunkiem do Ciebie Makaronie .... se jaja robisz z poważnych tematów.
Proponujesz mi rozpocząć sprzątanie ulic Zgorzelca za co płacone ma MPGK. Spółka miejska, której prezes został wyciągnięty z kapelusza a na dokładkę przyciągnięto go z innego miasta.
Żeby było śmieszniej, to nie wypełnia swoich obowiązków, za co jest nagradzany.
No super.
Makaronie naprawdę super.
Proponujesz jednym słowem abyśmy jedynie wpłacali pieniądze na osobę siedzącą na fotelu burmistrza, sprzątali sami, pilnowali się sami i wszystkie pozostałe czynności też robili sami, broń boże nie przeszkadzali tylko osobie siedzącej na fotelu burmistrza w wydawaniu pieniędzy.
W chwili obecnej wydaje on te pieniądze i mu mało, więc chce brać kredyty, abyśmy mieli zajęcie w przyszłości i spłacali je, jako miasto.
No super.
Makaronie NIE

Makaronie
dla dalszych rządów w Zgorzelcu niejakiego
R. Gronicza mówię stanowcze NIE!!

Cieszę się niezmiernie, że dni rządów są już policzone.
Wiecie, że pomimo tego, że w chwili obecnej moim kandydatem na stanowisko Burmistrza Miasta Zgorzelec jest M. Fiedorowicz, nieustannie sam, na własną rękę poszukuję innego kandydata, który spełniłby pokładane w nim nadzieje.
Być może przestanę pisać o R. Gronicz, który prawdopodobnie pójdzie w polityczny niebyt albowiem mam informacje, że przy pomyślnych wiatrach mogą kandydować na to stanowisko następujący kandydaci:
Kozłowski, Biliński, Baranowski, Michalski.
Ciekawi mnie Wasza opinia o nich.
Nie wszystkich znam osobiście i nim zacznę sam ich osądzać, chciałbym poznać opinię lokalnego społeczeństwa. Wielu z Was zna „dodatnie plusy boczne” tych kandydatów.

Pozostali kandydaci nie chcą się ujawnić. Liczą na to, że na ostatniej prostej, kiedy będzie już każdy galopował, włączą się do biegu.
Nic bardziej złudnego wg mnie.
Może jeszcze jakiś kandydat poza wspomnianymi byłby chętny?
Ludzie stanowisko burmistrza to nie jakieś tam pierdółki, to poważny urząd, na który powinni być desygnowani sprawdzeni ludzie.
Nie stać nas już na stażystów oraz eksperymenty.
Jeśli nie będziecie ze mną dyskutować na temat przedstawianych przeze mnie kandydatów, lub sami kandydaci nie będą dementowali tych pogłosek o ich kandydowaniu, to będę uważał, że albo nie mają ochoty zniżyć się do poziomu takiego społeczeństwa, jakie reprezentuję albo nie mają w planach kandydowania na urząd. Wtedy dam im spokój.

makaron pisze:
i "gadzinówka" nie dotarłaby do adresata tylko spaliłbyś ją przed domem w ognisku

Szanowny Makaronie
Może Ty stosujesz takie metody by siłą i podstępem zamykać innym, niewygodnym usta, ja nie. Bardzo proszę nie sądź wszystkich wg siebie.

makaron pisze:
pewnie część z nich zagłosowałaby na ciebie w tegorocznych wyborach jeżeli zdecydujesz sie kandydować

Makaronie ile razy mam powtarzać, że nie będę stawał do wyborów?

Makaronie i jeszcze do Ciebie jedno pytanie?
Widzę, że masz rozeznanie w etatach Urzędu Miejskiego w Zgorzelcu. W związku z tym mam pytanie:
Czy mógłbyś mi już dzisiaj zaproponować stanowisko w urzędzie, które nie absorbuje czasu, gdzie płaca jest godziwa, gdzie czas pracy nie jest ściśle określony i obowiązków żadnych nie ma?
Bo, jak wspomniałem wcześniej kandydować nie będę ale ….
Właśnie ..
Makaronie czy widzisz mnie na stanowisku zastępcy burmistrza?
Powiedz jeszcze ile zarabia dzisiaj zastępca burmistrza miasta Zgorzelec? Jeśli masz taką wiedzę. Tak na pierwszy rzut oka spodobało mi się stanowisko zastępcy.
U tego burmistrza jakoś jest ono wolne od kar zwłaszcza finansowych.
Wspomniał o tym Marko w innym miejscu, że zastępców się każe karami, które za dotkliwe nie mogą uchodzić.
Liczę na to, że akta osobowe, a przynajmniej ich część, pracodawca ma obowiązek przechowywać w należytych warunkach przez określony czas, chyba 50 lat, więc przyjdzie czas, kiedy będzie można sprawdzić, jeśli nie będzie innej możliwości, o jakich karach wspomniał niejaki R. Gronicz w stosunku do swojej zastępcy.
Nie powinno wg mnie być tajemnicą, jaką karę ponosi osoba, która dopuściła się naruszeń w wykonywaniu swoich obowiązków.
A moze kara jest zbyt duża w stosunku do czynu i trzeba ująć się za zastępcą?

Makaron za jakie pieniądze chciałbyś abym wystartował na stanowiska, o których marzysz abym na nich zasiadł?

P
G
W każdym bądź razie ja za 243 dni …

Ostatnio zmieniony 16 mar 2010, 6:21 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Być może przestanę pisać o R. Gronicz, który prawdopodobnie pójdzie w polityczny niebyt albowiem mam informacje, że przy pomyślnych wiatrach mogą kandydować na to stanowisko następujący kandydaci:
Kozłowski, Biliński, Baranowski, Michalski.

Jeśli chodzi o tego pierwszego, to mam nadzieję, że myślisz o Zbyszku Kozłowskim, nie o Józefie??
Jeśli tak to odpowiem krótko - każdy z nich byłby o niebo lepszym burmistrzem od obecnego a wybrać jednego spośród nich byłoby nie lada problemem... :roll:

Tytuł:
obserwator
obserwator

No to worek pomału się rozsypuje. Ja słyszałem jeszcze o Walotce, Aniszkiewiczu i Zawadzie.W takim nadmiarze proponuję zorganizować prawybory, na wzór PO. Odnośnie tych 4 gości z PO to dla mnie jest to "kwartet egzotyczny", no ale to moje zdanie i wcale nie musi być prawdziwe. Tak sądzę po dokonaniach tych jegomości.

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Jeśli chodzi o tego pierwszego, to

Jeżeli chodzi o tego drugiego to Grzegorzu myślisz o Arturze Bielińskim, a nie o Bilińskim, którego zupełnie nie kojarzę 8) Tak?

Tytuł:
pismak
pismak

PiTeK pisze:
Grzegorzu myślisz

Tak więc pozwolę sobie doprecyzować pytania.

1. Czy jest komuś wiadomo, jaką karę finansową poniosła zastępca burmistrza w związku z przewinieniem, którego się dopuściła?

2. Czy komuś wiadomo, jak zostało określone przewinienie, za które ukarano zastępcę burmistrza?

Wiadomo mi, że burmistrz ukarał swojego zastępcę. Tak oświadczył.
Stwierdził również, że ukarał go finansowo. Chciałbym wiedzieć, czy kara jest adekwatna do przewinienia.

Marko
Czy mogłbyś uzyskać odpowiedź w możliwie szybkim terminie?

P
G

a za 243 dni ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.