Dzisiaj jest 09 cze 2025, 9:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A kiedy wogole jest ta rocznica?? :smt044 ]:-> :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
A kiedy wogole jest ta rocznica?? :smt044 ]:-> :P
a jaka rocznica? ]:-> :smt082 :smt044

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Spróbujcie może zapomnieć o trwających od czasu katastrofy smoleńskiej politycznych przepychankach, o hektolitrach brudu wylewanego nawzajem przez PiS i PO i pomyślcie o samej tragedii, jaka się zdarzyła.
Pomyślcie o śmierci pary prezydenckiej, ostatniego prezydenta na uchodźstwie, czołowych politykach kraju różnych opcji, działaczach społecznych...
W tym miejscu, gdzie przed laty wymordowano polskich oficerów...

Pochylcie głowy nad tragedią rodzin i słabością naszego kraju, który w tak dramatycznej chwili nie potrafił przejąc kontroli nad wyjaśnieniem tego wydarzenia.

Mierzi mnie wasze żartobliwe podejście do tragedii smoleńskiej...
Bez urazy, ale spodziewałem się od was bardziej dojrzałego podejścia do tego tematu. Tymczasem widzę produkt końcowy medialnej papki, która z tego wydarzenia tworzy farsę - widzę go w waszych wypowiedziach. Wstyd... :oops:

Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 21:16 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mi jest przykro tylko z powodu tego, ze zgineli ludzie. Kim byli juz dla mnie specjalnego znaczenia nie ma. Teoretycznie czlowieka na kazdym stanowskiu mozna wymienic. Szkoda mi rodzin bo stracili bliskich.

A jak wspomniales brud i nagonka medialna powoduje, ze robi sie juz z tego farsa.

Ktos juz wyzej wspomnial, ze w Polsce byly wieksze tragedie od smolenskiej i ich sie nie "rocznicuje" jakos specjalnie. A ta "tragedia" czuje, ze bedzie nam sie odbijac czkawka jeszcze przez wieeeeeele lat :(

Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 21:30 przez yARO_81, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Bez urazy, ale spodziewałem się od was bardziej dojrzałego podejścia do tego tematu. Tymczasem widzę produkt końcowy medialnej papki, która z tego wydarzenia tworzy farsę - widzę go w waszych wypowiedziach. Wstyd...
przekorny, Ochłoń dobry Człowieku! ;-) i zauważ, że nie kpimy tu z tragedii jaka się wydarzyła i z nieszczęścia rodzin, które z nią pozostały pochylamy nad nimi głowy - im ciszej i skromniej, tym chyba lepiej, że chcemy uniknąć medialnej nagonki i farsy która towarzyszy tym wydarzeniom od ich początku... Jeżeli ma być hucznie i medialnie, to lepiej faktycznie wspomnieć zimnego Lecha i cukier w cukrze, jest to dokładnie tyle warte, co wymiana baneru z zimnym Lechem pod Wawelem na baner Powerrade - "padłeś - powstań" ;) i tyle co szumne pieniactwo wokół sprawy - nic nie wnosi a lży z bolesnych dla naszego narodu momentów. Dlatego powtórzę: pełen szacun, dla ludzi, którzy w tym dniu pomyślą, zreflektują się nad wydarzeniem, które spotkało nas rok temu, a wszelkiemu szumnemu pieniactwu - moje stanowcze NIE! 8)

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
A największym podżegaczem i prowokatorem okazał się krzywuss "gospodarz" tematu rzucił hasłem i zniknął w siną dal

Po przeczytaniu tego:

gobo007 pisze:
Dla mnie dzień rocznicy, to dzień jak każdy inny. Spadł samolot, katastrofa, szkoda ludzi. I tyle. Setki wydarzeń zbierających znacznie większe żniwo dotyka każdego roku nasza planetę i jakoś to nas nie rusza.
Jeśli będzie ładna pogoda to nawet może zorganizuję grilla - moje życie i moje sprawy są dla mnie ważniejsze niż polityk, który dziś jest, a jutro go nie ma. Ja mam płakać po jakimś senatorze, czy innym urzędniku? A on za mną by płakał?:)

uznałem, że dyskusja kręci się w tą strone co zawsze, więc szkoda czasu... Jeśli ktoś nie rozróżnia wypadku samochodowego czy powodzi od śmierci w dziwnych i niewyjaśnionych okolicznościach 96 osób ze szczytu władzy swojego kraju (bez względu na stosunek do tych ludzi), to o czym tu dywagować...
Dla kontrastu - Izrael ścigał zbrodniarzy hitlerowskich i ŚCIGA NADAL (!) , choć jest 66 lat po II wojnie. Mogli np. powiedzieć, że taki Eichmann ich nie obchodzi, bo "moje życie i moje sprawy są ważniejsze niż zbrodniarz". Jednak tak nie powiedzieli, bo oni czuja jak mało kto, co znaczy poczucie jedności narodowej i dlaczego trzeba z determinacją walczyć o godność narodu i nie odpuszczać krzywd jemu wyrządzonych. I każdy Żyd, nawet dziecko wie, że tak trzeba, bo to działanie zgodne z "instynktem samozachowawczym narodu". A katastrofa smoleńska to jedna wielka zagadka, tym bardziej, że Sowieci ukrywają część głównych dowodów w sprawie (czarne skrzynki, protokoły sekcyjne), a drugą część zniszczyli (wrak).

