Dzisiaj jest 14 maja 2025, 22:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

turek pisze:
...że niby makaron to turek?

Przyznaj się i wszyscy będziemy szczęśliwi... :smt044

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
że niby makaron to turek?

A to Ty nie jesteś jedną i tą samą osobą?
Byłem przekonany, że Turek i Makaron to jedna osoba.
W końcu Górnik twierdzi, że M.Fiedorowicz, Marko i Grzegorz to jedna osoba, więc cóż złego by było, jakbyś był tą samą osobą.

Tak od 7.34 do 15.32 Turek a w godzinach 15.33 do 7.33 byłbyś Makaronem
Czy to byłoby źle?

Turku ale Ty i Makaron oraz Przekorny i moja skromna osoba będziemy starać się
czynić dobro dla społeczeństwa lokalnego poprzez wybór najwłasciwszego człowieka na stanowisko burmistrza Zgorzelca?

YELLO_35 pisze:
tylko rozczarowanie Twoją osobą

W sumie to mnie pociesza.
Zawsze mogę łatwo poprzeczkę podwyższyć. Jak była wysoko też mógłbym ale niewiele. Zresztą, zawsze możesz jeszcze rozczarować się moją osobą inaczej.
Tylko czekaj.
Ja też czekam 237 dni.

Czy mam zmienić, poprawić adresata skoro poglądy macie zbliżone?

P
G

a za 237 dni

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 23:56 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
naprawdę nie Widzisz różnicy???

Poprawiłem.
Może być?
Jak nie, to zmienię ale nie chciałbym. Jeśli można.

P
G

a za 237 dni ...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 23:57 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
zaczęli głosować nie za Groniczem a przeciw Fiedce

Wielce Szanowny ..... Turku
To już było.
W poprzedniej kadencji to właśnie społeczeństwo, w tym ja, wpadło na pomysł głosować przeciwko Fiedii a nie na Gronicza.
Ja się pomyliłem i zauważyłem to.
Czy sądzisz, że pozostała część społeczeństwa jest na tyle głupia, że nie zauważyła swojej pomyłki?
Wg mnie społeczeństwo mamy inteligentne.
Popatrz wiele osób pracuje (jeszcze) w wielkich zakładach przemysłowych świadcząc pracę na najwyższym poziomie. Są to ludzie wykształceni na najlepszych uczelniach w Polsce. Nie sądzę aby oni kierowali się złością i będą chcieli, w myśl przysłowia: "zrobię babci na złość niech mi pupcia zmarznie" i strzelili sobie w nogę wybierając powtórnie R.Gronicza.
Ja mam inną ocenę społeczeństwa lokalnego.
Uważam nasze społeczeństwo za mądre i widzę w nim wiele autorytetów.
Każdego można oczywiście wprowadzić w błąd lecz nie tą samą bajką dwa razy pod rząd.
Moje wołanie na puszczy skierowane jest jedynie do tych, których nie było przy ostatnich wyborach i mają wątpliwości.

turek pisze:
w przypadku gdyby tylko ich dwie kandydatury były

Czy będziesz głosował na królika wyciągniętego z kapelusza w ostatniej?
Ja nie.
Nie będę już głosował na formację, która w ostatniej chwili na kolanie pisze program człowiekowi pod publiczkę, licząc właśnie, że społeczeństwo będzie głosować „przeciwko”, a nie „za”.
Ogólnie rzecz ujmując co prawda daje się zauważyć taką tendencję, kiedy PO stara się na obszarze ogólnopolskim powtórnie wywołać psychozę kaczyzmu i potrzeby głosowania przeciw, czyli na PO ale na obszarze lokalnych …… no zobaczymy.

Turku .. oczywiście przepraszam, jeśli uraziło Ciebie i Makarona to, że Was pomieszałem.

[ Dodano: Wto Mar 23, 2010 9:15 am ]
turek pisze:
Twemu znienawidzonemu Groniczowi

Wielce Szanowny Turku
Już raz pisałem i napiszę to jeszcze raz.
Ja nie nienawidzę R.Gronicza
Niech sobie chłopina żyje ..... ale na własny rachunek.

Do samorządu się nie nadaje.
To wszystko.
turek pisze:
to dzięki Tobie, Twój kandydat stracił kolejny cenny głos

Czyli Ty chcesz należeć do tych co sobie odmrożą?
Nie wierzę. Zbyt dobrze już Ciebie tutaj poznałem. Jesteś zbyt inteligentny aby tak postąpić.

turek pisze:
Jeszcze nie mam kandydata na burmistrza

Turku .. to może wspólnie z Makaronem poszukamy naszego kandydata.
Ja zły nie jestem. Naprawdę.
Szukałem natomiast najlepszego kandydata.
Ty nie chcesz M.Fiedorowicza ale nie chcesz mi zaproponować jakiegoś innego.

