No i spotkanie się odbyło. Tak jak można było się spodziewać, warunki do rozmów wszelakich okazały się wyśmienite. Dużo miejsca, z oddali sączyła się przyciszona muzyczka, brak jakichkolwiek zakłóceń zewnętrznych - słowem dostaliśmy to, czego od dawna już nie mieliśmy. Czyli spokój...
Obecni byli: Ewelinka + PiTeK, Adaś Helik, Kasia + YELLO_35, Robert Gruszecki, tadam, ja i,... gościnnie Joasia O.
Tematów rozmów było mniej więcej tyle ilu uczestników, m.in. estetyka miasta, nadchodzące wybory, plany związane z dalszymi spotkaniami, pomysły na rozruszanie i aktywizację skostniałych (jak się wydaje) forumowiczów, brak pozytywnego odzewu mieszkańców na organizowane do tej pory imprezy itp. itd.
Myślę, że z uwagi na nadciągające wybory zasadnym byłoby zapoznanie się z kandydatami do fotela burmistrzowskiego, do rad miasta i powiatu, ich programami wyborczymi, planami związanymi z rozwojem naszego miasta i regionu etc...
Mam nadzieję, że nie odrzucą zaproszeń do dyskusji, a jeśli odrzucą,.. to ich problem heh...
Poza tym...
Robert uraczył nas grzanym winem obiecując urządzić Święto Pieczonego Ziemniaka (jeśli tylko przypomnimy sobie w jakim mniej więcej terminie się ono odbywało hehe), być może jakiegoś grilla, być może Andrzejki, jeśli będzie większe zainteresowanie itd.
ps. Na sali się nie pali, w związku z powyższym wykręty Alexa związane z zadymieniem pomieszczeń odlatują w niebyt. Myślę, że i on również zacznie nawiedzać nas swoją osobą,.. i osobą Jacka (zwanego Jachu).
Upsss.... napisaliśmy z Arkiem sprawozdanka w tym samym mniej więcej czasie...