Dzisiaj jest 14 maja 2025, 15:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

tadam pisze:
Masz wszelkie zadatki na polityka.

Szanowny Tadamie
Dziękuję za zaufanie, lecz niestety ja, jak i każdy człowiek stara się robić w życiu to, co chce.
Nie jest moim marzeniem być lokalnym politykiem.
Dla mnie lokalna polityka jest jak małe przedsiębiorstwo.
Gdybym dorwał się do "władzi", to starałbym się maksymalizować zyski samorządu lokalnego, jakkolwiek byłyby one pojmowane.
Do wykonania tego zadania dobierałbym ludzi najlepszych, bez względu na opcje polityczne, jakie reprezentują.
W dniu dzisiejszym współuczestniczę w wykonywaniu zadań przez zespoły, których członkami są Polacy, Niemcy, Czesi, Żydzi, Rosjanie. Nie wspomnę, ze są oni przedstawicielami wielu wyznań katolickich, lub tak jak ja, nie wyznają żadnego boga.
Nie przeszkadza to nam dążyć do wyznaczonych celów, ku wspólnej radości z osiągnięcia ich.
Na dzisiaj nie wyobrażam sobie, że mógłbym wywalić część nieudaczników i zastąpić ich profesjonalistami by ludziom w lokalnej społeczności żyło się lepiej.

Zastanawia mnie również fakt, tego, że człowiek w ciągu krótkim czasie może zmienić poglądy, z zagorzale niewierzącego na moherowo świętojebliwego.
Szanuję Mohery, szanuję Komuchów ale jakoś nie mogę zrozumieć, czym kierują się ludzie skacząc po partiach politycznych i przystając do różnych opcji politycznych.
Nie mogę zrozumieć jak działa ich organizm. tak wewnętrznie.
Jak mogą się ze sobą nie kłócić.
No nie rozumiem.

Dr. Dre pisze:
chyba w tej piaskownicy nikt Cie nie lubi

Wielce Szanowny Doktorku
z pewnością masz rację ale to nie ma nic do rzeczy.
Ja tu przychodzę wypowiadać swoje zdanie, z którym możesz się zgadzać lub nie.
Jeśli się zgadzasz, to jesteś mądry a jeśli się nie zgadzasz, to masz jeszcze czas na to, że zmądrzejesz. Trzeba mieć nadzieję.

przekorny pisze:
zadziwiające milczenie trwa... i trwa.

Im dłużej milczy, tym większą bombę przygotuje. Mam takie sam zdanie, jak Ty i też z zapartym tchem czekam.

P
G
a za 193 dni ....

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
tadam napisał/a:
Masz wszelkie zadatki na polityka.

Szanowny Tadamie
Dziękuję za zaufanie

tu nie chodziło o zaufanie tylko o ten bełkot, który napisałeś...

Grzegorz pisze:
Dla mnie lokalna polityka jest jak małe przedsiębiorstwo.
Gdybym dorwał się do "władzi", to starałbym się maksymalizować zyski samorządu lokalnego,

tu akurat się z Tobą zgodzę polityka to jak takie przedsiębiorstwo, każdy stara się maksymalizować SWOJE zyski.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Grzegorz pisze:
Jeśli się zgadzasz, to jesteś mądry

Wyrocznio moja ... Zaczynasz mi nawet imponować swoja "pewnością siebie". Tylko musze Cię zmartwić - moja mądrość nie pozwala mi się z Tobą zgodzić. Masz bardzo podobne poglądy do UPR, na studiach nawet z nimi sympatyzowałem, ale z tego się wyrasta.
Policję też chcesz sprywatyzować i kazać im zarabiać na siebie? Zawsze mogą sadzić kwiatki w klombach miejskich.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Masz bardzo podobne poglądy do UPR

chciałeś napisać SLD? ale Ci się przekliknęło?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Dla mnie SLD to rozdawnictwo publicznych pieniędzy, a UPR to prywatyzowanie wszystkiego co się da ( notabene UM bym sprywatyzował jako jedyną „instytucję” państwową, jeśli popracowaliby na warunkach rynkowych a nie monopolistycznych, to pewnie były by jakieś zmiany na +) Pan Grzesiunio chce aby samorządy zarabiały jak przedsiębiorstwa prywatne, więc tak to sobie skojarzyłem może błędnie ale jednak.