Turku przemyśl to jeszcze.

P
G

a za 237 dni

Ostatnio zmieniony 23 mar 2010, 9:16 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 23:59 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Widać kimś istotnym, skoro team progroniczowy wygenerował wacka makarona do odszczekiwania na każdy mój post.

przekorny nie ma to jak poczucie własnej wartości :D :"widać kimś istotnym"
co do wygenerowania wacka makarona to ty sam go wygenerowałeś pisząc swoje wywody na forum.
przekorny pisze:
Panie burmistrzu - wykonałem zadanie, proszę uniżenie o podwyżkę dla żonki",...

Badasz grunt, co? Brak ci punktu zaczepienia aby dowiedzieć się kim jest makaron, nie dałeś rady swoimi mizernymi epitetami sprowokować mnie do ujawnienia kim jestem lub chociażby czym się zajmuję to próbujesz taniej prowokacji z żoną, co? :lol: :lol: :lol: Otóż mój drogi nic ci nie napiszę w tej kwestii, męcz się dalej i dedukuj (o ile potrafisz) kto to makaron ma żonę czy nie, czym mogą oboje się zajmować??? A może makaron to Turek jak spekuluje Grzegorz albo nie może Turek to makaron, a może makaron to ktoś inny??? :lol: :lol: :lol: Nawiasem mówiąc to masz czasami zabawny wyraz twarzy jak się zdziwisz zwłaszcza po kilku browarkach w 2BP ]:->
przekorny pisze:
Skoro nie jestem godzien na to, żeby dyskutować z tobą, wacku, po co reagujesz na każdy mój post??

przekorny już dawno przestałem dyskutować z tobą ja dementuję tylko twoje manipulacje i przekłamania.
przekorny pisze:
bo taki sobie wizerunek wypracowałeś ty, wacku...

mój wizerunek w twoich oczach kompletnie mnie nie interesuje, pisz sobie do woli jak mnie postrzegasz twoja sprawa, zrób czasami przerwę bo możesz nabawić się odcisków na palcach. :grin: :grin: :grin:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 0:00 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Pseudo plac zabaw na Zalewie

Przekorny co Ty chcesz od placu zabaw na Zalewie? Pomimo proroctw typu „spalą, zniszczą”, nadal jest tam plac zabaw, z którego korzystają dzieci. W tamtym roku uzupełniono go o linę zjazdową, która cieszy dużą popularnością. Są również stoły, ławki oraz palenisko gdzie każdy może palić ogniska. Gdzie w naszym mieście masz coś podobnego?

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
i nic na to nie poradzę

Poradzisz.
W ramach demokracji możesz się do mnie przyłączyć.
turek pisze:
mogłoby wyjść całkiem ciekawe spagetti po turecku

I to podać Przekornemu, jako danie główne.

turek pisze:
Co mam kasting przeprowadzić?

A dlaczego nie?
Będzie nam łatwiej wszystkim.
turek pisze:
Ja mam go wybrać, spośród tych którzy się zgłoszą

Może łapankę zrobimy?
Albo losowanie?
turek pisze:
teraz chcesz zrobić dokładnie to samo, tylko w drugą stronę???

Teraz to jestem bogatszy o doświadczenie z królikiem wyciągniętym z kapelusza.
Gdybym był bogatszy cztery lata temu o to doświadczenie, z pewnością R.Gronicz przegrałby.
Cztery lata temu wszyscy uwierzyliśmy propagandzie obozu grocniczowskiego, która trąbiła, że R.Gronicz jest tym człowiekiem, który nas poprowadzi w świetlaną przyszłość.
Dzisiaj już propaganda milczy.
Turku, ja i tak wiem, że dokonasz właściwego wyboru.

turek pisze:
Pamiętaj tylko o jednym, nie ma lepszego czy gorszego zła, zło jest zawsze złem

... teraz widzę. Jasno widzę, że obraz złego Fiedii wykreowała propaganda groniczowska. Łyknęliśmy to wszystko, jak chory na grypę lekarstwo. Nie wiedzieliśmy tylko, że to lekarstwo, jakie nam zaaplikowała obecna ekipa droniczowska ….., to rycyna.

Po analizie rządów M.Fiedorowicza można stwierdzić, że owszem popełnił błędy ale z tego, co pisze, z tego, co mówi, wnioskuję, że on wyciągnął wnioski z błędnego działania natomiast R.Gronicz nie.
W tym jest przygniatająca przewaga M.Fiedorowicza nad R.Groniczem

turek pisze:
dobra... dosyć tego.... to ja jestem makaron

i po co było się wcześniej upierać.
Najlepiej powiedzieć prawdę.

turek pisze:
Teraz chcesz głosować na Fiedkę, przeciw Groniczowi, na tego samego Fiedkę, na którego cztery lata wcześniej nie oddałeś głosu

Jeszcze raz informuję, że omamiła mnie propaganda groniczawska.
Jego hasła itp.

