Dzisiaj jest 09 cze 2025, 13:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Ech zostałem niestety rozpieszczony jakością zdjęć z imprez i innych koncertów wykonywanych przez Sebka. Niestety jego talenty doceniają teraz warszawiacy :| a u nas cóż ...regres...warsztatu foto. :-?
Turek nie rób focha tylko zacznij pracować nad jakością. Na naukę nigdy nie jest za próżno. :smt058

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Czyli rozumiem, że nie zobaczymy Twoich fotek oddających klimat imprezy... :oops:
Nie mam więcej pytań... :grin:
Dr. Dre pisze:
Turek nie rób focha tylko zacznij pracować nad jakością. Na naukę nigdy nie jest za próżno.

Nie robię focha i krytyki się nie boję, zwłaszcza konstruktywnej :roll: Uczę się cały czas :) i to najchętniej od lepszych ode mnie :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

turek pisze:
Czyli rozumiem, że nie zobaczymy Twoich fotek oddających klimat imprezy...
Nie mam więcej pytań...

Czy ja wyglądam na japońskiego turystę :) Gdyby wszyscy zaczęli pokazywać swoja radosną twórczość no to z forum zgorzelec.info powstała by swoista "nasza-klasa" :cry: Może założymy wątek "uczymy się fotografii" i tam ja jak i Ty będziemy brylować i prezentować amatorkę. Posiadanie aparatu i chęć prezentowania swojej "twórczości" nie zwalnia Cię z podtrzymywania „wypstrykanych" przez tych
turek pisze:
lepszych ode mnie
standardów jakości. Inaczej zasypiemy się marnością. Powtarzam nie rób focha, bo nie jesteś kobietą! Chociaż pod nick’ami mogą się ukrywać wszyscy. Więc nie odbieraj mnie jak szowinistę, jeśli Cię obraziłem.
]:->

Ostatnio zmieniony 24 mar 2010, 9:03 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Czy ja wyglądam na japońskiego turystę
Ale ja też nie jestem japońskim turystą :roll:
Dr. Dre pisze:
Gdyby wszyscy zaczęli pokazywać swoja radosną twórczość no to z forum zgorzelec.info powstała by swoista "nasza-klasa"
Ale ja nie mówię, by wszyscy wrzucali swą twórczość :) Ja wrzuciłem do tematu fotki, pstryki z koncertu, bardziej jako zasygnalizowanie faktu, ze coś takiego było a nie do oceny czy rozwodzenia się, jakie one są :roll: Masz pełne prawo by Ci się nie podobały, jednak, jeśli krytykujesz a nie pokazujesz sam niczego lepszego ani nawet w takim poziomie, to uważam to za zwykłe czepialstwo z Twej strony, jak Ci nie pasują to Wrzuć lepsze. :roll:
Dr. Dre pisze:
Może założymy wątek "uczymy się fotografii
masz już na forum wątek fotografii i jakoś tam się nie Udzielasz zbytnio :roll:
Dr. Dre pisze:
Posiadanie aparatu i chęć prezentowania swojej "twórczości" nie zwalnia Cię z podtrzymywania „wypstrykanych" przez tych
turek napisał/a:
od lepszych ode mnie
standardów jakości

Forum nie jest miejscem na prezentowanie swojej radosnej twórczości, bo mam taką chęć - zwłaszcza ten wątek :roll: Ot, po prostu jak mam, to wrzucam kilka amatorskich pstryków z tego co się działo w Kuźni, a Ty czego oczekujesz? Profesjonalnego fotoreportażu? Poza tym piszesz tylko że fotki są be i tyle :roll: Może Doradź w takim razie, co na przyszłość mam zrobić by były lepsze :) Rzucić ogólnikiem typu popracuj nad techniką, to każdy potrafi :grin: Jeżeli nie czujesz się na siłach, by mi doradzić to nie pisz też ogólnikami w stylu popracuj nad techniką ]:->
i jeszcze jedno:
Dr. Dre pisze:
Posiadanie aparatu
Dr. Dre pisze:
nie zwalnia Cię z podtrzymywania „wypstrykanych" przez tych
turek napisał/a:
od lepszych ode mnie
standardów jakości.
absolutnie mnie nie obliguje, do podtrzymywania, żadnych standardów jakości, równie dobrze mogę posiadać aparat, by podtrzymywać nim ułamaną nogę pod szafą :roll: :grin: :D Kupując aparat nie podpisywałem żadnych umów i zobowiązań, że będę robił fotki najlepsze na świecie :roll:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

turek pisze:
absolutnie mnie nie obliguje, do podtrzymywania, żadnych standardów jakości, równie dobrze mogę posiadać aparat, by podtrzymywać nim ułamaną nogę pod szafą Kupując aparat nie podpisywałem żadnych umów i zobowiązań, że będę robił fotki najlepsze na świecie

ale prezentowanie tej "twórczości" powinno jednak obligować. Myślę, że powinieneś jednak zastosować aparat do innych celów. Zaproponowałeś własny pomysł ,a ja proponuję zastosować go jako otwieracz do piwa. :D

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Ech zostałem niestety rozpieszczony jakością zdjęć z imprez i innych koncertów wykonywanych przez Sebka. Niestety jego talenty doceniają teraz warszawiacy a u nas cóż ...regres...warsztatu foto.

Współczuję Ci szczerze , że musisz tak cierpieć... :roll:

Powiedzmy sobie szczerze - robiąc fotki na tego rodzaju imprezie robimy darmową reklamę lokalowi - bo przynajmniej możecie obejrzeć co się tam działo. A szef lokalu nie zawsze ma czas i ochotę na latanie z aparatem. Należałoby więc raczej podziękować za podzielenie się fotkami , a krytykę tej pracy zostawić sobie na fora stricte fotograficzne.