Katastrofa w Smoleńsku to nie jest sprawa tej czy innej partii. To nie jest sprawa polityczna. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to znaczy, że jego świadomość obywatelska jest bardzo ograniczona. I nie piszę tego by kogoś urazić. Rozumiem, że media robią swoje...

[ Dodano: Wto Kwi 05, 2011 10:59 pm ]
przekorny pisze:
Pochylcie głowy nad tragedią rodzin i słabością naszego kraju, który w tak dramatycznej chwili nie potrafił przejąc kontroli nad wyjaśnieniem tego wydarzenia.

Bez urazy, ale spodziewałem się od was bardziej dojrzałego podejścia do tego tematu. Tymczasem widzę produkt końcowy medialnej papki, która z tego wydarzenia tworzy farsę - widzę go w waszych wypowiedziach. Wstyd...

Ciesze się, że to napisałeś!

Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 23:17 przez krzywuss, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
uznałem, że dyskusja kręci się w tą strone co zawsze, więc szkoda czasu... Jeśli ktoś nie rozróżnia wypadku samochodowego czy powodzi od śmierci w dziwnych i niewyjaśnionych okolicznościach 96 osób ze szczytu władzy swojego kraju (bez względu na stosunek do tych ludzi), to o czym tu dywagować...
a nie uznałeś, że kręci się dlatego, że jest przesyt tym tematem??? :roll: Dobrze Gobo napisał, żałobę nosi się w sercu i nie potrzebne do jej wyrażania są rocznice, wiece i inne apele poległych... a reszta, to tak trochę na pokaz, pod dyktando mediów.. :cry:
krzywuss pisze:
Katastrofa w Smoleńsku to nie jest sprawa tej czy innej partii. To nie jest sprawa polityczna. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to znaczy, że jego świadomość obywatelska jest bardzo ograniczona
A to według Ciebie, świadomość obywatelska objawia się tylko i wyłącznie w Oficjalnych obchodach rocznicy katastrofy smoleńskiej? :roll:
To tyle ode mnie bo znowu zaczynam czuć przesyt tym wydarzeniem... :oops:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Miałeś, chamie, złoty róg,
Miałeś, chamie, czapkę z piór:
Czapkę wicher niesie,
Róg huka po lesie,
Ostał ci się ino sznur,
Ostał ci się ino sznur.

Dobrze że Wyspiańskiemu nikt nie przypisze moherowego beretu. Nijak mi do niego nie pasuje. :smt082

Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 23:49 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ciekawy artykuł Krzysztofa Kłopotowskiego pt. "Smoleńsk. Nie rozpaczać. Myśleć!". Zapraszam do lektury...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
Kim byli juz dla mnie specjalnego znaczenia nie ma.

Często jest to powtarzane...
Przyznam , że nie pojmuję jak może to nie mieć znaczenia :|

przekorny pisze:
Spróbujcie może zapomnieć o trwających od czasu katastrofy smoleńskiej politycznych przepychankach, o hektolitrach brudu wylewanego nawzajem przez PiS i PO i pomyślcie o samej tragedii, jaka się zdarzyła.
Pomyślcie o śmierci pary prezydenckiej, ostatniego prezydenta na uchodźstwie, czołowych politykach kraju różnych opcji, działaczach społecznych...
W tym miejscu, gdzie przed laty wymordowano polskich oficerów...

Z tą częścią się absolutnie zgadzam.

przekorny pisze:

A z tą już nie - bo nie od dziś wiadomo , że nasze forum zbytnio poważne nie jest ;)

krzywuss pisze:

W sumie racja :roll:

Tytuł:
pismak
pismak

krzywuss o czym ty tu rozmawiasz jakie podejrzane okoliczności? Sprawa jest prosta: ktoś dał ciała i to było przyczyną wypadków zarówno tego samolota jak i tych zbieraczy owoców co jechali przeładowanym busem. W obu przypadkach kierowiec i pilot za wszelką cene chcieli że sie tak wyraże wykonać zadanie. W obu przypadkach nie udało sie i zapłacono najwyższą cene.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
yARO_81 napisał/a:
Kim byli juz dla mnie specjalnego znaczenia nie ma.

