Dr. Dre pisze:
Jeśli inspektor zamknie ten cholerny chodnik to...dziękuje Ci bardzo. ...i nie tylko...
A to tutaj jest pies pogrzebany...

Więc wyobraź sobie, że chodnik ten jest przeznaczony dla wszystkich mieszkańców miasta, często przechadzam tam z dziećmi, ludzie chadzają tam na spacery po przedmieściu nyskim, całymi rodzinami w pogodne dni. Czy Twoim zdaniem lepiej było by nie zauważyć problemu i udawać, że nie ma zagrożenia i liczyć, że może się zawali, kiedy akurat nikt tamtędy nie będzie przechodził?

Nie wiem czy masz swoje dzieci i czy zależy Ci na zdrowiu i bezpieczeństwu kogokolwiek, poza Tobą?

Ale temat podsunąłem Aleksowi właśnie w trosce o bezpieczeństwo przechodzących tam ludzi, Twoje też Doktorku

Nie powiesz chyba, że nie Miałbyś nic przeciwko temu, by oberwać takim kawałkiem muru?

Wszystko jest dobrze do czasu kiedy on stoi, Rozumiesz Doktorku?

Jak dla mnie mogą z nim nic nie robić, jak dla mnie możesz się pod nim przechadzać, nie obawiając się, zę któregoś dnia runie

Ja zauważyłem i zdaję sobie sprawę z zagrożenia, dopilnuję by nikt z moich bliskich (zwłaszcza dzieci) i znajomych nie przechadzał w jego pobliżu, poprzez portal ostrzegłem też o tym zagrożeniu innych, czy je zignorują ludzie, to ich sprawa

Jak któregoś dnia stanie się tam komuś krzywda, to ze spokojnym sumieniem będę mógł powiedzieć sobie, że zrobiłem wszystko by ludzi ostrzec

A znając nasze realia, to inspektor nie zamknie chodnika, tylko przeprowadzą oględziny i po wszystkim, ewentualnie oddzielą jego kawałek taśmą z napisem przejście drugą stroną

Tam właściwie to można nic nie robić, wystarczy tylko umieścić tablice informujące o ewentualnym zagrożeniu po polsku i niemiecku, bo Niemcy też tamtędy chodzą
[ Dodano: Sro Mar 24, 2010 12:12 pm ]Ale co to wszystko ma wspólnego z wydarzeniami w Kuźni???

Niezły OT powstał...