Ja od siebie pokażę fotki - choć jak mówiłem Turkowi na początku nie mój to temat i nie moja bajka ;)

PS. Kolejność miała być odwrotna ale system dodaje odwrotnie niż się wrzuca na serwer.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Widzisz, teraz Doktorek stwierdzi, ze są dobrze doświetlone i mają odpowiednią ilość światła :) A ja od siebie powiem, że... poczekam najpierw na opinię Doktorka ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Pomoc nadaszła ...

Teraz to ja rozumiem, aż miło popatrzeć. 8)
Widzisz Turku te „pokrętełka” w aparacie nie służą do zabawy...
Ucz sie ucz bo yello_35 wiecznie żyć nie będzie...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

turek pisze:
Widzisz, teraz Doktorek stwierdzi, ze są dobrze doświetlone i mają odpowiednią ilość światła

Może dlatego , że ja nie piłem piwa? ;)

turek pisze:
poczekam najpierw na opinię Doktorka

Opinia osoby nieobecnej na miejscu zdarzenia niespecjalnie wartościową jest - tego rodzaju koncerty to przeważnie nieciekawe światło ze sceny i ciemności. Nie wiem więc czy mocno dopalone fleszem foty oddają klimat. IMHO niespecjalnie... :|
Trzeba po prostu robić w momencie , gdy nieco jaśniej się robi na scenie - mnie koncerty nie kręcą więc fotki sa jakie są... 8)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Teraz to ja rozumiem, aż miło popatrzeć.

Uznaję to za komplement i dziękuję 8)

Ale naprawdę - nie zniechęcaj do pokazywania fotek. Bo nawet Robertowi to przecież na rękę. No chyba , że ma inne zdanie... ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Teraz to ja rozumiem, aż miło popatrzeć.
Widzisz... a mnie akurat rażą i niespecjalnie odpowiadają przepalone twarze... :| Coś za coś... ;) Ilu ludzi, tyle zdań ;-)
Dr. Dre pisze:
Widzisz Turku te „pokrętełka” w aparacie nie służą do zabawy...
Ucz sie ucz bo yello_35 wiecznie żyć nie będzie...

daruj sobie... bo
YELLO_35 pisze:
Opinia osoby nieobecnej na miejscu zdarzenia niespecjalnie wartościową jest
z mojej strony EOT ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Nic do Roberta czy Kuzni nie mam i miło popatrzeć na efekt jego działalności artystycznej. Ale Turek (tu powinno się wstawić przekleństwo) zapomina czasem że dziennikarzem ani reporterem nigdy nie będzie - bo zapomina o konsekwencjach ... domyśl się mądry inaczej człowieku

ende

Ostatnio zmieniony 24 mar 2010, 10:21 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Ale Turek (tu powinno się wstawić przekleństwo) zapomina czasem że dziennikarzem ani reporterem nigdy nie będzie
nigdy do tego nie aspirowałem ]:-> fotki robię dla mojej czystej przyjemności :grin: Co wywołuje u co niektórych i u Ciebie widzę również focha :grin: :grin: :grin:
Dr. Dre pisze:
domyśl się mądry inaczej człowieku
Kolejny raz dałeś przykład, że ktoś, kto myśli inaczej od Ciebie jest albo
Dr. Dre pisze:
mądry inaczej
albo niegodzien dyskusji z Tobą, bo strzelasz focha i albo idziesz na pizzę, albo przyrządzać rybę :roll: :smt058

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Nic do Roberta czy Kuzni nie mam i miło popatrzeć na efekt jego działalności artystycznej

Tu pełna zgodność.

Dr. Dre pisze:
Ale Turek (tu powinno się wstawić przekleństwo) zapomina czasem że dziennikarzem ani reporterem nigdy nie będzie - bo zapomina o konsekwencjach ... domyśl się mądry inaczej człowieku

Też nigdy nie będę. I co? Mam nie publikować fotek? Zapędziłeś się nieco...jakie konsekwencje?

Jak zajdzie potrzeba to wydzielę OT-a.

turek pisze:
a mnie akurat rażą i niespecjalnie odpowiadają przepalone twarze...

I mnie tak samo... :|

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

turek pisze:
Kolejny raz dałeś przykład, że ktoś, kto myśli inaczej od Ciebie jest albo Dr. Dre napisał/a:
mądry inaczej
albo niegodzien dyskusji z Tobą, bo strzelasz focha i albo idziesz na pizzę, albo przyrządzać rybę

Uważasz, że uczciwe jest pisanie wszystkiego bez oglądania się na konsekwencje?

To ok:

Na pierwszej stronie portalu znajduje się new’s o tym jak napadnięto mnie na parkingu przy Biedronce obok Kuźni. Sytuacja miała miejsce wieczorem około godziny 20. Było ciemno i nie zauważyłem jak ktoś mnie zaszedł, pobił i odebrał mi pieniądze. Słyszałem, że takie zdarzenia są tam na porządku dziennym. W obawie przed takimi zdarzeniami chcę przestrzec innych gości Kuźni i dlatego troska i ten artykuł.

Rozumiesz Turek? jak można manipulować informacją i pięknymi zdjęciami? Zastanów się bo kij ma dwa końce!

Jeśli inspektor zamknie ten cholerny chodnik to...dziękuje Ci bardzo. ...i nie tylko... :smt084 :smt021

Ostatnio zmieniony 24 mar 2010, 12:55 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 40  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.