Tytuł:
pismak
pismak

tadam pisze:
tu nie chodziło o zaufanie tylko o ten bełkot, który napisałeś

Wielce Szanowny Tadamie
Nie zrozumiałeś mnie kompletnie.
Nie chodziło o zaufanie a o sam fakt, że na tak pianotwórczy temat, taka osoba, jak Ty raczy ze mną wymieniać tą pianę, bo przecież nie poglądy.
Te są jasne.
Wiem co napisałem ale sądziłem że Ty, właśnie Ty, trochę inaczej mnie oceniasz. Już mi się podobała ta zachęta ... ale wszystko zepsułeś.

Dr. Dre pisze:
Wyrocznio moja

Doktorku i tak trzymaj Twój tok rozumowania w tym momencie uważam za właściwy.

Dr. Dre pisze:
Zaczynasz mi nawet imponować

To wiem.
Martwi mnie tylko jedna rzecz, aby Twoja fascynacja moją osobą nie przerodziła się w platoniczną miłość.

Dr. Dre pisze:
moja mądrość nie pozwala mi się z Tobą zgodzić

Tutaj doktorku dajesz dowód na to, że jesteś jeszcze rozchwianą młodą osobowością, która w czasie ukształtowana zostanie przez odpowiednie wzorce.
Miło mi, że czertpiesz z właściwych.
Dr. Dre pisze:
Masz bardzo podobne poglądy do UPR

Wielu próbuje mnie naśladować z lepszym lub gorszym skutkiem. Skromnie pisząc.

Dr. Dre pisze:
na studiach nawet z nimi sympatyzowałem

Ja na studiach studiowałem a nie sympatyzowałem.
Dr. Dre pisze:
Policję też chcesz sprywatyzować

Tego nie napisałem jeszcze.
Widzę, że znasz moje poglądy lepiej ode mnie.
No cóz. Tym właśnie cechuje się rozchwiany umysł.
Dr. Dre pisze:
Zawsze mogą sadzić kwiatki w klombach miejskich.

To ja poproszę w jednym miejscu w Zgorzelcu, gdzie nikt nie chce posadzić.

Dr. Dre pisze:
Pan Grzesiunio chce

Pan Grzesiunio chciałby mieć możliwość prowadzenia działalności gospodarczej w warunkach gospodarki rynkowej na sprawiedliwych zasadach.
To tak wiele?

Dr. Dre pisze:
tak to sobie skojarzyłem

Wg mnie większość Twoich skojarzeń jest błędna ale rokujesz nadzieję na poprawę dlatego jesteś jednostką wartą pracy.

P
G
a za 193 dni

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Zaangażowany jestem w czat zgorzelecki a nie w politykę.

Jasne, jasne, z polityką to Ty nie masz nic wspólnego : :grin: :smt021 :grin:
Widzę, że rozdwaja Ci się rzeczywistość jak u Marko (twierdząc, że wg niego nie ma absolutorium). Możesz oczywiście w "swojej rzeczywistości" tak to odbierać, niestety ale nie zmieni to odczuć innych we wspólnej rzeczywistości i będziesz odbierany jako zaangażowany politycznie :lol: :smt058

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Grzegorzu, Twoja retoryka papki rodem z Gierka zaczyna ewoluować na prawie dowcipną. Trąci jeszcze odrobiną "towarzysza sekretarza" ale ale jest nadzieja...

P.S. Jeśli na studuach jedynie studiowałeś to miałeś strasznie nudne życie studenckie ...Pewnie w Moskwie stąd ten język. :D

Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 18:17 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
Jasne, jasne, z polityką to Ty nie masz nic wspólnego

Wielce Szanowny Makaronie
A MOZE MAM ?!!
Nic o tym nie wiem. NIe mam.

makaron pisze:
Widzę, że rozdwaja Ci się rzeczywistość jak u Marko

Lepszym jest rozdwojenie rzeczywistości niż być dotkniętym rozstrojeniem jaźni.

makaron pisze:
i będziesz odbierany jako zaangażowany politycznie

Szanowny Makaronie a co zrobić aby nie być odbieranym, jako zaangażowany politycznie?

