makaron pisze:
A tak na poważnie nie lepiej byłoby Grzegorzu posprzątać na swojej ulicy te gazetki???
Tak na poważnie ... to z całym szacunkiem do Ciebie Makaronie .... se jaja robisz z poważnych tematów.
Proponujesz mi rozpocząć sprzątanie ulic Zgorzelca za co płacone ma MPGK. Spółka miejska, której prezes został wyciągnięty z kapelusza a na dokładkę przyciągnięto go z innego miasta.
Żeby było śmieszniej, to nie wypełnia swoich obowiązków, za co jest nagradzany.
No super.
Makaronie naprawdę super.
Proponujesz jednym słowem abyśmy jedynie wpłacali pieniądze na osobę siedzącą na fotelu burmistrza, sprzątali sami, pilnowali się sami i wszystkie pozostałe czynności też robili sami, broń boże nie przeszkadzali tylko osobie siedzącej na fotelu burmistrza w wydawaniu pieniędzy.
W chwili obecnej wydaje on te pieniądze i mu mało, więc chce brać kredyty, abyśmy mieli zajęcie w przyszłości i spłacali je, jako miasto.
No super.
Makaronie NIE
Makaronie
dla dalszych rządów w Zgorzelcu niejakiego
R. Gronicza mówię stanowcze NIE!!Cieszę się niezmiernie, że dni rządów są już policzone.
Wiecie, że pomimo tego, że w chwili obecnej moim kandydatem na stanowisko Burmistrza Miasta Zgorzelec jest M. Fiedorowicz, nieustannie sam, na własną rękę poszukuję innego kandydata, który spełniłby pokładane w nim nadzieje.
Być może przestanę pisać o R. Gronicz, który prawdopodobnie pójdzie w polityczny niebyt albowiem mam informacje, że przy pomyślnych wiatrach mogą kandydować na to stanowisko następujący kandydaci:
Kozłowski, Biliński, Baranowski, Michalski.
Ciekawi mnie Wasza opinia o nich.
Nie wszystkich znam osobiście i nim zacznę sam ich osądzać, chciałbym poznać opinię lokalnego społeczeństwa. Wielu z Was zna „dodatnie plusy boczne” tych kandydatów.
Pozostali kandydaci nie chcą się ujawnić. Liczą na to, że na ostatniej prostej, kiedy będzie już każdy galopował, włączą się do biegu.
Nic bardziej złudnego wg mnie.
Może jeszcze jakiś kandydat poza wspomnianymi byłby chętny?
Ludzie stanowisko burmistrza to nie jakieś tam pierdółki, to poważny urząd, na który powinni być desygnowani sprawdzeni ludzie.
Nie stać nas już na stażystów oraz eksperymenty.
Jeśli nie będziecie ze mną dyskutować na temat przedstawianych przeze mnie kandydatów, lub sami kandydaci nie będą dementowali tych pogłosek o ich kandydowaniu, to będę uważał, że albo nie mają ochoty zniżyć się do poziomu takiego społeczeństwa, jakie reprezentuję albo nie mają w planach kandydowania na urząd. Wtedy dam im spokój.
makaron pisze:
i "gadzinówka" nie dotarłaby do adresata tylko spaliłbyś ją przed domem w ognisku
Szanowny Makaronie
Może Ty stosujesz takie metody by siłą i podstępem zamykać innym, niewygodnym usta, ja nie. Bardzo proszę nie sądź wszystkich wg siebie.
makaron pisze:
pewnie część z nich zagłosowałaby na ciebie w tegorocznych wyborach jeżeli zdecydujesz sie kandydować
Makaronie ile razy mam powtarzać, że nie będę stawał do wyborów?
Makaronie i jeszcze do Ciebie jedno pytanie?
Widzę, że masz rozeznanie w etatach Urzędu Miejskiego w Zgorzelcu. W związku z tym mam pytanie:
Czy mógłbyś mi już dzisiaj zaproponować stanowisko w urzędzie, które nie absorbuje czasu, gdzie płaca jest godziwa, gdzie czas pracy nie jest ściśle określony i obowiązków żadnych nie ma?
Bo, jak wspomniałem wcześniej kandydować nie będę ale ….
Właśnie ..
Makaronie czy widzisz mnie na stanowisku zastępcy burmistrza?
Powiedz jeszcze ile zarabia dzisiaj zastępca burmistrza miasta Zgorzelec? Jeśli masz taką wiedzę. Tak na pierwszy rzut oka spodobało mi się stanowisko zastępcy.
U tego burmistrza jakoś jest ono wolne od kar zwłaszcza finansowych.
Wspomniał o tym Marko w innym miejscu, że zastępców się każe karami, które za dotkliwe nie mogą uchodzić.
Liczę na to, że akta osobowe, a przynajmniej ich część, pracodawca ma obowiązek przechowywać w należytych warunkach przez określony czas, chyba 50 lat, więc przyjdzie czas, kiedy będzie można sprawdzić, jeśli nie będzie innej możliwości, o jakich karach wspomniał niejaki R. Gronicz w stosunku do swojej zastępcy.
Nie powinno wg mnie być tajemnicą, jaką karę ponosi osoba, która dopuściła się naruszeń w wykonywaniu swoich obowiązków.
A moze kara jest zbyt duża w stosunku do czynu i trzeba ująć się za zastępcą?
Makaron za jakie pieniądze chciałbyś abym wystartował na stanowiska, o których marzysz abym na nich zasiadł?
P
G
W każdym bądź razie ja za 243 dni …