Dzisiaj jest 16 maja 2025, 10:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2060 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 138  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman

przekorny pisze:
No to jeszcze przydałaby się jakaś zachęta ze strony Roberta

:smt082

Robercie pora na rabaty... ]:->

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Będą rabaty utrzymane tak jak poprzednio u innych , a dodatkowo Kaktus zapowiedział że pomoże zrobić Święto Pieczonego Ziemniaka z tyłu za Kuźnią

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Wczorajsze spotkanie bardzo udane :smt026

Obecni : Ewelina , Kasia , Pitek , Adam , Przekorny , Tadam i ja.
Robert powitał nas darmowymi grzanymi winami (dzięki raz jeszcze) i obietnicą rabatu na piwo :)

Tematyka różnorodna - m.in. czym rozruszać to miasto (festyn , koncerty , dyskoteki).

Święto Pieczonego Ziemniaka i Andrzejki są w planach na najbliższy czas.
Spotkania z zaproszonymi gośćmi z okazji wyborów również.
Ubolewamy nieco nad zmniejszoną frekwencją ale mamy nadzieję , że jesienne wieczory będą sprzyjały spotkaniom w większym gronie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

No i spotkanie się odbyło. Tak jak można było się spodziewać, warunki do rozmów wszelakich okazały się wyśmienite. Dużo miejsca, z oddali sączyła się przyciszona muzyczka, brak jakichkolwiek zakłóceń zewnętrznych - słowem dostaliśmy to, czego od dawna już nie mieliśmy. Czyli spokój...

Obecni byli: Ewelinka + PiTeK, Adaś Helik, Kasia + YELLO_35, Robert Gruszecki, tadam, ja i,... gościnnie Joasia O.

Tematów rozmów było mniej więcej tyle ilu uczestników, m.in. estetyka miasta, nadchodzące wybory, plany związane z dalszymi spotkaniami, pomysły na rozruszanie i aktywizację skostniałych (jak się wydaje) forumowiczów, brak pozytywnego odzewu mieszkańców na organizowane do tej pory imprezy itp. itd.

Myślę, że z uwagi na nadciągające wybory zasadnym byłoby zapoznanie się z kandydatami do fotela burmistrzowskiego, do rad miasta i powiatu, ich programami wyborczymi, planami związanymi z rozwojem naszego miasta i regionu etc...
Mam nadzieję, że nie odrzucą zaproszeń do dyskusji, a jeśli odrzucą,.. to ich problem heh...

Poza tym...
Robert uraczył nas grzanym winem obiecując urządzić Święto Pieczonego Ziemniaka (jeśli tylko przypomnimy sobie w jakim mniej więcej terminie się ono odbywało hehe), być może jakiegoś grilla, być może Andrzejki, jeśli będzie większe zainteresowanie itd.

ps. Na sali się nie pali, w związku z powyższym wykręty Alexa związane z zadymieniem pomieszczeń odlatują w niebyt. Myślę, że i on również zacznie nawiedzać nas swoją osobą,.. i osobą Jacka (zwanego Jachu). :D

Upsss.... napisaliśmy z Arkiem sprawozdanka w tym samym mniej więcej czasie... :lol: :lol: :lol:

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010, 9:01 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
napisaliśmy z Arkiem sprawozdanka w tym samym mniej więcej czasie
nic nie szkodzi, taka różnorodność powinna dać lepszy obraz spotkań,
tylko że
przekorny pisze:
z uwagi na nadciągające wybory zasadnym byłoby zapoznanie się z kandydatami do fotela burmistrzowskiego, do rad miasta i powiatu, ich programami wyborczymi, planami związanymi z rozwojem naszego miasta i regionu etc...
polityka w dotychczasowym wydaniu może skutecznie umniejszyć liczebność spotkań...
dodam, że również i ich jakość :smt021

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010, 14:55 przez Chuck Norris jr, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Większość z Was znam osobiście - z chęcią więc wybrałbym się na jakieś spotkanie, ale tematy "polityczne" kończę o 17:) Po tej godzinie nie rozmawiam o polityce i musiałbym upaść na głowę, by wyjść z domu, zapłacić za piwo i jeszcze słuchać np. wywodów Przekornego, z którymi mi nie po drodze:).
Tak więc zgadzam się z tezą, iż polityka może obniżyć frekwencję:)
Pozdrawiam
Piotr