Dr. Dre pisze:
ale ale jest nadzieja...

Widzę, ze na studiach czegoś Cię nauczyli.
Naśladowania.
To też dobrze, jak na początek.
Powielanie mnie, nawet w nieudolny sposób sprawia, że jesteś pozytywnie przeze mnie postrzegany.
Z czasem nabierzesz kreatywności i zaczniesz wykorzystywać fantazję dla własnych, pokojowych, celów.
Dr. Dre pisze:
Jeśli na studiach jedynie studiowałeś to miałeś strasznie nudne życie studenckie

Wprost przeciwnie.
Studiowanie, to piękna czynność. Dzisiaj oddałbym wszystkie dyplomy za możliwość studiowania wraz z młodymi. To jest coś wspaniałego.

Dr. Dre pisze:
...Pewnie w Moskwie

Niestety nie.
Żałuję ale do Moskwy to jechali zazwyczaj wojskowi, i to ci najlepsi, rusycyści, studenci nauk politycznych a przede wszystkim doskonali naukowcy i studenci.
Ja studiowałem i nie byłem prymusem.

Dr. Dre pisze:
Trąci jeszcze odrobiną "towarzysza sekretarza"

Czy był tak miły i mógłbyś mi wyjaśnić, uszczegółowić powyższe określenie.
Jakoś nie mogę zrozumieć.
Zaznaczam, że co prawda nie wierzę w żadnego boga i nie należę do żadnej partii, ale postępuję w większości przypadków chyba lepiej niż hipokryci religijni.
Tak mi się przynajmniej wydaje.

Dr. Dre pisze:
stąd ten język

Mylisz się, jak zwykle zresztą, ja nie mogę o sobie powiedzieć, że znam język rosyjski.
Ubolewam nad tym albowiem Komuna starała się z upartością godną maniaka nauczyć nas obcego języka za darmo a ja, jak ten głupek robiłem wszystko aby się go nie nauczyć. Cóż błędy młodości.
ZSRR można było nie lubić ale języka mogłem się uczyć i nauczyć.

Wracając do artykułu, to mam ciche przeświadczenie, że nikt nikogo więcej nie przeprosi za szkalowanie.

P
G

a za 192 dni

Ostatnio zmieniony 06 maja 2010, 5:53 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Szanowny Makaronie a co zrobić aby nie być odbieranym, jako zaangażowany politycznie?

Nie wiesz??? Sądziłem, że jest to jasne i proste. NIE PISZ NA TEMATY ZWIĄZANE Z POLITYKĄ !!!!!
Każda wypowiedź związana z polityką jest odbierana jako zaangażowanie polityczne, popatrz np na to jak mnie odbierał przekorny. Napisałem kilka postów w obronie Gronicza i zostałem przez niego odebrany jako politycznie zaangażowany poplecznik Gronicza, co najmniej sympatyk PO, domniemany mierny - wierny na posadzie u burmistrza, itp :lol: .
No cóż, życie :grin: :grin: :grin: .
Jeżeli nie jesteś w stanie zrezygnować z tematów powiązanych z polityką to musisz pogodzić się z takim a nie innym odbiorem przez innych.

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
Każda wypowiedź związana z polityką jest odbierana jako zaangażowanie polityczne,

Wielce Szanowny Makaronie!!!
Pójdę dalej w takim razie:
Każda wypowiedź jest odbierana jako zaangażowanie polityczne.

makaron pisze:
Napisałem kilka postów w obronie Gronicza

Ja te Twoje wypowiedzi odebrałem jako Twoje zdanie w temacie a nie obronę.
W trakcie Twoich wypowiedzi przecież jasno się określiłeś. Może nie zauważył.
Zdania odmienne są wskazane. Niezmiernie wskazane.

makaron pisze:
Jeżeli nie jesteś w stanie zrezygnować z tematów powiązanych z polityką to musisz pogodzić się z takim a nie innym odbiorem przez innych

I tu jesteś w błędzie.
To ja staram się kreować rzeczywistość a nie ona mnie.
W sumie jest to układ dynamicznie oddziaływujący wzajemnie na siebie ale zawsze staram się mieć 51%.

