makaron pisze:
czasami burmistrz przedsiębiorca to fatalne skutki dla miasta.
Czasami.
W większości przypadków jednak, jeśli burmistrz był wcześniej urzędnikiem, potem przedsiębiorcom, a jeszcze wcześniej kierował ludźmi w ilości kilkuset, to jest wielkie prawdopodobieństwo, że właściwie będzie zarządzać Zgorzelcem.
makaron pisze:
skoro biblioteka miejska nie przynosi zysku
Szanowny Makaronie
Nic bardziej mylnego
Strategicznie myślący burmistrz/przedsiębiorca będzie się starał wykształcić młodych ludzi na mądrych, aby nie tylko wykonywali proste prace fizyczne, ale również zarządzali zasobami ludzkimi.
Proste i logiczne. Prawda?
Będzie wspierał oświatę.
To w perspektywie długofalowej przyniesie zysk.
makaron pisze:
Przedsiębiorca myśli także skoro są obiekty sportowe
Może Ty, jako przedsiębiorca tak myślisz.
Wg mnie mądry burmistrz/przedsiębiorca dba również o rozwój kultury fizycznej poprzez zaangażowanie młodych ludzi w sport a nie tylko siedzenie na ławkach i kibicowanie.
Co prawda przynosi to w pierwszym momencie straty, jednak perspektywicznie, dostaniemy zdrowe społeczeństwo.
Proste?
makaron pisze:
burmistrz przedsiębiorca, nie daj Boże, wpadnie na pomysł zamknięcia kina NovaPoza
Niby dlaczego miałby zamknąć?
Ty może tak, jeśli patrzysz na zagadnienie w formie "tu i teraz", wg mnie kultura powinna być traktowana na równi ze sportem w dziedzinie rozwoju społeczeństwa.
Mądre społeczeństwo, to społeczeństwo z wyższym poziomem inteligencji nabytej, jeśli tak ją podzielimy.
Mam rację? Napisz tylko, że nie.
makaron pisze:
A i nie próbuj nam wmawiać Grzegorzu, że jak przedsiębiorca ma się dobrze to zapłaci godziwie pracownikowi
Ja już takich znam.
Pracownicy jednego z pracodawców mają obowiązek wypływać w tygodniu dwie godziny na basenie. On za to płaci
Szok prawda?
Ale już tacy pracodawcy są
Szanowny Makaronie moim marzeniem jest aby więcej pracodawców tak postępowało.
makaron pisze:
Liczy się chłodna kalkulacja
Ten obowiązek korzystania z basenu, to właśnie chłodna kalkulacja.
Sądzisz, że Twój urlop to altruizm pracodawcy lub ustawodawcy?
Czy masz świadomość dlaczego należy Ci się urlop w pracy?
Czy wiesz, jakie są przesłanki tego, że jedna część urlopu nie może być podzielona na mniejsze części, niż 14 dni kalendarzowych?
To czysta ekonomia a nie altruizm lub działalność charytatywna pracodawców.
Ja rozumiem, że w swojej wersji przedstawiłeś działania, ja mógłby wykonać R.Gronicz, gdyby został na fotelu burmistrza przez następną kadencję w danych tematach.
Cieszę się, że jesteś z nami i pokazujesz wizję apokalipsy.
W związku z powyższym mogę coś napisać.
Dla R.Gronicza i jego grupy na najbliższe wybory.
No pasaran.
P
G
dlatego właśnie za 229 dni ...