turek pisze:
zaczęli głosować nie za Groniczem a przeciw Fiedce
Wielce Szanowny ..... Turku
To już było.
W poprzedniej kadencji to właśnie społeczeństwo, w tym ja, wpadło na pomysł głosować przeciwko Fiedii a nie na Gronicza.
Ja się pomyliłem i zauważyłem to.
Czy sądzisz, że pozostała część społeczeństwa jest na tyle głupia, że nie zauważyła swojej pomyłki?
Wg mnie społeczeństwo mamy inteligentne.
Popatrz wiele osób pracuje (jeszcze) w wielkich zakładach przemysłowych świadcząc pracę na najwyższym poziomie. Są to ludzie wykształceni na najlepszych uczelniach w Polsce. Nie sądzę aby oni kierowali się złością i będą chcieli, w myśl przysłowia: "zrobię babci na złość niech mi pupcia zmarznie" i strzelili sobie w nogę wybierając powtórnie R.Gronicza.
Ja mam inną ocenę społeczeństwa lokalnego.
Uważam nasze społeczeństwo za mądre i widzę w nim wiele autorytetów.
Każdego można oczywiście wprowadzić w błąd lecz nie tą samą bajką dwa razy pod rząd.
Moje wołanie na puszczy skierowane jest jedynie do tych, których nie było przy ostatnich wyborach i mają wątpliwości.
turek pisze:
w przypadku gdyby tylko ich dwie kandydatury były
Czy będziesz głosował na królika wyciągniętego z kapelusza w ostatniej?
Ja nie.
Nie będę już głosował na formację, która w ostatniej chwili na kolanie pisze program człowiekowi pod publiczkę, licząc właśnie, że społeczeństwo będzie głosować „przeciwko”, a nie „za”.
Ogólnie rzecz ujmując co prawda daje się zauważyć taką tendencję, kiedy PO stara się na obszarze ogólnopolskim powtórnie wywołać psychozę kaczyzmu i potrzeby głosowania przeciw, czyli na PO ale na obszarze lokalnych …… no zobaczymy.
Turku .. oczywiście przepraszam, jeśli uraziło Ciebie i Makarona to, że Was pomieszałem.
[ Dodano: Wto Mar 23, 2010 9:15 am ]turek pisze:
Twemu znienawidzonemu Groniczowi
Wielce Szanowny Turku
Już raz pisałem i napiszę to jeszcze raz.
Ja nie nienawidzę R.Gronicza
Niech sobie chłopina żyje ..... ale na własny rachunek.Do samorządu się nie nadaje.
To wszystko.
turek pisze:
to dzięki Tobie, Twój kandydat stracił kolejny cenny głos
Czyli Ty chcesz należeć do tych co sobie odmrożą?
Nie wierzę. Zbyt dobrze już Ciebie tutaj poznałem. Jesteś zbyt inteligentny aby tak postąpić.
turek pisze:
Jeszcze nie mam kandydata na burmistrza
Turku .. to może wspólnie z Makaronem poszukamy naszego kandydata.
Ja zły nie jestem. Naprawdę.
Szukałem natomiast najlepszego kandydata.
Ty nie chcesz M.Fiedorowicza ale nie chcesz mi zaproponować jakiegoś innego.
Turku przemyśl to jeszcze.
P
G
a za 237 dni