P
G
a za 192 dni

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przeglądając ogłoszenia na zgorzelec. info natknąłem się na takie:

Cytuj:
wyjaśnienie
Nr 14907
W moim artykule pt. "Układ przygraniczny" "Angora" nr 39(954) z dnia 28 września 2008 r. podałem nieprawdziwe informacje dotyczące Pana Szymona Pacyniaka. Dziś wiem, ze oparte były na sfałszowanych dokumentach, czego wcześniej nie zweryfikowałem. ...

najśmieszniejsza jest kategoria w której umieszczono to ogłoszenie: autostop/ chcę dojechać do...
czy to nie jest czasem próba obejścia wyroku sądu? tanie cwaniactwo.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Szymon Pacyniak skierował sprawę do prokuratury. Podejrzewa, że ktoś mu celowo dorabiał tzw. gębę

Polska Gazeta Wrocławska Janusz Pawul
2010-07-07 08:42:10 , Aktualizacja 2010-07-07 15:48:56

Jest zapowiadany ciąg dalszy artykułu z tygodnika Angora sprzed 2 lat pt. Układ przygraniczny Leszka Szymowskiego. Jednym z jego negatywnych bohaterów był pierwszy zgorzelecki starosta, były wicemarszałek województwa dolnośląskiego, a dziś radny powiatu Szymon Pacyniak.

Po opublikowaniu tekstu doszło do procesu karnego między nim i Szymowskim, który zakończył się ugodą. Jednym z jej elementów było ujawnienie przez dziennikarza kulisów powstania artykułu, a te zdaniem Pacyniaka, były sensacyjne. Okazało się bowiem, że do napisania tekstu skłonili autora i uwiarygodnili swoje tezy sfabrykowanymi dokumentami działacze jednego ze zgorzeleckich środowisk politycznych. Krótko po zawarciu ugody i po ujawnieniu tych faktów Szymon Pacyniak zapowiedział złożenie w tej sprawie doniesienia do prokuratury. Teraz to zrobił. Jak tłumaczy, w całej sprawie dziennikarz, który napisał szkalujący go artykuł, był tylko płotką. Teraz przyszedł czas na leszcze. Pacyniak w piśmie do prokuratury podaje konkretne, znane w Zgorzelcu nazwiska osób, które działały na jego szkodę. Jak mówi, to ludzie wyjątkowo kontrowersyjni i od lat angażujący się w zgorzelecką scenę polityczną. Upublicznić nazwisk podanych w doniesieniu do prokuratury jednak nie chce. Jak tłumaczy, jest jeszcze na to zbyt wcześnie. Kilka tygodni temu, wygłaszając w sprawie ugody z dziennikarzem Angory specjalne oświadczenie podczas sesji rady powiatu, cześć tej tajemnicy jednak ujawnił. Jak powiedział, jedna z osób zaangażowanych w knucie przeciwko niemu zasiada nawet w radzie powiatu. Wówczas jednak także żadne nazwisko nie padło.

- Rzecz musiała jednak mocno przestraszyć inspiratorów całej manipulacji, gdyż jak mnie anonimowo poinformowano, natychmiast po opublikowaniu przeprosin w Angorze i po moim wystąpieniu na sesji, telefonicznie łączono się z p. Szymowskim indagując go o kulisy sądowej ugody i treści, jakie mi ujawnił - dodaje Pacyniak.
za: http://zgorzelec.naszemiasto.pl/artykul ... ,id,t.html

rekrut
rekrut

petec napisał/a:
Cytuj:
Nasze miasto też ma swoje 5 minut

Chyba dłużej:
http://www.gazeta-info.pl/photo.php?typ ... yNumer=214

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Właśnie przejrzałem nową "Gazetę Powiatową", bo zaciekawiła mnie okładka (poniżej):
http://www.gazeta-info.pl/docGazeta/214/PDS-KO-01_2.pdf
Z tego co piszą, to więcej "pikantnych" szczegółów podadzą w następnym numerze ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.