P
G
a za 237 dni

Tytuł:
obserwator
obserwator

Zastanawiam się czy takie rozpisywanie się nt. Gronicza nie przysparza mu zwolenników? Przecież nie ma o czym pisać, a tym bardziej mówić, to jest dno!!!!! Facet nie potrafi się bronić, zachować i my jeszcze za to płacimy. Marnotrawstwo publicznych pieniędzy na audytorów, promocję, Orlika itd. to jest skandal w biały dzień. Czas z tym skończyć jak najszybciej. Miasto nasze wygląda gorzej niż za poprzednika, stosunki polsko-niemieckie poniżej krytyki, festiwal grecki zagrożony, hali nie było i nie będzie. To tylko, niektóre sprawy, a reszta w późniejszym czasie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

sławek pisze:
Nikos szefem MDK

Tak słyszałem. Zadałem to pytanie tutaj ale osoba najbardziej zainteresowana, czyli Nikos, nie odpowiedział,
...[/quote]

Witam
Odpowiadając na dwa zadane pytania o MDK i o Festiwal,to po pierwsze, ja nie mam wyższego
wykształcenia więc......,ale mi nie przeszkadza jak widać działać zawodowo w kulturze z powodzeniem już 34 lata.A co do festiwalu decydenci jeszcze myślą co z nim zrobić.A już jest prawie koniec marca.Poczekam do pryma aprilis.
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Cztery lata temu wszyscy uwierzyliśmy propagandzie obozu grocniczowskiego, która trąbiła, że R.Gronicz jest tym człowiekiem, który nas poprowadzi w świetlaną przyszłość.

Podziękuj przekornemu ;-) ]:->
Cztery lata temu oddałem głos na Fiedkę, wg zasady "kto się już nachapał, będzie dbał o innych". Wiem po Twoich postach na kogo głosowałeś. Skąd ta pewność, że znowu się nie mylisz?! Znowu będziesz biadolił i liczył dni? Stać Cię chyba na więcej...

Tytuł:
pismak
pismak

BELUSHI pisze:
Podziękuj przekornemu

A może Przekorny i Turek to ta sama osoba?
To tylko przypuszczenie ale podoba mi się ta opcja.
Ostatnio Turek obruszył się, jak pomieszałem go z Makaronem, więc może nie obrazi sie, jak pomieszam go z Przekornym?

BELUSHI pisze:
Skąd ta pewność, że znowu się nie mylisz

BELUSHI, stawia jedno z najtrudniejszych pytań.
Odpowiedzieć na nie z pewnością będę mógł dopoiro po zakończeniu kadencji M.Fiedorowicza.
Chciałbym jednak zauważyć, że jakkolwiek nie określiłbym i nie nazwał oraz nie ocenił kadencji m. Fiedorowicza, to R.Gronicz przy M.Fiedorowiczu ......... w ogóle nie wypada.
Nawet blado nie wypada, więc mając do wyboru M.Fiedorowicza, który pierwszy zadeklarował, że będzie chciał dokończyć, co rozpoczął oraz poprawić, jeśli będzie miał możliwość, co zepsuł poprzednik, będę głosował na M.Fiedorowicza.

Weź również pod uwagę fakt, że w chwili obecnej w obozie pogroniczowskim, R.Gronicz raczej na pewno z niego nie wystartuje. trwają gorączkowe poszukiwania kandydata, który swoją charyzmą przeciwstawiłby się M.Fiedorowiczowi.
Padają różne nazwiska.
W dniu wczorajszym kręgi zbliżone do grupy pogroniczowskiej przedstawiły również projekt kandydatury Pana Walkowiaka.
Nie wiem co na to sam zainteresowany, ale przymiarki do walki na twarze idą bo programu pogroniczowcy nie mają.
Jeśli M.Fiedorowiczowi nie wybielą znowu zębów, to wygra.

Grupa pogroniczowska nie może przedstawić dobrego programu albowiem miała go i nie wykonała nic, z tego, co zapowiedziała, więc szuka twarzy.
M.Fiedorowicz natomiast konsekwentnie przedstawia konkretny program.
Co z tego wyniknie oczywiście zadecydują wyborcy ale nie sądzę aby dali się jeszcze raz "wydmuchać" grupie pogroniczowskiej.

BELUSHI pisze:
Znowu będziesz biadolił i liczył dni? Stać Cię chyba na więcej

No tak.
Umiem jeszcze liczyć godziny.
Zacznę to robić, jak ogłoszona zostanie konkretna data wyborów.
BELUSHI przykro mi, że wytykasz mi błąd głosowania w poprzednich wyborach na R.Gronicza. Jestem szczery i mówię komu zawierzyłem i na kim się zawiodłem. Społeczeństwo zresztą również.
Liczę na M.Fiedorowicza

a za 236 dni ....

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.