Często jest to powtarzane...
Przyznam , że nie pojmuję jak może to nie mieć znaczenia :|

Szkoda mi ludzi i ich rodzin... Nie stanowisk bo... Czytaj nizej. (Im wyzsze stanowisko tym czasami wieksze bledy - a za bledy sie placi. Tylko, ze Ci wszyscy ludzie zgineli z winy jakiejs jednostki :( i nie mieli na to absolutnie zadnego wplywu.

xionc pisze:
krzywuss o czym ty tu rozmawiasz jakie podejrzane okoliczności? Sprawa jest prosta: ktoś dał ciała i to było przyczyną wypadków zarówno tego samolota jak i tych zbieraczy owoców co jechali przeładowanym busem. W obu przypadkach kierowiec i pilot za wszelką cene chcieli że sie tak wyraże wykonać zadanie. W obu przypadkach nie udało sie i zapłacono najwyższą cene.

Dziekuje. Nic wiecej nie trzeba dodawac, bo jest tu napisane wszystko...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

yARO_81 pisze:
Mi jest przykro tylko z powodu tego, ze zgineli ludzie. Kim byli juz dla mnie specjalnego znaczenia nie ma. Teoretycznie czlowieka na kazdym stanowskiu mozna wymienic.

To po jaka cholerę stawiają - stawiali bohaterom narodowym pomniki. Każdego można by było wymienić, zastąpić? Idąc Twoim tropem powinno się zlikwidować cmentarze wojskowe, krypty królów, biskupów itd. Powinno się wyburzyć pomniki bohaterów narodowych, bo według Twojej wizji to byli tylko ludzie!!!!!!!! , a może jednak symbole? Nasz cmentarz na II Armii WP też powinno się zaorać bo to tylko ludzie, których można było zastąpić innymi ( to zwykłe mięso armatnie było - pewnie uważasz ze durnie dali się wcielić do armii). Nie ten zginął, zginął by inny? Po co więc upamiętniać ich bohaterstwo. Jakie bohaterstwo? "Kazali strzelać, to strzelali też do mnie". Postawa Twoja jest skrajnie anarchistyczna, poglądy jak u zbuntowanego punka lat 17. Jak już wcześniej pisałem świadomość narodowa Polaków to nie jest wyłącznie obowiązek płacenia podatków czy opłacanie abonamentu radiowo-telewizyjnego. Niektórym z was, wasi dziadkowie czy pradziadkowie powinni dać po ryju za wyśmiewanie, czy brak szacunku do symboli narodowych za które umierali, cierpieli abyś miał bananie jeden z drugim tanie piwo w biedronce czy możliwość zaspokojenia innych błahych i bezmyślnych często potrzeb. Ciekawy jestem czy gdyby zrobiono referendum wśród Polaków poniżej 40 roku życia ,na temat przyłączenia Polski do np. Niemiec (co skutkowało by podniesieniem minimalnego wynagrodzenia do np. 1000 euro ) czy nie było by zaskakującego wyniku tego referendum. Obawiam się, że własna pupka jest ważniejsza dla większości od przereklamowanej niepotrzebnej nikomu Polski.

Popisujcie się teraz Waszym cynizmem.
8)

Ostatnio zmieniony 06 kwie 2011, 7:59 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Bohaterem zostaje sie poprzez czyny a nie przez śmierć w w katastrofie lotniczej/samochodowej/wodnej

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

YELLO_35 pisze:
A z tą już nie - bo nie od dziś wiadomo , że nasze forum zbytnio poważne nie jest

Owszem, ale Yello można by chociaż w jednym miejscu odrobinę powagi. W innym wypadku, jeśli ktoś kiedyś założy wątek np. „Pomoc dla chorej na raka 10 letniej dziewczynki”, to ktoś z cynicznych, rozbawionych forowiczów napisze: „Idz pod kościół może coś zbierzesz” albo: „z prostytucji mamo córki można nieźle zarobić i zebrać na operację". Nie sądzisz? :| :|

[ Dodano: Sro Kwi 06, 2011 7:44 am ]
xionc pisze:
Bohaterem zostaje sie poprzez czyny a nie przez śmierć w w katastrofie lotniczej/samochodowej/wodnej

Nie zrozumiałeś: Ja nie twierdzę że Prezydent Kaczyński był bohaterem lecz był PREZYDENTEM RZECZPOSPOLITEJ - wiesz kto to jest ? Myślisz że większość tych "bohaterów" na pomnikach jako ludzie zasłużyli sobie na to? Nie do końca często stoją na cokołach wyłącznie z racji urodzenia lub pełnionego stanowiska.

Ostatnio zmieniony 06 kwie 2011, 7:48 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.