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zatem zorganizujmy spotkanie, takie, jakie miały miejsce 5 lat temu o luźnej tematyce, przy piwie i orzeszkach. Ja nawet po ciężkim wypadku w górach, o kulach przybywałem na spotkaniach w barze i w terenie, bo warto było.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:

Taki był też mój wniosek po wczorajszych dysputach. Mamy chyba dość poważnej tematyki... :-?
Zresztą wszelkie imprezy u Kaktusa (notabene mile wspominane) były chyba tego powodem - frekwencja zawsze dopisywała bez względu na warunki atmosferyczne.

Jednak wybory zobowiązują - i raz na jakiś czas możemy się spotkać w takim gronie dyskutując z kandydatem na burmistrza choćby...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

gobo007 pisze:
Po tej godzinie nie rozmawiam o polityce i musiałbym upaść na głowę, by wyjść z domu, zapłacić za piwo i jeszcze słuchać np. wywodów Przekornego, z którymi mi nie po drodze:).
Pozdrawiam
Piotr

:smt023 kwintesencja

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ktoś wyprzedził spotkania wyborcze :lol:

http://gloszgorzelca.pl

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nad głównym banerze pewnego portalu jest napisane:

[center]"Ścieranie się poglądów, dyskusje a nawet obrzucanie się obelgami jest procesem tworzenia społeczeństwa obywatelskiego"
[/center]
Można nie słuchać/czytać wywodów innych ludzi, można zamknąć się w domowym zaciszu lub kontemplować poczucie własnej (oczywiście wysokiej) wartości w wąskim gronie osób o podobnych poglądach czy postrzeganiu rzeczywistości.
Tylko czy to aby na pewno dobra droga??? Próba podziału społeczeństwa i wzajemne podsycanie nienawiści rozmaitymi socjotechnicznymi wybiegami mamy możliwość obserwować w polskiej polityce z tej tzw. wyższej półki???
Nie dajmy się wmanewrować w podobne mechanizmy tutaj, na dole...
Poza tym, nikt nie musi brać udziału w politycznych dyskusjach na spotkaniu forumowiczów, jeśli tego nie chce. Tematów do rozmów może być na prawdę bez liku...

Tytuł:
pismak
pismak

Tak, tak przekorny, już widzę oczami wyobraźni jak rozmawiasz o latających motylkach nad łąką.
Wg mojej oceny twoja wzmożona aktywność na forum od jakiegoś czasu jednoznacznie daje do zrozumienia, że na listach wyborczych zobaczę nazwisko: Cezary Sitek.
Jakoś tak nie w twoim stylu ale stonowałeś trochę wypowiedzi, ba nawet promyk ogłady czasem się pojawi. Przecież potencjalni wyborcy czytują forum, a szkoda stracić głos przez niefortunny wpis :)
Po wyborach pewnie wszystko wróci do normy ;). co ????

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Grasz nie fair anonimowy makaroniku, jak zawsze zresztą. Prowokujesz żeby później narzekać na te czy inne teksty. Nie powinieneś na forum rzucać nazwiskami forumowiczów, zwłaszcza, że sam boisz się przyznać kim jesteś. Już wspominałem kiedyś, że cechuje cię charakter anonimowych donosicieli a kimś takim doprawdy trudno się nie brzydzić...

Ciekaw jestem co na to moderatorzy lub admin??? :|

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Nie powinieneś na forum rzucać nazwiskami forumowiczów, zwłaszcza, że sam boisz się przyznać kim jesteś.

A co, masz coś do tego nazwiska???? Dla mnie takie samo jak każde inne, czyżbyś miał jakiś interes aby te nazwisko skrywać ?????? :)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Ciekaw jestem co na to moderatorzy lub admin???

Jeden spokojnie obserwuje - przywykł do wysokich napięć w dyskusjach z Twoją osobą ;)
Poza tym nie zapominajmy - Admin tu rządzi , modowie tylko sprzątają ;)

Rzucę klasykiem:

WRACAMY DO TEMATU !!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2060 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 138  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.